Follow Us

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Δεύτερη στην ομαδική βαθμολογία η ομάδα των νέων του Γ.Σ. Τρικάλων στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου

Εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησαν οι νεαροί αθλητές και οι νεαρές αθλήτριες του Γ.Σ.Τρικάλων  στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανωμάλου δρόμου που έγινε με ξεχωριστή οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία στο αθλητικό κέντρο ΄Σκαμνιές΄ της Πηγής Τρικάλων.

Advertisement

Τους αγώνες αυτούς παρακολούθησαν πάρα πολλοί φίλαθλοι από τα Τρίκαλα  αλλά και από άλλες περιοχές της Ελλάδας, οι οποίοι απόλαυσαν στην κυριολεξία τους αγώνες  στους οποίους πήραν μέρος 850 αθλητές από 150 σωματεία  όλης της Ελλάδας.

Πιο πολύ απ’ όλους  χάρηκαν τους αγώνες οι μετέχοντες αθλητές. Υπήρξε εντονότατος συναγωνισμός, συνεχείς εναλλαγές στην πρωτοπορία,  σε όλες σχεδόν τις αγωνισματικές κατηγορίες.

Advertisement

Αναλυτικά η παρουσία των αθλητών και αθλητριών του  Γ.Σ.Τρικάλων ήταν η εξής:

Στην κατηγορία Κ18 και στο δρόμο των 3000μ έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση  η ΔΗΜΗΤΡΑ ΝΤΑΣΚΑ, η οποία πήρε την 4η θέση και με λίγη προσοχή θα μπορούσε να ήταν στις θέσεις των μεταλλίων. Οι ειδικοί μιλούν με τα καλύτερα λόγια για την πολλά υποσχόμενη αθλήτρια του Γ.Σ.Τρικάλων και  πολύ σύντομα το σπάνιο ταλέντο της θα αποτυπωθεί στα αγωνιστικά αποτελέσματα. Σε κάθε περίπτωση  το μέλλον της προδιαγράφεται λαμπρό στους δρόμους ημιαντοχής – αντοχής.    

Advertisement

Στο  αγώνισμα των 6000μ  της κατηγορίας Κ23 πήρε μέρος μια άλλη φερέλπιδα αθλήτρια του Γ.Σ.Τρικάλων  η ΑΡΤΕΜΙΣ ΜΟΚΚΑ, η οποία κατέλαβε μετά από πολύ ωραία εμφάνιση  την 7η θέση. Η επιτυχία αυτή της αθλήτριάς μας αποτέλεσε την ευχάριστη έκπληξη αφού στο αγώνισμα αυτό πήρε μέρος για πρώτη φορά. Η Άρτεμις έδειξε ότι βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο και ότι στους αγώνες που ακολουθούν θα ξεδιπλώσει το αναμφισβήτητο ταλέντο της.

Advertisement

Στο δρόμο των 4000μ της κατηγορίας Κ18 πήραν μέρος οι 16χρονοι ταλαντούχοι αθλητές  ΘΩΜΑΣ ΓΙΟΥΒΡΗΣ (είναι αδελφός την πρωταθλήτριας των 800μ του Συλλόγου Ευτυχίας Γιουβρή) και ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΙΑΚΑΒΑΡΑΣ. Δύο αθλητές που έκαναν πολύ καλή εμφάνιση παίρνοντας ο ΘΩΜΑΣ την 17η θέση και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ την 36η.  Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αθλητές αυτοί θα πάρουν μέρος και του χρόνου στην ίδια κατηγορία. Είναι αθλητές από τους οποίους οι ειδικοί περιμένουν πολλά στο μέλλον στους δρόμους ημιαντοχής- αντοχής. Στην ίδια κατηγορία πήρε μέρος και ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΣ ο οποίος πρέπει να σημειωθεί ότι δεν ασχολείται με τους δρόμους αντοχής.

Στα 3000μ της κατηγορίας Κ16 πήρε μέρος  ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΟΥΡΑΖΑΝΑΣ.Ο 15χρονος αθλητής  έκανε εξαιρετική εμφάνιση παίρνοντας την 66η θέση μεταξύ 122 αθλητών που πήραν μέρος στο αγώνισμα. Ο ΑΝΤΩΝΗΣ δεν έκανε καμία ιδιαίτερη προετοιμασία για τους αγώνες αυτούς αφού ακόμη ακολουθεί την προπονητική φιλοσοφία των ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΤΟΥ Γ.Σ.ΤΡΙΚΑΛΩΝ όπου οι αθλητές αυτοί βάζουν τις βάσεις  για τα επόμενα χρόνια. Είναι ένα ιδιαίτερο  προπονητικό μοντέλο που εφαρμόζεται απαρέγκλητα στις Ακαδημίες του Συλλόγου για τις λεγόμενες ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ (ηλικίες μέχρι 15 χρόνων) από τις οποίες αναδείχθηκαν πολλοί μεγάλοι αθλητές.  Όλοι οι αγώνες αυτών των ηλικιών είναι  μια χαρούμενη προπονητική δραστηριότητα και τίποτα περισσότερο. Με άλλα λόγια  δεν γίνεται καμία ιδιαίτερη προετοιμασία καθώς δεν αποτελεί αυτοσκοπό η διάκρισή τους στους αγώνες.   

Advertisement

Όμως στους αγώνες αυτούς  εντυπωσίασε η ομάδα των Νέων του Ιστορικού  Γ.Σ.Τρικάλων στο δρόμο των 8000μ.

Η ομάδα  αυτή συγκροτούμενη από τους  ΧΡΗΣΤΟ ΖΗΣΟΠΟΥΛΟ (13ος), ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ (15ος) και ΓΙΩΡΓΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑ (18ος) πήρε την 2η θέση στην ομαδική βαθμολογία.

Advertisement

Η εμφάνιση των  αθλητών και αθλητριών του Γ.Σ.Τρικάλων κρίνεται γενικά ως εξαιρετική και οι  ειδικοί πιστεύουν ότι  οι αθλητές αυτοί έχουν ευρύ  μέλλον στους δρόμους ημιαντοχής – αντοχής. Θα αποτελέσουν και αυτοί άξια μέλη της Μεγάλης Σχολής των Δρόμων του Γ.Σ.Τρικάλων. Θα είναι όπως  υποστηρίζουν και οι ίδιοι άξιοι συνεχιστές των μεγάλων δρομέων που ανέδειξε και συνεχίζει να αναδεικνύει ο Τεράστιος αυτός Ιστορικός  Σύλλογος.

Advertisement

Έδειξαν ότι βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο για τη συνέχεια των αγωνιστικών τους προσπαθειών που θα συνεχιστούν στους αγώνες του στίβου που ακολουθούν μέχρι το καλοκαίρι.

Από  οργανωτικής πλευράς οι αγώνες αυτοί δεν είχαν να ζηλέψουν  τίποτα από τους μεγάλους διεθνείς αγώνες. Όλα λειτούργησαν άψογα. Όλοι οι αθλητές, οι προπονητές και οι συνοδοί των ομάδων εξέφραζαν τον θαυμασμό τους για ακόμη μία θαυμάσια διοργάνωση που έγινε στον τόπο μας.
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους συντελεστές αυτής της μεγάλης επιτυχίας, η οποία αντανακλά ουσιαστικά και στα ΤΡΙΚΑΛΑ, στην πόλη του ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ και του ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ όπως την αποκαλούν πια και οι ξένοι φίλοι μας.

Advertisement

Advertisement

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