Follow Us

ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ

Παραδόθηκε απο το ζύγος Φαγκρίδα και επίσημα το αθλητικό κέντρο στην Σωτήρα

Ο Γιώργος Φαγκρίδας και η Ανδρούλα Παυλίδη – Φαγκρίδα πλέον ενεγράφησαν με χρυσά γράμματα στη χορεία των μεγάλων δωρητών προς τον Δήμο Τρικκαίων. Το απόγευμα της 14ης Ιουνίου 2024 (37 χρόνια από τον θρίαμβο στο Ευρωμπάσκετ) το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Ράξας – Σωτήρας, που δώρισαν οι δύο  απόδημοι από τα Τρίκαλα και την Κύπρο, εγκαινιάστηκε παρουσία τους, από τον Δήμαρχο Τρικκαίων και πρόεδρο της ΠΕΔ Θεσσαλίας Νίκο Σακκά, και από τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου.

 

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων

Ο κ. Σακκάς στον σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε τους δωρητές “εκ μέρους όλων των τρικαλινών πολιτών και ιδίως της νεολαίας”, καθώς “η σημερινή ημέρα είναι ημέρα χαράς. Είναι ημέρα κατά την οποία οι τρικαλινοί πολίτες σάς απευθύνουν το μεγάλο Ευχαριστώ.

Advertisement

Με χρυσά γράμματα ο Δήμος Τρικκαίων αναγράφει τα ονόματά σας ως μεγάλους δωρητές”. Ο Δήμαρχος Τρικκαίων τόνισε ότι η δωρεά, εκτός του ότι είναι μεγάλης αξίας και σημαντικότατου μεγέθους προσφοράς στον αθλητισμό, δίνει έμφαση στη μέριμνα για “τον τόπο σας, το χωριό, τη Ράξα, τα Τρίκαλα. Μακριά από εδώ, η ξενιτιά γεννά σκέψεις πολλές. Η ξενιτιά μάς στρέφει στην πατρίδα. Αυτήν την πατρίδα τιμάτε με τη δωρεά σας”, επεσήμανε. Και αφού υπενθύμισε το πλήθος των δωρητών στον Δήμο Τρικκαίων (όπως τους Αριστοτέλη Αντωνίου, Ιωάννη Ματσόπουλου, Δωρόθεο Σχολάριο, Δημήτρη και Λέγκω Κατσικογιάννη και πολλούς άλλους), ανέφερε πως τα ονόματα των δύο δωρητών “περνούν στο πάνθεον όσων προσφέρουν αφιλοκερδώς, χωρίς καμία απαίτηση ανταπόδοσης”. Και τόνισε πως ο Γιώργος Φαγκρίδας και η Ανδρούλα Παυλίδη – Φαγκρίδα, πλέον, αποτελούν σημείο αναφοράς για τους νέους και τις νέες. Πλέον, είναι τμήμα της τρικαλινής ιστορίας και προσφοράς, είναι το φωτεινό παράδειγμα για όσους στο μέλλον επιθυμήσουν τόσο απλόχερα και με τόση αγάπη να στηρίξουν τον Δήμο μας και τους πολίτες.

Αυτό το αθλητικό κέντρο, είναι ένα στολίδι για όλους μας”.

 

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Ο κ. Παπαστεργίου χαρακτήρισε ως κόσμημα το συγκεκριμένο αθλητικό κέντρο, αναφερόμενος σε στοιχεία της ιστορίας για το πώς ήδη από το 2019 έγιναν οι πρώτες συζητήσεις, πώς αυτές διεκόπησαν λόγω κορονοϊού και πώς συνεχίστηκαν, με την επιλογή του συγκεκριμένου χώρου. Ο οποίος βρίσκεται, δίπλα από το αθλητικό κέντρο του ερασιτέχνη ΑΟΤ, που δώρισε ο Δήμος Τρικκαίων στην ομάδα και που μαζί με την Περιφέρεια Θεσσαλίας ολοκλήρωσαν κατασκευαστικά το 2022. Ο κ. Παπαστεργίου έδωσε, επίσης, έμφαση, στην αξία της σκληρής δουλειάς για ένα παιδί που ξενιτεύτηκε αλλά μεγαλούργησε στο εξωτερικό, επισημαίνοντας ότι “μπορούμε να τα καταφέρνουμε, αρκεί να έχουμε στόχους”.
Ευχαρίστησε, δε, τα μέλη του Μορφωτικού & Εκπολιτιστικού Συλλόγου Σωτήρας, καθώς και τους κατασκευαστές μηχανικούς κ. Μάκη Τσίγκα και Κώστα Ψωφάκη.

