Follow Us

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έκρηξη οργής και θυμού σε όλη την Γαλλία – Εντυπωσιακή η συμμετοχή των νέων στις διαδηλώσεις.

«Το πρόβλημα είναι ότι ο Μακρόν δεν ακούει. Αν θέλει να ανατιναχτεί η κατάσταση, τότε θα ανατιναχτεί»!

Advertisement

Αυτό είναι το μήνυμα που έστειλαν εκατομμύρια Γάλλοι που πήραν μέρος στις ογκώδεις διαδηλώσεις σε όλη την Γαλλία, που συνεχίζονται με αμείωτη ένταση μετά την απόφαση Μακρόν να παρακάμψει την εθνοσυνέλευση και να πάρει πάνω του τις αλλαγές στο συνταξιοδοτικό.

Εντυπωσιακή η συμμετοχή των νέων

Advertisement

Το κύριο χαρακτηριστικό στις διαδηλώσεις που έγιναν στην ένατη πανεθνική απεργία στην Γαλλία ήταν η συμμετοχή των νέων. Κι αυτό σημαίνει ότι ο στόχος των κινητοποιήσεων δεν είναι πλέον μόνο η επίμαχη αλλαγή στο συνταξιοδοτικό, αλλά ο ίδιος ο Μακρόν, όπως σημειώνει η Le Monde.

Η απόφαση του Γάλλου προέδρου να κάνει χρήση του Άρθρου 49.3 του Συντάγματος για να περάσει το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο μπορεί να γίνει θρυαλλίδα εξελίξεων. Ο Μακρόν έχει εξοργίσει τους πάντες: τους συνδικαλιστές, τους οποίους κατηγόρησε ότι δεν έχουν παρουσιάσει κάποια συμβιβαστική εναλλακτική πρόταση, τους διαδηλωτές τους οποίους χαρακτήρισε «αντάρτες» και τους σύγκρινε με τους οπαδούς του Τραμπ που είχαν εισβάλει στο Καπιτώλιο τον Ιανουάριο του 2021 και  βεβαίως την αντιπολίτευση.

Advertisement

Κάποια συνθήματα που ακούστηκαν χθες είναι χαρακτηριστικά του κλίματος: «Λουδοβίκος XVI- τον αποκεφαλίσαμε, Μακρόν-μπορούμε να το ξανακάνουμε», «Μακρόν παραιτήσου», «Μακρόν αν νομίζεις πως είσαι βασιλιάς, η γκιλοτίνα σε περιμένει» και «η κυβέρνηση θα ανατιναχτεί».

Advertisement
Advertisement

Generated by Feedzy