Follow Us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Έλενα Αθανασοπούλου για Κώστα Κωστόπουλο: «Ήταν βιασμός, όχι παρενόχληση, τον θυμάμαι από πάνω μου…»

Την Τρίτη 3/5, η ηθοποιός Ελενα Αθανασοπούλου κατήγγειλε γνωστό σκηνοθέτη για βιασμό, δίχως ωστόσο να τον κατονομάσει, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «πενθώ για το κορίτσι που ήμουν τότε».

Η Έλενα Αθανασοπούλου μίλησε για πρώτη φορά ανοιχτά, δίνοντας λεπτομέρειες για τον βιασμό της από τον γνωστό σκηνοθέτη, που μέχρι στιγμής δεν είχε κατονομάσει δημόσια.

«Γνωριστήκαμε το 2009 μέσω μιας παρέας. Κάναμε παρέα επί έναν χρόνο, μαζί με άλλα άτομα του καλλιτεχνικού χώρου, όλα ήταν κανονικά αυτόν τον ένα χρόνο. Είχα γνωρίσει και τη γυναίκα του και το παιδί του», δήλωσε η Έλενα Αθανασοπούλου, που μήνυσε τον Κώστα Κωστόπουλο της επιτυχημένης σειράς του Alpha, «Σασμός».

Όπως περιέγραψε στη συνέχεια, όλα ξεκίνησαν, όταν της πρότεινε να βγουν οι δυο τους.

«Μου πρότεινε να βγούμε μαζί στο Ακρωτήρι και προηγουμένως, να δειπνήσουμε στο Villa Mercedes. Ήταν ένας παντρεμένος άνθρωπος και εγώ μια γυναίκα, που έβγαινα εκείνη την περίοδο με ένα παλικάρι. Η σχέση μου το ήξερε ότι κάνω παρέα με αυτούς τους καλλιτέχνες. Εκείνη την περίοδο είχαν χωρίσει και οι γονείς μου και συζητούσαμε για τον χωρισμό τους, τον έβλεπα σαν έναν μεγάλο φίλο μου», εξηγεί και συνεχίζει: «Είχαμε πιει και είχε παραγγείλει και δεύτερο μπουκάλι, όλο το βράδυ μου γέμιζε το ποτήρι. Εκείνο το βράδυ, θυμάμαι ότι ήπιαμε δύο μπουκάλια κρασί. Δεν ένιωθα καθόλου καλά και του ζήτησα να φύγουμε».

Advertisement

Όπως αναφέρει στη συνέχεια η ηθοποιός, μετά το κρασί, έχει ένα κενό μνήμης για τη νύχτα εκείνη. Ωστόσο, μια εικόνα έμεινε χαραγμένη στο μυαλό της, όπως υποστηρίζει.

«Όταν σηκώθηκα, η θολούρα και η ζαλάδα μου έγινε πιο έντονη. Ξεκινήσαμε προς την έξοδο και από εκεί και πέρα, δεν θυμάμαι τίποτα, έχω κενό μνήμης. Όταν επανήλθε η μνήμη μου, την πρώτη εικόνα που είδα καλύτερα να μην την πούμε. Ήμουν στο αυτοκίνητο και ήταν από πάνω μου, αλλά δεν θέλω να πούμε κάτι άλλο, τουλάχιστον όχι δημόσια», τόνισε η ηθοποιός.

Η ίδια χαρακτηρίζει τον εαυτό της την περίοδο εκείνη ως «ένα κοριτσάκι, ένα παιδί», το οποίο φοβόταν να σταθεί ενάντια σε έναν ισχυρό άντρα και να πει τι της συνέβη.

«Τότε ζούσε η γιαγιά μου, πώς θα μάθαινε αυτή η γυναίκα τι μου είχε συμβεί; Φοβόμουν ότι αυτός ο άνθρωπος είναι αυτός που είναι, ενώ εγώ ήμουν ένα τίποτα. Για να βγεις να πεις δημόσια κάτι τέτοιο, δεν είναι εύκολο και καθόλου απλό, αλλά είναι η σωστή οδός. Αυτά τα φαινόμενα υπάρχουν και πρέπει να τα πολεμήσουμε όσο μπορούμε εμείς οι ίδιοι, τα ίδια τα θύματα για να μην συμβούν ξανά. Από πέρυσι που ξεκίνησε το κίνημα του #MeToo, περιμένω να ακούσω το όνομά του. Προσπαθώ επί ενάμιση χρόνο να καταγγείλω αυτό το πράγμα, αποφάσισα τον Ιανουάριο να τον καταγγείλω, όμως βρέθηκα με μια πληγή ορθάνοιχτη. Ήταν ό,τι πιο σκληρό έχω ζήσει μέχρι σήμερα», δήλωσε η ηθοποιός.

«Τον πρώτο μήνα πενθούσα για το κοριτσάκι του τότε, πενθούσα κάθε βράδυ. Υπήρχαν βραδιές που δεν κοιμόμουν, ήμουν σε χάλια ψυχολογική κατάσταση. Ήταν πολύ σκληρό κι εγώ ένιωθα ότι δεν είχα δύναμη, όμως σήμερα είμαι μια άλλη γυναίκα. Πέρασα στο στάδιο του θυμού, ήμουν πάρα πολύ νευριασμένη και θέλω την τιμωρία του», τόνισε και συμπλήρωσε εκνευρισμένη: «Μιλάμε για βιασμό, παιδιά, όχι για σεξουαλική παρενόχληση, για βιασμό».

Advertisement

«Ο πατέρας μου ήταν ψυχραιμος για μένα, αλλά όταν μιλούσαμε στο τηλέφωνο έκλαιγε. Δεν σηκώνει αστεία αυτό. Πρώτα, το είπα στην μητέρα μου. Ο μπαμπάς μου το έμαθε τελευταίος γιατί σε ένα καυγά μας του αποκάλυψα ότι έχω βιαστεί. Ο πατέρας μου έδειχνε ψύχραιμος, αλλά όταν μιλούσαμε στο τηλέφωνο έκλαιγε, αυτό τα λέει όλα», είπε κλείνοντας η Έλενα Αθανασοπούλου.

Δείτε επίσης: Ράνια Τζίμα για τη σχέση της με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη: «Στην αρχή μου ήταν παντελώς αδιάφορος

Έλενα Αθανασοπούλου για Κώστα Κωστόπουλο: «Ήταν βιασμός, όχι παρενόχληση, τον θυμάμαι από πάνω μου…»
Ανοιχτά τα καταστήματα σήμερα Κυριακή στο πλαίσιο των ενδιάμεσων εκπτώσεων
Ένταση και ξύλο στο Survivor – Εκτός παιχνιδιού ο Γιώργος Κατσαούνης
Δήμου Παύλου Μελά: Εθελοντική αιμοδοσία σήμερα από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής
Σαν σήμερα: Τα σημαντικότερα γεγονότα που συνέβησαν την 8η Μαΐου

Advertisement
Advertisement

Generated by Feedzy