Advertisement

 

Η αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Τρικάλων

Η κ. Χρύσα Ντιντή, μεταφέροντας τον χαιρετισμό του Περιφερειάρχη Δημήτρη Κουρέτα, τόνισε με έμφαση ότι οι δωρητές “έκαναν πράξη την έννοια της πατρίδας”, καθώς αυτό το “κόσμημα, αυτό το μεγαλείο, δεν προέρχεται μόνο από την κατάθεση περιουσιακών στοιχείων, αλλά και από την κατάθεση ψυχής” των δωρητών.

 

Ο δωρητής Γιώργος Φαγκρίδας

Advertisement

Με συγκίνηση ο δωρητής κ. Γιώργος Φαγκρίδας χαρακτήρισε ως πολύ σημαντική τη συγκεκριμένη ημέρα “για εμένα και τη σύζυγό μου. Μια επιθυμία μας έγινε πραγματικότητα: το αθλητικό κέντρο Ράξας – Σωτήρας”. Τόνισε ότι συνδύασε τη δωρεά με βάση “τις επιθυμίες και τις ανάγκες των παιδιών μας να αθλούνται και να κοινωνικοποιούνται μέσω του αθλητισμού” και “την αθλητική ιστορία του νομού μας, έναν τόπο με τόσο μεγάλη προσφορά σε τόσα αθλήματα”.
Για τους λόγους αυτούς “αισθάνθηκα και εγώ την ανάγκη να προσφέρω στον τόπο μου που τόσο αγαπώ, δωρίζοντας το χρηματικό ποσό για τη δημιουργία του δημοτικού αυτού αθλητικού κέντρου. Ενός κέντρου που μπορεί να χρησιμοποιηθεί  και ως τόπος αναψυχής για όλες τις ηλικίες”. Αναφέρθηκε στη συμβολή και παραίνεση “της προσωπικής μου και οικογενειακής μου φίλης κυρίας Σοφίας Αλεστά, αντιδήμαρχου Οικονομικών Υπηρεσιών” του Δήμου Τρικκαίων και του τ. Δημάρχου και νυν Υπουργού Δημήτρη Παπαστεργίου.
Και επεσήμανε: “Σήμερα βλέπω αυτό το αθλητικό αυτό κέντρο να παίρνει ζωή και είμαι σίγουρος ότι θα γεμίσει από νέους ανθρώπους που θα το περιποιούνται και θα το  προσέχουν και οι οποίοι θα  θυμούνται εμένα και τη σύζυγό μου Ανδρούλα με αγάπη”.
Ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Τρικκαίων Νίκο Σακκά “και όλη την ομάδα του Δήμου που εργάστηκε με ζήλο όλο αυτό τον καιρό για την ολοκλήρωση αυτού που βλέπετε μπροστά σας σήμερα”, καθώς και τους δύο μηχανικούς, τον κατασκευαστή του έργου κ. Κώστα Ψωφάκη και τον επιβλέποντα κ. Θωμά Τσίγκα “για την εξαιρετική δουλειά και την ταχύτητα αποπεράτωσης του έργου”. Στο βήμα ανέβηκε συγκινημένη και η κ. Ανδρούλα Παυλίδη – Φαγκρίδα, η οποία αναφέρθηκε στη χαρά που ένιωσε γνωρίζοντας τον τόπο και τους τρικαλινούς.

