Follow Us

ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ

Αλαφούζος: “Η ΑΕΚ έκλεψε το πρωτάθλημα με τη διαιτησία”

Δύο ημέρες μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος ο Αλαφούζος  μίλησε για όλα όσα έγιναν στη διάρκεια της φετινής σεζόν.

“Πριν ξεκινήσω και αναφερθώ σε αυτά που έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα, πρέπει. Ας ξεκινήσουμε από τα πιο πρόσφατα. Δυστυχώς όταν παίξαμε με την ΑΕΚ, 3-4 παίκτες της είχαν covid, αλλά μας το απέκρυψαν. Δεν υπάρχει πρωτόκολλο, αλλά θα έπρεπε η ΑΕΚ να μας ενημερώσει ότι υπάρχουν συμπτώματα. Κολλήσαμε covid, χωρίς να το γνωρίζουμε. Είμαστε η μόνη ομάδα που κάνει κάθε ημέρα PCR τεστ και γι’ αυτό το λόγο έχουμε απομονώσει έγκαιρα και κρούσματα. Την Κυριακή είχαμε 16 συμπτώματα. Όταν ξεκίνησε στην αρχή της εβδομάδας το πρόβλημα, ενημερώσαμε τη Super League.

Κι ενώ συζητούσαμε για Τετάρτη και πιθανόν να μας πρότειναν την Τρίτη, ήρθαν και μας είπαν ότι θα παίξουμε Δευτέρα. Υπήρξε μία παρασκηνιακή συμφωνία μεταξύ των ομάδων των playoffs, στην οποία πρωτοστάτησε η ΑΕΚ. Χωρίς να επικοινωνήσει κανείς μαζί μας. Μας ήρθε ένα μπουγιουρντί και μείναμε όλοι κόκκαλο. Η Super League μάς είπε θα το ξαναδούμε την Κυριακή. Ο προπονητής (σ.σ. Ιβάν Γιοβάνοβιτς) μού είπε ότι μία ημέρα δεν θα μας κάνει διαφορά. Ότι είμαστε έτοιμοι να παίξουμε και δεν ήθελε να σταματήσει την ορμή των παικτών. Του είπα ‘κόουτς, καταλαβαίνω το πρόβλημα, αν επιμένετε κι εσείς να πάμε για Δευτέρα, πάμε για Δευτέρα’.

Για την ΑΕΚ: “Είναι μια ομάδα η οποία έκλεψε παιχνίδια με τη διαιτησία. Είχε δύο ακραίες διαιτησίες υπέρ της. Βαφτίσαμε τους Πολωνούς διαιτητές μεθυσμένους και βάλαμε τον κ. Διαμαντόπουλο να σφυρίξει. Κάθε φορά που σφυρίζει για την ΑΕΚ σφυρίζει υπέρ. της. Όλο αυτό Αλλοιώνει το πρωτάθλημα.

Advertisement

Εμάς μάς έφεραν τον Νταμπάνοβιτς. Ήταν μια ακραία διαιτησία, ήταν απίστευτο. Έκαναν φάουλ στον Παλάσιος και τα σφύριζε ανάποδα. Δυστυχώς είχαμε τέτοια φαινόμενα. Το στενάχωρο είναι ότι η ΑΕΚ είχε καλή ομάδα, αλλά έκλεψε το πρωτάθλημα. Το πιστεύω ακράδαντα. Έκλεψε το πρωτάθλημα”.

Για την ΕΠΟ και διαιτησία: “Έχει πεθάνει αυτή τη συζήτηση, ελπίζω να αναστηθεί. Η ΕΠΟ είναι βαριά άρρωστη. Ο τρόπος που επιλέγεται ο πρόεδρος από τις ΕΠΣ είναι απαράδεκτος. Οι επαγγελματικές ομάδες δίνουν τα πάντα για να υπάρχουν. Η επιβίωσή τους, από τη μεγαλύτερη μέχρι τη μικρότερη ομάδα, είναι δύσκολη και δίνουμε μάχη”.

