Follow Us

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έλληνας κάτοικος στη Σανγκάη: «Η δαγκάνα είναι παραδοσιακό όπλο στην Κίνα»

Συγκλονιστικά είναι τα όσα περιγράφει Έλληνας που ζει στην Σανγκάη για την κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι στην οικονομική πρωτεύουσα της Κίνας με τα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό. Μιλώντας στην ΕΡΤ το πρωί της Παρασκευής (15.04.2022), ο Αλέξανδρος Οικονόμου τόνισε πως «οι βαρβαρότητες είναι μεμονωμένες». 

Οι κάτοικοι της Σανγκάης εδώ και μέρες ζουν ένα εφιάλτη, αφού το επίκεντρο της πανδημίας του κορονοϊού εντοπίζεται πλέον στην οικονομική πρωτεύουσα της Κίνας και το αυστηρό lockdown έχει προκαλέσει δραματικές επιπτώσεις στην πλειονότητα των 25 εκατομμυρίων κατοίκων της. Εικόνες που κάνουν τον γύρο των διεθνών ΜΜΕ δείχνουν ότι σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα καταπατούνται ακόμα και τα ανθρώπινα διακαιώματα, προκειμένου οι κάτοικοι να συμμορφωθούν με τα μέτρα και να εγκατασταθούν στα κέντρα καραντίνας. 

Ιδιαίτερη εντύπωση έχουν προκαλέσει – μεταξύ πολλών άλλων – οι εικόνες που δείχνουν επεισόδια μεταξύ πολιτών και αστυνομικών, ενώ χρησιμοποιούνται ακόμα και… δαγκάνες για να πιάσουν τους πολίτες και να τους πάνε για καραντίνα. 

Δείτε βίντεο:

Meanwhile in Shanghai…pic.twitter.com/2Jw0mDAoh0

Advertisement

— Avi Yemini (@OzraeliAvi) April 14, 2022

«Οι βαρβαρότητες είναι λίγες ή μεμονωμένες»

Μιλώντας στην ΕΡΤ το πρωί της Παρασκευής (15.04.2022), ο Έλληνας που ζει στην Σανγκάη αναφέρθηκε σε αυτές τις εικόνες που έχουν κάνει την παγκόσμια κοινότητα να κοιτά τα όσα διαδραματίζονται στην οικονομική πρωτεύουσα της Κίνας. «Η δαγκάνα της Κίνας είναι παραδοσιακό όπλο το οποίο υιοθετήθηκε από την αστυνομία για να μην υπάρξει βία και για να ακινητοποιείται ο κόσμος χωρίς να του επιτίθενται» επεσήμανε ο Αλέξανδρος Οικονόμου. 

«Ο νόμος εδώ είναι για όλους, οι βαρβαρότητες αυτές είναι λίγες ή μεμονωμένες καθώς μιλάμε για μία πόλη με 24.000.000 κατοίκους» δήλωσε και συμπλήρωσε «δεν μπορείς να δείχνεις τις καφρίλες που γίνονται στην Ελλάδα και να λες α αυτό είναι η Ελλάδα». Εξηγώντας το εύρος των σκληρών μέτρων ο Αλέξανδρος Οικονόμου επισημαίνει πως «είναι σαν να λέμε στην Αττική γίνεται χαμός και lockdown αλλά στον Πειραιά είναι κομπλέ».

Click4more: Σανγκάη: Αρπάζουν πολίτες με δαγκάνες και τους σέρνουν σε κέντρα καραντίνας – Χωρίζουν παιδιά και γονείς

Περιγράφοντας το πώς βιώνει ο ίδιος το αυστηρό lockdown, είπε: «Στο σπίτι μου είμαι πολύ ήρεμα έως βαρετά. Μπορείς να βγεις στον περιβάλλοντα χώρο της πολυκατοικίας, αλλά εξαρτάται από τα κρούσματα σε κάθε πολυκατοικία».

Advertisement

Σημείωσε δε ότι «ο κόσμος δεν έχει απηυδήσει τόσο από την καραντίνα αλλά από το ότι δεν έχει ανακοινωθεί πότε θα τελειώσει». «Μας δίνουν δωρεάν self test και έρχονται κάτω από το σπίτι για να κάνουμε δωρεάν PCR» υπογραμμίζει.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

To άρθρο Έλληνας κάτοικος στη Σανγκάη: «Η δαγκάνα είναι παραδοσιακό όπλο στην Κίνα» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Advertisement
Advertisement

Generated by Feedzy