Follow Us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Γ. Βαρουφάκης από το Άργος Ορεστικό: «Φωτοβολταϊκά στις ταράτσες των πολυκατοικιών και κανένα στην αγροτική γη»

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 επίσκέφθηκε το μπλόκο των αγροτών στο Άργος Ορεστικό Καστοριάς 

Μαζί του βρέθηκε η Βουλεύτρια Μαρία Απατζίδη, ο εκπρόσωπος Τύπου Μιχάλης Κριθαρίδης και κλιμάκιο με μέλη και στελέχη του ΜέΡΑ25. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι εκπρόσωποι των αγροτών της Καστοριάς, έθεσαν στον Γραμματέα του ΜέΡΑ25 τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με την τεράστια αύξηση στο κόστος παραγωγής, λόγω της ακριβείας, αλλά και την ανεργία, την μετανάστευση των νέων και την έλλειψη υποδομών που υπάρχει στην Καστοριά.

«Με 5.500 ανέργους αν τελειώσει το φράγμα Νεστορίου που χρονίζει επί των ημερών και της σημερινής, αλλά και της προηγούμενης Κυβέρνησης και γινόταν μηλοκαλλιέργεια φερ’ ειπείν, θα θέλαμε 10.000 εργαζόμενους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Θωμάς Μόσχος στέλεχος του ΜέΡΑ25 στην Καστοριά. 

Οι αγρότες στο Άργος Ορεστικό Καστοριάς αναφέρθηκαν ακόμα στην ανάγκη να υπάρξει αναμόρφωση του ΕΛΓΑ και λόγω της κλιματικής αλλαγής, με στελέχωση και διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του και στις ελληνοποιήσεις των προϊόντων. 

Advertisement

Τέλος αναφέρθηκαν στην ποινικοποίηση του αγώνα τους, στην απολιγνιτοποίηση και στις εγκαταστάσεις των ΑΠΕ σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις, με σημαντικές παραγωγές. 

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 από την πλευρά του επισήμανε την θέση του κόμματος για φωτοβολταϊκά στις ταράτσες των πολυκατοικιών στις πόλεις και κανένα φωτοβολταϊκό στην αγροτική γη.  

Ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρθηκε ακόμα στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, τονίζοντας πως δεν πρέπει να υπάρξει καμία επιδότηση στις ιδιωτικές εταιρείες που εκμεταλλεύονται τους παραγωγούς του πρωτογενή τομέα, τους καταναλωτές, αλλά και τις επόμενες γενιές μιας και δανείζονται κιόλας τα χρήματα αυτά για να επιδοτήσουν αυτές τις 4 εταιρείες.  

«Πρέπει να μπει πλαφόν στην ίδια την τιμή του ρεύματος, που καθορίζεται από μία ψευτοαγορά που διαμορφώνει την τιμή στο οριακό της, στο μέγιστο κόστος» ανέφερε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 και επανέλαβε τις προτάσεις του κόμματος για κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής, για 0% ΦΠΑ στα λιπάσματα και στο αγροτικό πετρέλαιο για ορισμένη, αντικειμενική ποσότητα, για την ανάγκη να δημιουργηθεί μια νέα αγροτική τράπεζα, συνεταιριστική, που να ανήκει στον αγροτικό κόσμο. Επίσης, θύμισε και την πρόταση του ΜέΡΑ25 στην πανδημία, τη δύσκολη στιγμή, το κράτος να γίνεται ο αγοραστής της ύστατης στιγμής. 

Στην #Πτολεμαΐδα το κλιμάκιο του ΜέΡΑ25 με επικεφαλής τον Γραμματέα @yanisvaroufakis βρέθηκε στο λιγνιτωρυχείο όπου ξεναγήθηκε από τον Περιφερειακό Σύμβουλο @StephanosPrass1, ο οποίος τους ενημέρωσε για την ανύπαρκτη ουσιαστικά περιβαλλοντική αποκατάσταση της περιοχής. pic.twitter.com/kdU7ceo0g0

Advertisement

— ΜέΡΑ25 (@mera25_gr) February 23, 2022

{DATE}

Δείτε επίσης: Ν. Ανδρουλάκης: Κατώτεροι των περιστάσεων αποδείχθηκαν Μπορέλ και Φον Ντερ Λάιεν

Γ. Βαρουφάκης από το Άργος Ορεστικό: «Φωτοβολταϊκά στις ταράτσες των πολυκατοικιών και κανένα στην αγροτική γη»
Το Κίεβο ζητεί “εγγυήσεις ασφαλείας” από τη Δύση και τη Μόσχα
Συναντήσεις Γ. Γεωργαντά με εκπροσώπους αγροτών
Φον ντερ Λάιεν: Βρισκόμαστε σε περίοδο κρίσης στην οποία οι απολυταρχίες αμφισβητούν τις δημοκρατίες
Ουκρανική κρίση: Ραγδαίες εξελίξεις – Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ

Advertisement

Advertisement

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