Follow Us

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ανδρουλάκης από Λάρισα: «Καθαρό μήνυμα νίκης για το ΠΑΣΟΚ η σημερινή λαοθάλασσα»

«Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο, δυνατό, ανανεωμένο και ζητά καθαρή εντολή νίκης και εδώ από τη Θεσσαλία» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκος Ανδρουλάκης από τη Λάρισα, στην ανοιχτή του προεκλογική πολιτική ομιλία μπροστά από το Αρχαίο Θέατρο Λάρισας, το απόγευμα της Δευτέρας.

Advertisement

Τον κ. Ανδρουλάκη προλόγισε ο γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ στη Λάρισα, κ. Γιάννης Μαλάκος.

Μπροστά σε αρκετά μεγάλο πλήθος Λαρισαίων να παρακολουθεί εν μέσω χειροκροτημάτων και κρατώντας σημαίες του κόμματος, ο κ. Ανδρουλάκης ξεκίνησε την ομιλία του ευχαριστώντας για την θερμή υποδοχή, τονίζοντας: «Σας ευχαριστώ για τη θερμή υποδοχή είναι μήνυμα νίκης και αναγέννησης εδώ από το θεσσαλικό κάμπο, εδώ που η αγροτιά έμαθε την αξιοπρέπεια από το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου γιατί το αίμα νερό δεν γίνεται.»

Advertisement

Συνεχίζοντας έριξε τα «βέλη» του σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και ζήτησε από τη νεολαία να γυρίσει την πλάτη στον κ. Μητσοτάκη, υπογραμμίζοντας: «Κάποιοι συνεχίζουν τις αδιέξοδες συγκρούσεις, σήμερα είχε σειρά ο κ. Μητσοτάκης, βλέπει τη νέα γενιά να του γυρνά την πλάτη. Καλώ την ελληνική νεολαία να γυρίσει την πλάτη στην περιφρόνηση και την απαξίωση του κ. Μητσοτάκη. Ο λόγος που δεν έπεσε ακόμη ο κ. Μητσοτάκης είναι επειδή αξιωματική αντιπολίτευση είναι ο κ. Τσίπρας, υπάρχει λοιπόν τρίτη λύση… Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό ανανεωμένο και ζητά καθαρή εντολή νίκης και εδώ από τη Θεσσαλία».

«Το κράτος δεν είναι ένα κανονικό κράτος που προστατεύει τον πολίτη και έχει διαφάνεια στους θεσμούς… Μετά την τραγωδία στα Τέμπη δεν ακούσαμε ένα συγγνώμη, πως αυτός ο επίμαχος σταθμάρχης βρέθηκε σε αυτή τη θέση. Τι έκανε η δικαιοσύνη; Δεν πήρε ποτέ το πόρισμα στα χέρια. Αυτήν την Ελλάδα πρέπει να αλλάξουμε, του πελατειακού κράτους και της διαφθοράς. Λέω από τη Λάρισα: Δεσμεύομαι αν είμαστε κυβέρνηση πως σε δυο μήνες δεν θα δείτε κομματικά παιδιά αλλά διαγωνισμό με υψηλά κίνητρα για να έρθουν Έλληνες και να αναλάβουν τους δημόσιους θεσμούς. Να κάνουμε μια ευρωπαϊκή χώρα. Ένα κράτος όχι λάβαρο στα χέρια του εκάστοτε πρωθυπουργού. Θα τα εξετάσουμε όλα ακόμη και την παράνομη ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ», σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Advertisement

Μεγάλο μέρος της ομιλίας του ο κ. Ανδρουλάκης αφιέρωσε στο κομμάτι του αγροτικού κόσμου κάνοντας λόγο για την ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας.