 

Η αντιδήμαρχος Οικονομικών
Η κ. Σοφία Αλεστά έκανε μια μικρή υπενθύμιση γεγονότων που ξεκίνησαν το 2019 και ανέφερε για τον κ. Φαγκρίδα πως “προχώρησε στην κίνησή του αυτή βάζοντας το κοινωνικό και δημόσιο συμφέρον πάνω από όλα. Απέδειξε έτσι, έμπρακτα την αγάπη του για την πόλη μας και τους ανθρώπους της, δείχνοντας τον δρόμο της προσφοράς και μάλιστα σε περίοδο οικονομικής κρίσης.  Είναι μεγάλη  χαρά για εμάς που βρίσκεστε σήμερα κοντά μας, η υποστήριξή σας είναι ανεκτίμητη για όλους μας”.

 

Το κέντρο

Advertisement

Ακολούθησε η κοπή της καθιερωμένης κορδέλας, μικρή ξενάγηση στον χώρο και ειδικά στο κλειστό γυμναστήριο, όπου έπαιζαν πινγκ πονγκ, παιδιά – μέλη του “Φιλόδοξου” Αθλητικού Συλλόγου Τρικάλων  (ΦΑΣΤ). Στο μεσοδιάστημα υπήρξε επίδειξη cheerleading από τις αθλήτριες Ασημίνα Κουβελέτσου και Δήμητρα Ντόκα, πρωταθλήτριες Ελλάδας το 2023, με συμμετοχή – σε λίγες ημέρες – στους πανευρωπαϊκούς αγώνες.

Στο αθλητικό κέντρο κατασκευάστηκαν  για τους πολίτες: 1 γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5, 4 γήπεδα τένις, 2 γήπεδα μπάσκετ, 1 γήπεδο βόλεϊ, προπονητήριο διαστάσεων 15μ. Χ 25 μ.οργανωμένος χώρος στάθμευσης και περιπατητική διαδρομή 1000 μ., με τα απαραίτητα δίκτυα (φωτισμός, ύδρευση κ.α.).

Παρουσίες

Παρέστησαν ακόμη, οι αντιδήμαρχοι Τρικκαίων Δήμητρα Νάτσινα, Μιχάλης Λάππας, Παναγιώτης Ντιντής, Αποστόλης Παππάς, Σάκης Σκρέκας, ο πρόεδρος της “Αστική Ανάπτυξη” ΑΕ Γιώργος Ζιώγας, οι εντεταλμένοι σύμβουλοι Δημοσίων Σχέσεων και Ατόμων με Αναπηρία Εφη Λεβέντη και Βασίλης Τσιούτσιας αντιστοίχως, οι δημοτικοί σύμβουλοι  Ζωή Παπαναστασίου, Βιβή Τέγου,Κώστας Αργυρίου, Χρήστος Ζαραμπούκας, Θωμάς Μερτσιώτης, από τη μείζονα αντιπολίτευση ο σύμβουλος Αντώνης Λάππας, ο περιφερειακός σύμβουλος Ντίνος Μπάρδας, ο πρόεδροι της ΔΚ Ράξας Γιάννης Παπαχρήστος, ο πρ. Δήμαρχος Τρικκαίων Μιχάλης Ταμήλος, οι τ. δημοτικοί σύμβουλοι Κώστας Κρεμμύδας, Γ. Καρατώλος και Γιώργος Μητσιούλης, ο Αστυνομικός Διευθυντής, Α΄ Υποδιευθυντής της Δ/νσης Αστυνομίας Τρικάλων κ. Αθαν. Καππάς, ο πρόεδρος του τμήματος Διαιτολογίας – Διατροφολογίας της ΣΕΦΑΑΔ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθηγητής Θανάσης Μανούρας, ο προϊστάμενος Α/θμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων κ. Χρ. Τρικάλης, ο πρόεδρος της ΝΕ Τρικάλων του ΤΕΕ κ. Απ. Μπαταβάνης, μέλη του ΔΣ του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Σωτήρας (ο πρόεδρος κ. Δημήτρης Κέμος, ο γραμματέας κ. Γιώργος Κουτής και το μέλος κ. Σάκης Παπαβασιλείου), πλήθος πολιτών από τη Σωτήρα, στελέχη της οικονομικής ζωής των Τρικάλων και πολλά παιδιά, που ήδη δείχνουν την προτίμησή τους στο νέο δημοτικό αθλητικό κέντρο.

Advertisement

Advertisement

Generated by Feedzy