Για τον Μπαλτάκο και τον Μπένετ: “Ο κ. Μπαλτάκος ήταν Παναθηναϊκός, δεν μπορώ να πιστέψω πως είναι ακόμη με τη συμπεριφορά του. Εκείνος με τον κ. Μπένετ δημιούργησαν αυτές τις συνθήκες στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο κ. Σιδηρόπουλος έκανε ακραίες διαιτησίες υπέρ ομάδων που ήταν εξαρτώμενες από μία ομάδα. Ακόμη και στα play out είδαμε ακραίες διαιτησίες όπου σφυρίχτηκε πέναλτι στο δέκατο λεπτό των καθυστερήσεων σε αγώνα με επτά λεπτά καθυστερήσεις. Είδαμε ακραία καθυστέρηση παιχνιδιού στο Λεβαδειακός-Παναιτωλικός. Αυτό έκρινε σε μεγάλο βαθμό ποιος θα πέσει.

Αυτή τη στιγμή δημιουργούν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού, γιατί υπάρχουν τέσσερις ομάδες που έχουν εξάρτηση από μία ομάδα και θα χαρίζουν τα παιχνίδια σε αυτή την ομάδα. Υπάρχουν ομάδες με άμεση εξάρτηση από άλλες ομάδες, που θα χαρίζουν αγώνες σε άλλους και θα σκοτώνονται με μας. Δεν είναι όλες οι ομάδες διεφθαρμένες, αλλά υπάρχουν πολλές που δεν θα επιβιώσουν αν δεν υποταχθούν στις απαιτήσεις του εκάστοτε ισχυρού. Αυτό γινόταν χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Εδώ ο Παναθηναϊκός στελέχωσε την Εθνική ομάδα του 2004 και δεν μπορούσε να πάρει το πρωτάθλημα.

Δεν υπάρχει καμία κυβερνητική διάθεση να κάνει το παραμικρό στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Κανένας πολιτικός δεν αναφέρθηκε στη διαφθορά. Εμείς θα πολεμήσουμε με όλα τα μέσα, με κάθε τρόπο για να μην έχουμε τα φαινόμενα τα φετινά. Θα προσπαθήσουμε τουλάχιστον να το περιορίσουμε.

Advertisement

Έχει υπονομευθεί βαθιά το ελληνικό πρωτάθλημα. Υπάρχουν εξαιρετικοί Έλληνες διαιτητές, αλλά όταν έχουν από πάνω τους ανθρώπους που σε ένα σύστημα συνθηκολογημένο θα τους πουν “αν δεν σφρυρίξεις μ’ αυτόν τον τρόπο δεν θα σφυρίξεις σε άλλα παιχνίδια ή δεν θα γίνεις διεθνής”, καταλαβαίνετε ότι οι διαιτητές είναι σε πολύ δύσκολη θέση.

Αν συγκρίνουμε τις διαιτησίες τις φετινές με τα προηγούμενα χρόνια ήταν καλύτερες σε μεγάλο βαθμό. Υπήρχαν παραδείγματα είτε με τις μεζούρες γιατί δεν θέλαμε να παίξουμε εκείνη τη μέρα, είτε βάζοντας δικούς μας διαιτητές. Υπήρξαν πιθανές αλλοιώσεις παιχνιδιών με έντεχνο τρόπο. Κι ο Κλάτενμπεργκ, αλλά κυρίως ο κ. Μπένετ φέτος ήταν μεγάλη απογοήτευση. Και κυρίως ο κ. Μπαλτάκος που είναι ο πρόεδρος”.

Ξέρουμε όλοι ποιος ήταν ο πρωτοστάτης. Η ΑΕΚ. Βασικά, όχι η ΑΕΚ. Ο κ. Μελισσανίδης

Για τον Παναθηναϊκό, τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και τον Δημήτρη Μελίσσανίδη: “Με τον προπονητή έχω μία άριστη σχέση. Μιλάμε κάθε εβδομάδα 2-3 φορές. Τον εμπιστεύομαι απόλυτα. Γενικά είμαι ένας άνθρωπος που εμπιστεύεται τους συνεργάτες του. Θα κάνω ό,τι μου πει ο προπονητής. Το βάρος του κ. Γιοβάνοβιτς ήταν μεγάλο, αλλά τα κατάφερε. Είχαμε κι εμείς κάποιες απαράδεκτες διαιτησίες, αλλά και το θέμα με το covid.

