Follow Us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Έρχεται τρίτο πακέτο στήριξης των νοικοκυριών και ο υπόγειος πόλεμος Σαμαρά-Δένδια

Ο Χρήστος Σταϊκούρας εμφανίστηκε φειδωλός σε δηλώσεις του για μελλοντικές ενισχύσεις σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις έναντι της ενεργειακής ακρίβειας. Λογικό και αναμενόμενο, δεδομένου ότι στο Μέγαρο Μαξίμου θέλουν να προχωρούν λελογισμένα, υπολογίζοντας κάθε στιγμή τα δεδομένα της στιγμής. Είναι όμως σίγουρο ότι στην Κυβέρνηση το έχουν πάρει απόφαση για τρίτο πακέτο στήριξης της κοινωνίας, αφού ας μην γελιόμαστε μπαίνουμε σε προεκλογική τροχιά 12 μηνών. Την ίδια στιγμή φαίνεται πως ο υπόγειος πόλεμος Σαμαρά-Δένδια βγάζει το Μέγαρο Μαξίμου από τη δύσκολη θέση να απαντήσει στον πρώην Πρωθυπουργό για τα λεγόμενα του περί κέντρου, δεξιάς και κεντροδεξιάς.

Αναφορικά με το τρίτο πακέτο στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ζητήσει από τον υπουργό Οικονομικών να ετοιμάσει ένα μοντέλο διαχείρισης της κρίσης που θα προσαρμόζεται στις ανάγκες της κοινωνίας και στην πορεία της ελληνικής οικονομίας τους επόμενους μήνες.

Εντός καλοκαιριού το νέο πακέτο

Το μήνυμα που εκπέμπουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι είναι πως δεν τελειώσαμε με τις ενισχύσεις έναντι της ενεργειακής κρίσης. Κανείς, όμως, δεν είναι σε θέση να μιλήσει με συγκεκριμένους αριθμούς. Το μόνο σίγουρο είναι ότι μόλις ολοκληρωθεί το σημερινό πλαίσιο, θα υπάρξει και επόμενο. Όσο για τις σχετικές ανακοινώσεις, αυτές υπολογίζονται εντός του καλοκαιριού. Άλλωστε, μην ξεχνάμε ότι είμαστε σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο…

Σχετικά τώρα με τον υπόγειο πόλεμο Σαμαρά-Δένδια, η κόντρα των δυο ανδρών κρατάει χρόνια. Ο πρώην Πρωθυπουργός θεωρεί «αχάριστο» τον σημερινό υπουργό Εξωτερικών, διότι ξεχνά πως χάρη σε εκείνον αναρριχήθηκε στα υψηλά πατώματα του κόμματος. Από την άλλη πλευρά ο Κερκυραίος απαντά μέσω διαρροών ότι δεν χρωστά σε κανέναν. Με την ατμόσφαιρα να είναι ηλεκτρισμένη, ο Νίκος Δένδιας απάντησε στον Αντώνη Σαμαρά, βγάζοντας με αυτόν τον τρόπο το Μέγαρο Μαξίμου από τη δύσκολη θέση. Μάλλον επρόκειτο για άλλη μια κίνηση του ΥΠΕΞ να καλοπιάσει το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς αισθάνεται «αποκομμένος» τους τελευταίους 2 μήνες.

Τα «καρφιά» Δένδια που εξυπηρετούν το Μαξίμου

Μιλώντας στην επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής ο Νίκος Δένδιας τοποθετήθηκε περί πατριωτισμού. Το έκανε για να σηκώσει το γάντι, περιλαμβάνοντας στην τοποθέτηση του πολλές αιχμές… «Γίνεται μια συζήτηση στην ελληνική κοινωνία για τον πατριωτισμό που διατρέχει κόμματα και παρατάξεις. Ουδείς αρνείται τον πατριωτισμό οποιουδήποτε. Πως όμως προσλαμβάνεται ο πατριωτισμός; Πολλές φορές στην ιστορία μας ο πατριωτισμός κάλυψε ιδιοτελέστατες προσωπικές ατζέντες. Να δούμε λοιπόν πως νοηματοδοτεί ο καθένας τον πατριωτισμό; Η απραξία δεν συνιστά πατριωτισμό. Ο στρουθοκαμηλισμός δεν συνιστά πατριωτισμό. Εμείς πιστεύουμε σε πατριωτισμό που πηγάζει από την αυτοπεποίθηση, την γνώση της ταυτότητάς μας. Σε ένα πατριωτισμό ανοικτό. Πιστεύουμε στην ανάγκη να είναι ανοιχτή η Ελλάδα στα Βαλκάνια και όχι αιχμάλωτη των ελληνοτουρκικών διαφορών».

Advertisement

Αναμένεται η απάντηση του Αντώνη Σαμαρά

Δείτε επίσης: Αλ. Τσίπρας: «Ο Μητσοτάκης να ανακοινώσει ότι δεν κόβεται το ρεύμα σε όσους δεν έχουν να πληρώσουν»

Έρχεται τρίτο πακέτο στήριξης των νοικοκυριών και ο υπόγειος πόλεμος Σαμαρά-Δένδια
Αρέσει στην ΑΕΚ ο Λοντίγκιν
Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Σήμερα απολογείται ο Αναγνωστόπουλος ένα χρόνο ακριβώς από τη δολοφονία της Κάρολαϊν
Κόντρα Θεοδωρικάκου – Μπακογιάννη για την ασφάλεια στην Αθήνα
Θεσσαλονίκη: Δύο συγκεντρώσεις σήμερα στην πόλη

Advertisement
Advertisement

Generated by Feedzy