Follow Us

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Αγγελική Τεντολούρη : Και αυτές τις μάχες θα τις δώσουμε όλοι μαζί για τη νίκη και για Δικαιοσύνη Παντού.

Το όνομά μου είναι λοιπόν μεταξύ πολλών άλλων που ανακοινώθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων των επικείμενων εκλογών.

Advertisement

Αποτελεί τεράστια τιμή για μένα η πρόταση που μου έγινε να είμαι υποψήφια στον Νομό Καρδίτσας, στον τόπο μου, και να βρίσκομαι μεταξύ τόσων αξιόλογων ανθρώπων με αξιοσημείωτη επαγγελματική διαδρομή, κοινωνικές αναφορές, σταθερή παρουσία στους αγώνες και τα κινήματα. Μεταξύ ανθρώπων που πάνω από όλα πορεύονται με εντιμότητα, ήθος και βαθιά πίστη να υπηρετήσουν προοδευτικές αξίες που θα αλλάξουν άμεσα τη ζωή των ανθρώπων αυτής της χώρας.

Ευχαριστώ λοιπόν θερμά τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΉ ΣΥΜΜΑΧΙΑ για την πρόταση και την εμπιστοσύνή τους στο πρόσωπό μου. Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να ανταποκριθώ στην εμπιστοσύνη αυτή, για να δώσω την εκλογική μάχη με αξιοπρέπεια, εντιμότητα και πίστη στο συλλογικό μας όραμα.

Advertisement

Θέλω να πω δυο λόγια- ίσως και λίγα περισσότερα- όπως ακριβώς τα συζητούσα με τους δικούς μου ανθρώπους και με τους συντρόφους μου το τελευταίο διάστημα. Συγχωρήστε με λοιπόν εκ των προτέρων για την έκταση του κειμένου.

Ανήκω κι εγώ στη γενιά εκείνη που μετά ή και κατά τη διάρκεια των σπουδών της είδε τον κόσμο να γυρίζει ανάποδα και ό,τι θεωρούσαν δεδομένο οι προηγούμενες γενιές, να γίνεται διακύβευμα για τη δική μου. Η προοπτική για μια καλή δουλειά στον τόπο μου πάνω σε αυτό που σπούδασα και ήθελα να υπηρετήσω εξαφανιζόταν, ακόμα και ο στοιχειώδης βιοπορισμός με όρους αξιοπρέπειας έμοιαζε για πολλούς σαν όνειρο απατηλό.

Advertisement

Ανήκω σε αυτή τη γενιά λοιπόν που κλήθηκε να χτίσει τη ζωή της μέσα στην ανασφάλεια, με το βλέμμα στραμμένο στο εξωτερικό, ως μοναδική διέξοδο και τη ρευστότητα ως παγιωμένη συνθήκη.

Advertisement

Μετά την απόκτηση δυο πτυχίων, Πολιτικών Επιστημών και Νομικής με ειδίκευση στο δίκαιο των επιχειρήσεων, στην Ελλάδα και τη Γαλλία αντίστοιχα, έμεινα και εργάστηκα για χρόνια ως νομική σύμβουλος σε μεγάλη πολυεθνική εταιρεία τεχνολογίας στην Ελβετία.

Το 2017 αποδέχτηκα την πολύ τιμητική πρόσκληση του τότε Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, να ενταχθώ στο νομικό γραφείο της Γενικής του Γραμματείας, δίνοντας από εκεί πλέον τη μάχη για τις προοδευτικές ιδέες και τις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Advertisement

Μετά τις εκλογές του 2019 συνέχισα ως συνεργάτης του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ στη Βουλή, υπηρετώντας ξανά τις ίδιες ιδέες και αξίες μέσα από τη νομική επιστήμη, απέναντι σε μια κυβέρνηση που νομοθετούσε και νομοθετεί μόνο για τα μεγάλα συμφέροντα, για δυο χούφτες οικογένειες δηλαδή, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.

Οι επικείμενες εκλογές είναι ίσως οι πιο σημαντικές για το μέλλον της χώρας και των ανθρώπων της από τη Μεταπολίτευση μέχρι και σήμερα.

Advertisement

Μετά την έξοδο από την πολυετή κρίση, η χώρα είχε την ευκαιρία και τα γεμάτα ταμεία από τη χρηστή διαχείριση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, να δημιουργήσει σταθερές βάσεις και θεμέλια, με μια οικονομία που μπορεί να παράγει προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας, να ενισχύσει τους εργαζόμενους, να εντάξει ακόμα πιο εντατικά στην παραγωγική διαδικασία τη νέα γενιά, το πιο μορφωμένο και επιστημονικά καταρτισμένο κομμάτι της κοινωνίας.

