Follow Us

ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ

Έφυγε ο θρύλος του ΑΟΤ, Μίμης Ζάχος

Ένα ακόμη μέλος της χρυσής ομάδας του ΑΟΤ θα παίζει πλέον μπάλα στους ουρανούς. Ο εμβληματικός και βιρτουόζος μέσος της δεκαετίας του ’60   Μίμης Ζάχος έφυγε απο την ζωή σε ηλικία 78 ετων μετά απο χρόνια προβλήματα υγείας.

Ο Μίμης Ζάχος ήταν βασικό στέλεχος του ΑΟΤ απο την πρώτη μέρα της δημιουργίας του το 1963 καθώς ήταν απο τους επίλεκτους παίκτες του Αχιλλέα που στελέχωσαν την υπερομάδα μαζί με αυτούς της ΑΕΤ.

Ο Μίμης Ζάχος αριστερά μαζί με τον Κακαβίτσα

Βασικός στο πρωτάθλημα 196-64 και στους αγώνες ανόδου απο την Β’ Εθνική στην Α’ Εθνική με 27 συμμετοχές και 4 γκολ ήταν απο τα βασικά γρανάζια της μεγάλης επιτυχίας.

Advertisement

Απο το 1964 εως το 1969 έπαιξε 4 σεζόν με την φανέλα του ΑΟΤ στην Α’ Εθνική (94 συμμετοχές – 5 γκολ) ενώ άλλες δύο σεζόν έπαιξε στην Β’ Εθνική.

Συνολικά φόρεσε την “κυανέρυθρη” φανέλα 179 φορές σημειώνοντας 25 γκολ.

Ο Μίμης Ζάχος, τέταρτος απο αριστερά στην κάτω σειρά ανάμεσα σε Ζαφειρόπουλο και  Σωτήρη Καλαντζή

 

Μετά την ολοκλήρωση της καριέρας του στον ΑΟΤ πήγε στην Λάρισα την οποία και βοήθησε να ανέβει στην μεγάλη κατηγορία.

Advertisement

Εν συνεχεία αγωνίστηκε στην Δήμητρα με την οποία έφτασε μέχρι την Β’ Εθνική.

Μολις κρέμασε τα παπούτσια του ασχολήθηκε ενεργά με την διαιτησία φτάνοντας μέχρι την Α’ Εθνική.

Εργάστηκε ακόμη σε αρκετές ομάδες ως προπονητής ανάμεσα στις οποίες η Δήμητρα και τα Μετέωρα, ενώ ήταν ο πρώτος που ασχολήθηκε σοβαρά με τα τμήματα υποδομών του ΑΟ Τρίκαλα.

Επαγγελματικά εργαζόταν στον ΟΤΕ απ’ όπου και συνταξιοδοτήθηκε ενώ αφήνει πίσω του την σύζυγο του Παρασκευή, τα παιδιά του Γιάννη και Μαρία και εγγόνια.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο Κυριακή σε ώρα που θα ανακοινωθεί απο την οικογενεια.

Advertisement

Σε αγώνα βετεράνων το 1987, πρώτος απο δεξιά στην κάτω σειρά. Πάνω εικονίζονται οι Γεωργίτσης, Μαυρίκος, Πουλιάνας (+), Πανταζής (+), Ζαρίντας (+), Κλαπανάρας (+) και κάτω δίπλα απο τον Μίμη Ζάχο οι Μπεβενίου, Νίκας, Βίτσας (+), Μπανάσιος

Advertisement

Generated by Feedzy