Follow Us

ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ

Μάγεψε την Αθήνα η Rosalía

Το βράδυ της Τρίτης, ένα από αυτά τα φεστιβάλ, το Release Athens, μαζί με το SNF Nostos που για τρεις μέρες ενώνουν κυριολεκτικά τους δρόμους τους, μέσω το μονοπατιού ανάμεσα στις δύο σκηνές τους, κατάφερε να ρίξει τον μέσο όρο ηλικίας στα 20, βαριά 25.

 

Όλοι πήγαν για τη Ροζαλία. Την Καταλανή σταρ που έχει καταφέρει να πάρει το φλαμένκο και να το γυρίσει από την ανάποδη κι έπειτα, να μπει σε δρόμους ρεγκετόν κι έτσι να κάνει κάθε μουσική πτέρυγα, από τους indie, μέχρι τους χιπχοπάδες και από τους χίπστερ, μέχρι τους λάτιν και τους ανανεωτές της ποπ να δώσουν τα χέρια μέσα στα ίδια τραγούδια.

Οι φήμες για το υψηλό επίπεδο του σόου της κυκλοφορούσαν εδώ και καιρό στους μουσικούς κύκλους, από όσους την είχαν δει σε κάποιο ευρωπαϊκό σταθμό της περιοδείας της και κυρίως από όσους ήταν πριν μερικές μέρες στο Primavera Sound, τη Μέκκα των φεστιβάλ, στην πατρίδα της Ροζαλία και δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους σε δημοσιογραφικά και κοινωνικά μέσα για την εμφάνισή της.

Advertisement

Καμιά φορά, βέβαια, είναι και λίγο «φορεμένος» ο ενθουσιασμός για τόσο μεγάλα και πολυσυζητημένα ονόματα, όλοι είναι έτοιμοι να ενθουσιαστούν, σχεδόν προγραμματισμένοι. Ακόμα κι αν υπάρχουν τέτοιοι μικρομηχανισμοί σχεδόν σε κάθε έναν από εμάς, αυτή η εμφάνιση δεν σου άφηνε και πολλά περιθώρια. 

Η «Motomami» Ροζαλία στη σκηνή της Πλατείας Νερού. 

Σαν «Motomami» που αυτοπροσδιορίζεται, η Ροζαλία δεν μπορούσε παρά να βγει στη σκηνή με το κράνος της, αφήνοντας στους -εκπληκτικούς- χορευτές της τη δύσκολη δουλειά να γίνουν… η μηχανή της. Με ένα φόρεμα στο χρώμα της άμμου και δυο μακριές πλεξούδες, η Ροζαλία έπιασε το μικρόφωνο με την αποφασιστικότητα μιας μεσογειακής Λάρα Κροφτ αλλά και την αισθαντικότητα μιας ευαίσθητης ηρωίδας anime που κάποια περιπέτεια την έστειλε στην Ισπανία.

Είναι ακριβώς αυτό το εκρηκτικό κοκτέιλ στοιχείων που έχει καταφέρει να κάνει κτήμα της τόσο πειστικά η σταρ που δεν την κάνει άλλο ένα πυροτέχνημα σε μια αδηφάγα για ισπανόφωνο περιεχόμενο βιομηχανία. Δεν άργησε να γίνει αντιληπτό και όσο βρισκόταν πάνω στη σκηνή. Δεν έχει νόημα να παρατάξουμε τους τίτλους των χιτ της που ακούστηκαν ζωντανά, αρχής γενομένης από εκείνο το οπαδικό σχεδόν «Saoko papi saoko» που έδωσε το σήμα στην Πλατεία Νερού, ούτε τους γοφούς που κουνήθηκαν ενστικτωδώς.

Εχει όμως νόημα να θαυμάσουμε την απίστευτη άνεση με την οποία η Ροζαλία μπορεί να περιφέρει τη στόφα σταρ που έχει και να την κάνει να φαίνεται αβίαστη. Κι αν είναι εύκολο να λάμπεις σε ένα στυλιζαρισμένο χορευτικό, δεν είναι ακριβώς το ίδιο να καταφέρνεις να πίνεις μέχρι και νερό στο σκαλάκια της σκηνής με χάρη, όταν κάθε μία λεπτομέρεια σαν αυτή στο συγκεκριμένο σόου είναι σκηνοθετημένη και φροντισμένη στον πόντο.

Advertisement

Στεκόταν πάντα στα σημεία της σκηνής που οι ανεμιστήρες φυσούσαν τα μαλλιά της -δηλαδή σχεδόν σε κάθε σημείο. Έλυσε τις κοτσίδες της για να αφήσει κάτω τα μαλλιά της, ήξερε πότε να είναι σέξι και πότε πιο αθώα -δεν πρέπει να υπήρξε κάποιος, ασχέτως φύλου, που να μην την πόθησε ή θαύμασε, έστω και για λίγο. Και για όσους είχαν την όποια καλλιτεχνική αμφιβολία, η φωνή της ήταν κυριολεκτικά εκεί για να τους διαψεύσει.

Η Ροζαλία δεν είπε ούτε μία λέξη στα αγγλικά. Μιλούσε μόνο ισπανικά και είχε απομνημονεύσει (ή είχε σκονάκι;) εντυπωσιακά πολλές φράσεις στα ελληνικά, που με την κοντινή σε εμάς προφορά της τις έκανε να ακούγονται λιγότερο «σπασμένες», λιγότερο άβολες από ό,τι συνήθως είναι αυτές οι απευθύνσεις.

Advertisement

Generated by Feedzy