Advertisement

Παράλληλα όμως είχε την υποχρέωση να δημιουργεί συνθήκες κοινωνικής δικαιοσύνης με ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος που θα εξασφαλίζει στον καθένα και την καθεμιά, αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής και βασικά ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη έκανε τα ακριβώς αντίθετα.

Advertisement

Πήραν τη διακυβέρνηση για να κάνουν την αδικία και την κοινωνική διάλυση καθεστώς και να πετύχουν τη μεγαλύτερη αναδιανομή πλούτου από τους πολλούς στους λίγους των τελευταίων 40 χρόνων.

Πήραν τη διακυβέρνηση για να δημιουργήσουν νέες συνθήκες χρεοκοπίας στο άμεσο μέλλον, δίνοντας τα κλειδιά της οικονομίας και του κράτους στα τζάκια, τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και τους Πάτσηδες.

Advertisement

Στις επικείμενες εκλογές λοιπόν αποφασίζουμε στην πραγματικότητα για τη ζωή και την καθημερινότητα που θέλουμε να έχουμε.

Advertisement

Αποφασίζουμε πολύ απλά μεταξύ της δικαιοσύνης και της αδικίας, σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας.

Θέλουμε λοιπόν δίκαιη αύξηση των εισοδημάτων ή επιδόματα και pass φτώχειας για χαμηλά και μεσαία εισοδήματα; Ό,τι ψίχουλα δηλαδή περίσσεψαν από τη λεηλασία του κρατικού ταμείου.

Advertisement

Θέλουμε ελέγχους στην αγορά και μείωση του ΦΠΑ και του ΕΦΚ ή αισχροκέρδεια εις το διηνεκές;

Θέλουμε προστασία πρώτης κατοικίας, της επαγγελματικής στέγης, της αγροτικής γης και δίκαιη ρύθμιση χρεών ή να δώσουμε και τα ρέστα μας στα κοράκια των funds και τους Πάτσηδες;

Advertisement

Θέλουμε 13η σύνταξη και αναδρομικά για τους συνταξιούχους ή διαιώνιση της εξαπάτησης και χυδαία προεκλογικά επιδόματα;

Advertisement

Θέλουμε ενίσχυση των εργαζομένων και προοπτική για τους νέους ή εργασιακή ζούγκλα ή τη νέα γενιά στο περιθώριο και μόνιμο αποδιοπομπαίο τράγο, που αναγκάζεται να εγκαταλείψει τον τόπο του για να βρει εργασία;

Θέλουμε σταθερότητα με σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης από την πρώτη Κυριακή ή αστάθεια και δεύτερες, ακόμα και τρίτες εκλογές όπως αλαζονικά επιδιώκει ο κ. Μητσοτάκης;

Advertisement

Αυτά είναι τα διλήμματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα.

Και αυτά οφείλουμε όλοι να σκεφτούμε πριν πάμε στην κάλπη. Γιατί στις εκλογές με απλή αναλογική δεν υπάρχει χαλαρή ψήφος. Η πρώτη Κυριακή βγάζει κυβέρνηση.

Advertisement

Για αυτές τις μάχες λοιπόν, επέλεξα να είμαι υποψήφια. Για να δώσω από την πρώτη γραμμή αυτές τις κρίσιμες μάχες, για να εκπροσωπήσω στο Κοινοβούλιο την Καρδίτσα και τους πολίτες της, ανθρώπους της παραγωγής και του μόχθου, ανθρώπους έντιμους και αξιοπρεπείς, αγρότες, κτηνοτρόφους, μικρομεσαίους επιχειρηματίες και εργαζόμενους, νέους και νέες που δεν τους αξίζει η σημερινή δυστοπία. Που δεν τους αξίζει να τους κυβερνούν άνθρωποι που δεν καταλαβαίνουν – και δεν ενδιαφέρονται να καταλάβουν, τις δυσκολίες της καθημερινότητας, το πώς βγαίνει – ή μάλλον καλύτερα δεν βγαίνει – ο μήνας.

Advertisement

Και αυτές τις μάχες στην Καρδίτσα θα τις δώσουμε όλοι μαζί για τη νίκη και για Δικαιοσύνη Παντού.

Advertisement

Generated by Feedzy