Δεν πιστεύω πως υπάρχει ούτε μία ομάδα που να μας συμπαθεί. Ξέρουμε όλοι ποιος ήταν ο πρωτοστάτης σε αυτή την ανέντιμη συνδιαλλαγή. Η ΑΕΚ. Βασικά, όχι η ΑΕΚ. Ο κ. Μελισσανίδης. Εγώ δεν πιστεύω πως μία ομάδα ανήκει σε ένα πρόσωπο. Η ΑΕΚ την θεωρούσαμε έντιμη και είχαμε και πολύ καλές σχέσεις. Υποβιβάστηκε γιατί δεν πλήρωσε τα χρέη, όπως κάναμε εμείς.

Advertisement

Έδωσα συγχαρητήρια στον Γιοβάνοβιτς, γιατί ήμασταν πρώτοι σε όλο το πρωτάθλημα και όλοι είδαμε πώς καταλήξαμε δεύτεροι. Ήταν μία πολύ επιτυχημένη χρονιά και κατάφερε να αλλάξει την πορεία του Παναθηναϊκού, τον έφερε στα επίπεδα που έπρεπε να ήταν. Συμφωνήσαμε πως πρέπει να κάνουμε άμεσα μεταγραφές. Το αποφάσισε ο ίδιος ο προπονητής.

Ο προπονητής προσπάθησε με κάθε τρόπο να προστατεύσει τα συμφέροντα της ομάδας και κάναμε στοχευμένες μεταγραφές. Δεν ήθελε να φέρει 20 παίκτες, ακόμα κι αν εγώ μπορούσα να φέρω. Και για θέμα συγκυρίας, αργήσαμε να κάνουμε κάποιες μεταγραφές. Η πραγματικότητα είναι πως ο Παναθηναϊκός ήταν πρώτος καθ’ όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος.

Αν μας έλεγαν πως θα ήμασταν πρώτοι σε όλο το πρωτάθλημα και θα το χάναμε κάτω από συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού, δεν θα είχαμε παράπονο. Δεν θα σας πω λεπτομέρειες για τις μεταγραφές”.

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν χρέη, έχουν πληρωθεί υποχρεώσεις 120 εκατ. ευρώ.

Για την πορεία του στον Παναθηναϊκό: “Όταν ξεκίνησα στον Παναθηναϊκό, δεν πίστευα ότι θα γίνω πρόεδρος και ιδιοκτήτης της ομάδας. Από μικρός πίστευα ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να ανήκει στον λαό του κι όχι σ’ ένα συγκεκριμένο πρόσωπο.
Έχουμε 2.000.000 οπαδούς στην Ελλάδα. Ο Ολυμπιακός έχει περίπου όσους κι εμείς ή λίγο παραπάνω. Όταν κάναμε την προσπάθεια της Παναθηναϊκής Συμμαχίας, ενώ κάναμε έρευνα και περιμέναμε 100.000 μέλη δεν πέτυχε η προσπάθεια και βρέθηκα σε μια συνθήκη που δεν υπήρχε κανένας να βοηθήσει.

Advertisement

Είχαμε χρέος 60 εκατομμυρίων ευρώ, μπαίναμε μέσα σχεδόν 20 εκατ. ευρώ τον χρόνο. Ήταν πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί. Έκανα κι εγώ λάθη, κυρίως σε κάποιες επιλογές. Την περίοδο Στραματσόνι δεν αντέξαμε και τα διαλύσαμε όλα εκείνη τη χρονιά.

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν χρέη, έχουν πληρωθεί υποχρεώσεις 120 εκατ. ευρώ. Μιλάμε για μεγάλη προσπάθεια, πάρα πολύ αιματηρή. Ήταν σαν να έχω το ένα χέρι δεμένο πίσω από την πλάτη. Ένας επιχειρηματίας μπορεί να έχει και δύσκολες χρονιές και δεν έχει τη δυνατότητα να πληρώσει 30-40 εκατ. ευρώ σε έναν χρόνο. Τώρα δεν έχουμε καμία υποχρέωση σε κανέναν ποδοσφαιριστή, μάνατζερ και σε καμία ομάδα. Είναι όλα τακτοποιημένα”.

Advertisement

Generated by Feedzy