Advertisement

«Στόχος όχι μόνο εσείς αλλά και τα παιδιά και τα εγγόνια σας να μείνουν στο Θεσσαλικό κάμπο. Να αυξηθεί ο πληθυσμός όταν το δημογραφικό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Χρόνια τώρα μειώνεται ο αγροτικός πληθυσμός. Χάθηκε αγροτικό εισόδημα 1,2 δις. Δεκάδες χιλιάδες αγρότες και 127 συνεταιρισμοί μεταφέρουν τα δάνεια από την εποχή της αγροτικής τράπεζας… Η εφαρμογή της νέας ΚΑΠ καθυστερεί… Λόγω των καθυστερήσεων οι αγρότες κοντεύουν να χάσουν το 50% των ενισχύσεων. Εμείς θα κάνουμε δεσμεύσεις που θα κάνουν τον αγρότη να πέσει το κόστος παραγωγής. Μέτρα μείωσης κόστους παραγωγής και μηδενισμό ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο. Στήριξη κατά προτεραιότητα με μικρά πάρκα σε αγρότες και συνεταιρισμούς».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε: «Κατάργηση της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις. Προτεραιότητα μας να πέσει το κόστος ζωής για τα νέα ζευγάρια. Τα ενοίκια καλπάζουν. Προτείνουμε να γίνει δεξαμενή κοινωνικών κατοικιών… και να νοικιάζονται με πολύ χαμηλό ενοίκιο. Να διαφυλάξουμε τη θέση της Ελληνίδας μάνας. Κανένα παιδί δε θα μείνει εκτός βρεφονηπιακών σταθμών σε όλη την Ελλάδα».

Advertisement

Σε άλλο κομμάτι της ομιλίας του επισήμανε: “Επαναφέρουμε την προστασία της πρώτης κατοικίας. Δε θελουμε κανένα έλληνα της μεσαία τάξης ή έναν Έλληνα αδύναμο να είναι όμηρος των τραπεζών… Λυτρωτικές λύσεις και όχι ομηρίες και εκφοβισμοί. 80.000 οικογένειες είναι σε ομηρία λόγω του ελβετικού φράγκου.

Στο ΠΑΣΟΚ είναι το γνήσιο της ελπίδας και της προοπτικής.

Advertisement

Λέμε 120 δόσεις σε εφκα και εφορία, και όποιος τηρεί τη συμφωνία 30%, θα έχει μείωση από το αρχικό κεφάλαιο.

Advertisement

Το εθνικό σύστημα υγείας καταρρέει. Είμαστε τρίτοι και με πολύ χαμηλούς μισθούς. Ερχόμαστε να λύσουμε το θέμα του ΕΣΥ. Θα μπούμε εμπόδιο στην ιδιωτικοποίησης υγείας”

Αναφερόμενος στις δεσμεύσεις του είπε:

Advertisement

-8-10% των πόρων από το ταμείο ανάκαμψης στο ΕΣΥ.
-Στελέχωση του ΕΣΥ, οικονομικά κίνητρα για όλους τους γιατρούς για να μείνουν στην Ελλάδα.
-Μετά τις εκλογές να εντάξουμε στα βαρέα και ανθυγιεινά όλους τους υγειονομικούς”.

Αναφερόμενος στην Χρυσή Αυγή σημείωσε: “Δε μπορώ να διανοηθώ πως υπάρχουν στη χώρα μας νέα άτομα που θα ψήφιζαν Κασιδιάρη. Η θέση τους είναι και θα είναι στο σκοτάδι και τη φυλακή. Γιατί ο κ. Μητσοτάκης επέτρεψε τρία χρόνια να κάνουν προεκλογική εκστρατεία μέσα από τις φυλακές;

Advertisement

Ο Τσίπρας είχε θράσος να ψαρέψει ψήφους και δεν ψήφισε το νόμο να μη συμμετέχουν οι νεοναζιστές στις εκλογές.

Advertisement

Έχουμε χρέος να οικοδομήσουμε μια νέα σχέση εμπιστοσύνης με τον ελληνικό λαό. Δεν υπάρχει πιθανότητα να προδώσω καμία και κανένα από εσάς. Κάθε μέρα δυναμώνει η σχέση ειλικρίνειας που έχω με τον ελληνικό λαό”.

«Το ΠΑΣΟΚ είναι παντού, από εσάς περιμένω να πάρετε τον αγώνα και την αγωνία του λαού μας στα χέρια σας» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και κλείνοντας τόνισε: «Είναι καθαρό μήνυμα νίκης η σημερινή λαοθάλασσα. 21 Μαΐου μεγάλη νίκη, μεγάλη αλλαγή, ισχυρό ΠΑΣΟΚ». Όλοι μαζί για τη νέα Ελλάδα του μέλλοντος.

Advertisement

Advertisement

Generated by Feedzy