Follow Us

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Θάνος Πλεύρης για Νίκο Παππά: «Σεβασμός στη δικαιοσύνη είναι όταν σέβεσαι τις αποφάσεις ακόμη και εάν διαφωνείς με αυτές»

«Υπάρχουν Δικασταί εις τας Αθήνας, αρκεί να τους εγκρίνει ο Τσίπρας»: Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης εξηγεί τι σηματοδοτεί η καταδίκη του Νίκου Παππά από το Ειδικό Δικαστήριο.

Ο υπουργός Υγείας αναφέρει πως δεν θα σχολιάσει την ουσία της καταδίκης, παραπέμποντας απλά στο συνταχθέν πόρισμα, εστιάζοντας στην στάση του ΣΥΡΙΖΑ και των μελών του και πώς αυτή συνδέεται με τη Δικαιοσύνη παντού. Όπως αναφέρει:

«Με αφορμή την ομόφωνη καταδικαστική απόφαση του κ. Παππά για παράβαση καθήκοντος λόγω παρανόμων παρεμβάσεων του κατά το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, αναδείχθηκε για μια ακόμη φορά πόσο επικίνδυνο για τους θεσμούς είναι το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο ίδιος ο αρχηγός του.

Στην υπόθεση του κ. Παππά υπήρξα εισηγητής της κυβερνητικής πλειοψηφίας που εισηγήθηκε το πόρισμα στη Βουλή, η οποία ψήφισε την παραπομπή του στο Δικαστικό Συμβούλιο για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος. Εν συνεχεία το Δικαστικό Συμβούλιο τον παρέπεμψε στο Ειδικό Δικαστήριο, το οποίο τελικώς ομόφωνα τον καταδίκασε. Σεβόμενος στον θεσμικό μου ρόλο του οιονεί ανακριτικού και εισαγγελικού λειτουργού στην υπόθεση δεν θα σχολιάσω την ουσία της, παραπέμποντας απλά στο συνταχθέν πόρισμα που αποτέλεσε και το αρχικό κατηγορητήριο για την καταδίκη.

Κρίνω όμως σκόπιμο να σχολιάσω την στάση του ΣΥΡΙΖΑ και των μελών του και πως αυτή συνδέεται με τη Δικαιοσύνη παντού όπως τελικά την εννοούν. Το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ με εντολή του Αλέξη Τσίπρα επιτέθηκε στους δικαστές που ομόφωνα έκριναν ένοχο τον κ. Παππά κάνοντας λόγο για πολιτική δίκη, τη στιγμή που μετά τη βουλή υπήρξε έλεγχος μόνο από τη δικαιοσύνη, απόφαση προϊόν επιρροής, την στιγμή που οι 13 ανώτατοι δικαστές βγαίνουν κατόπιν κλήρωσης, ότι ο λαός στις εκλογές θα δώσει την απάντηση, άρα επομένως να αγνοούμε τη δικαστική εξουσία και οι εκλογές γίνονται πλυντήριο ποινικών αδικημάτων ή ακόμα χειρότερα να επαναφέρουμε λαϊκά δικαστήρια.

Advertisement

Έφθασε μάλιστα στο σημείο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να πει ότι φοβηθήκαμε να ασκήσουμε και σε αυτόν δίωξη. Οι διώξεις στις δημοκρατίες ασκούνται βάσει στοιχείων και όχι πολιτικών θέσεων. Οι μαρτυρίες, τα έγγραφα και η ανταλλαγή sms αφορούσαν τον κ. Παππά και τον κ. Καλογρίτσα. Ο κ. Τσίπρας ακόμη δεν έχει τολμήσει να πει εάν γνώριζε ή έδωσε εντολή για αυτές τις επαφές και για αυτό δεν ελέγχεται ποινικά και μόνο πολιτικά. Να το πούμε απλά κρύφτηκε πίσω από τον κ. Παππά, αρνούμενος να πει τίποτα για τους διαλόγους με τον Καλογρίτσα και αρνούμενος να μηνύσει τον κ. Καλογρίτσα ακόμα και όταν κατέθετε ότι πήγαιναν σακούλες με χρήματα στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Από τη στάση αυτή το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας δείχνουν ότι δεν έχουν αλλάξει καθόλου από τη θέση τους για έλεγχο των αρμών της εξουσίας, της δικαιοσύνης και των ΜΜΕ. Τον Τσίπρα τον εκφράζει η λογική Πολάκη για αλλαγή δικαστών. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σέβεται ούτε πιστεύει στην ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και αποδέχεται τους δικαστάς εις τας Αθήνας μόνο όταν συμφωνεί με τις αποφάσεις του.

Σεβασμός στη δικαιοσύνη είναι όταν σέβεσαι τις αποφάσεις ακόμη και εάν διαφωνείς με αυτές. Από την εμπειρία μου ως δικηγόρος ποινικού δικαίου προφανώς αντιλαμβάνομαι την θέση του κ. Παππά να διαφωνεί με την απόφαση που τον καταδικάζει. Αυτή όμως δεν μπορεί να είναι η θέση ενός κόμματος που θέλει να λέει ότι σέβεται μια εκ των βασικών αρχών της δημοκρατίας μας αυτής της διάκρισης των εξουσιών.

Ο κ. Παππάς καταδικάστηκε ποινικά από το πλήρες αποδεικτικό υλικό που ήταν καταθέσεις, έγγραφα και ανταλλαγή sms και όχι από κουκουλοφόρους μάρτυρες. Ο κ. Τσίπρας είναι πολιτικά εκτεθειμένος για τις παραβάσεις καθήκοντος του κ. Παππά και για το γεγονός ότι ο ίδιος έδωσε την πολιτική εντολή ελέγχου των αρμών της εξουσίας. Όταν λοιπόν αναφέρεται στο δικαιοσύνη παντού, εννοεί μια δικαιοσύνη που θα ελέγχεται από τον ίδιο.

Κατά τη θητεία του κ. Τσιπρά δεν εξανεμίστηκε απλά το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα, αλλά απέκτησε ο ΣΥΡΙΖΑ και ποινικό μητρώο».

Advertisement

Δείτρε επίσης: Μητσοτάκης: «Θα ζητήσω πνευματικά δικαιώματα για την λαγάνα με ντολμαδάκια»Advertisement
Advertisement