Follow Us

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ο σεβασμός στη δικαιοσύνη, η δίωξη Τουλουπάκη και το σκάνδαλο Novartis

Ο σεβασμός στη Δικαιοσύνη είναι αυτονόητη υποχρέωση όλων μας. Είτε συμφωνούμε είτε διαφωνούμε με τις αποφάσεις των Οργάνων της.

Advertisement

Μπορούμε να κρίνουμε τις αποφάσεις των Δικαστικών Σωμάτων, να διεκδικούμε εφέσεις μέχρι και εκδίκασή τους στο ανώτατο επίπεδο, αλλά τις σεβόμαστε μέχρι τελεσιδικίας. Η διάκριση των εξουσιών επιβάλλει στις Κυβερνήσεις, στα Πολιτικά Κόμματα, να προσπαθούν να βελτιώσουν το έργο της Δικαιοσύνης, τις υποστηρικτικές της υπηρεσίες, τη ταχύτητα της εκδίκασης, αλλά να μην παρεμβαίνουν στο έργο της.

Τις αρχές αυτές υπερασπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και στο πρόγραμμά του και στη πρακτική του. Είναι αυτό που μας οδήγησε, στην Εξεταστική Επιτροπή διερεύνησης των υπερτιμολογήσεων, της έκρηξης δαπανών, του ΚΕΕΛΠΝΟ, της μετατροπής του ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ σε Ιδιωτική Κλινική… των σκανδάλων στην υγεία και στο φάρμακο,  να καταδικάσουμε την πολιτική ευθύνη των Κυβερνήσεων Καραμανλή και Σαμαρά-Βενιζέλου για διασπάθιση δημοσίου χρήματος και να ζητήσουμε από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς τη διερεύνηση ενδεχόμενης ποινικής ευθύνης μόνον για τους πρώην Υπουργούς Υγείας κ.κ. Αβραμόπουλο, Γεωργιάδη, Λοβέρδο.

Advertisement

 Είναι αυτό που οδήγησε και τους βουλευτές μας στη Προανακριτική Επιτροπή να σεβαστούν και τις προβλέψεις της νομοθεσίας και τις καταθέσεις προστατευόμενων μαρτύρων και να αποστείλουν όλες τις δικογραφίες στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, χωρίς να μπούν στον πολιτικό πειρασμό να τις κρίνουν.

Η Εισαγγελία λειτούργησε, κατά τη γνώμη μου, άριστα. Σύντομα έβαλε στο αρχείο τις 7 από τις 10 δικογραφίες και συνέχισε τη διερεύνηση για τις 3 περιπτώσεις που και εμείς στην Εξεταστική Επιτροπή είχαμε καταλήξει.

Advertisement

Παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης έγινε από τη πλευρά της ΝΔ. Το παγκόσμιο σκάνδαλο αθέμιτου ανταγωνισμού – εκμαυλισμού συνειδήσεων – δωροδοκιών της ΝΟΒΑΡΤΙΣ που αφορούσε και την Ελλάδα, ονομάστηκε σκευωρία και εμπόδισε τη Κυβέρνηση να διεκδικήσει αποζημίωση από τη ΝΟΒΑΡΤΙΣ. Παραμέρισαν τον θεσμό των προστατευόμενων μαρτύρων, επινόησαν σύσταση « συμμορίας» στην οποία υποτίθεται ότι πήραν μέρος ο πρώην υπουργός Δ.Παπαγγελόπουλος και οι δημοσιογράφοι κ.κ. Βαξεβάνης – Παπαδάκου για τις έρευνες που έκαναν.

Advertisement

Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης έφτασε στο σημείο να δηλώνει ότι θα καθίσει στο σκαμνί την Εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς κ.Ελένη Τουλουπάκη. Η μεθοδευμένη αυτή παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης που έγινε και με τη κατάργηση της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς και τη δημιουργία Εισαγγελίας κατά του οικονομικού εγκλήματος συνεχίζεται και η κ.Τουλουπάκη – μια αδιάφθορη Εισαγγελέας – βρίσκεται κατηγορούμενη.

Ελπίζω ότι τα Όργανα της Δικαιοσύνης θα σταθούν στο ύψος της ευθύνης έναντι του θεσμού, καθώς έχουμε διαπιστώσει ότι ο τρόπος που διαχειρίστηκε η κ.Τουλουπάκη το υλικό που της έστειλε η Προανακριτική Επιτροπή ήταν άψογος.

Advertisement

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αντιμετώπισε και το πόρισμα αρχειοθέτησης των υποθέσεων Αβραμόπουλου – Γεωργιάδη με μεγάλη υπευθυνότητα. Ζήτησε από τον Άρειο Πάγο την δημοσιοποίησή του και με βάση τα ερωτηματικά που υπάρχουν για αδιευκρίνιστες καταθέσεις των κ.κ. Αβραμόπουλου, Γεωργιάδη, ζήτησε εξηγήσεις από τον πρόεδρο της ΝΔ – πρωθυπουργό κ.Κυριάκο Μητσοτάκη. Αναμένουμε αυτές τις εξηγήσεις.

Το κυρίως ζητούμενο είναι να μπορούμε να υποστηρίζουμε ότι στην Ελλάδα λειτουργεί το Κράτος Δικαίου.

Advertisement

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΑΚΗΣ – ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Advertisement
Advertisement

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