Follow Us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Πέτσας: «Με τα νέα μέτρα ουσιαστικά καταργήθηκε η ρήτρα αναπροσαρμογής» (vid)

Ο κ. Πέτσας διαβεβαίωσε πως η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα ενεργειακής επάρκειας

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» και αναφέρθηκε στα μέτρα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση για την καταπολέμηση της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης.

«Η Ελλάδα αρχίζει να σταθεροποιείται χάρη στις επιδοτήσεις της κυβέρνησης στο ρεύμα. Αρκεί το νέο πακέτο να το νιώσει στην τσέπη του ο κάθε πολίτης, προκειμένου να ελαφρυνθεί ένα μεγάλο βάρος. Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε όσο χρειαστεί, βάζοντας τα χρήματα του κρατικού προϋπολογισμού στο τραπέζι», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.

Ο κ. Πέτσας δήλωσε μεταξύ άλλων πως αυτά τα μέτρα συμβάλλουν ουσιαστικά στην κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής.

«Έρχεται μία αναδρομική εφαρμογή από τον Δεκέμβριο μέχρι τον Μάιο να μειώσει τους λογαριασμούς που πλήρωσαν τα νοικοκυριά, που φτάνει μέχρι και τα 600 ευρώ», δήλωσε, ωστόσο υπογράμμισε πως καθοριστικός παράγοντας είναι ο συντονισμός της Ευρώπης πάνω στο ζήτημα της ενέργειας.

Advertisement

Οι τιμές των καυσίμων έχουν φτάσει στα ύψη, με την βενζίνη να έχει ξεπεράσει τα 2 ευρώ το λίτρο. Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε στην επιδότηση καυσίμων από την κυβέρνηση, εξηγώντας πως στόχος ήταν να ανακουφιστούν οι οικονομικά ευάλωτοι πολίτες.

«Η κυβέρνηση επέλεξε αυτή την επιλογή, γιατί ήθελε να είναι πιο στοχευμένη και να μην είναι οριζόντια. Με αυτό τον τρόπο ευνοούνται περισσότερο οι πιο ευάλωτοι και όσοι είναι στη βάση της εισοδηματικής πυραμίδας. Ήταν πολιτική επιλογή που αποδίδει χάρη στη συμμετοχή όλων και ελπίζουμε μέσα στο επόμενο διάστημα να δούμε αποκλιμάκωση στις τιμές».

«Μετά την πανδημία ο κόσμος έχει ανάγκη να βγει, να κυκλοφορήσει και γι’ αυτό συντηρείται προς τα πάνω η κίνηση στους δρόμους και η κατανάλωση, πράγμα που συμπιέζει το εισόδημα των νοικοκυριών. Αυτό θέλει κάποιο χρόνο να ισορροπήσει. Ελπίζω να δούμε πιο γρήγορα την αποκλιμάκωση των τιμών στην Αγγλία», είπε.

Αυτό που τόνισε ο κ. Πέτσας είναι ότι η χώρα μας είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες τονίζοντας πως η κυβέρνηση έχει βραχυπρόθεσμα μία ασπίδα προστασίας.

Παράλληλα ανέφερε πως δεν υπάρχει θέμα ενεργειακής επάρκειας προκειμένου να μπορέσει να εξυπηρετηθεί η χώρα μας, ενώ τόνισε πως η κυβέρνηση θα συνεχίζει να στηρίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Advertisement

{DATE}

Δείτε επίσης: ΝΔ για την στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στα επεισόδια στο ΑΠΘ: «Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βάλει τέλος στην ανομία»

Πέτσας: «Με τα νέα μέτρα ουσιαστικά καταργήθηκε η ρήτρα αναπροσαρμογής» (vid)
Ν. Καραγιαννακίδης: Χέρι – χέρι ΣΥΡΙΖΑ και κουκουλοφόροι στο ΑΠΘ
Δυτική Όχθη: Οι Ισραηλινοί σκότωσαν την πολεμική ανταποκρίτρια του Al Jazeera
Σταϊκούρας: «Πλήρης καταβολή της αποζημίωσης των εργαζομένων σε τράπεζες που τέθηκαν υπό εκκαθάριση»
Η εποχική γρίπη Η1Ν1 είναι πιθανός «απόγονος» της «ισπανικής» πανδημικής γρίπης του 1918

Advertisement
Advertisement

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