Follow Us

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Απέκλεισαν από τη ΔΕΘ τα Μέσα της Θεσσαλίας, για χάρη του καναλιού του πρωθυπουργικού φίλου Νταβέλη

Επιστολή – κόλαφο προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, επειδή στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε την περασμένη Κυριακή στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, απέκλεισε σχεδόν όλα τα Μέσα Ενημέρωσης της Θεσσαλίας, και έδωσε ερώτηση μόνο σε έναν τηλεοπτικό σταθμό ο οποίος συμπτωματικά ανήκει στον φίλο της οικογένειας Μητσοτάκη Αχιλλέα Νταβέλη, απέστειλαν τα υπόλοιπα Μέσα της περιφέρειας.

Advertisement

Ιδιόκτητες και διευθυντές ιστορικών τηλεοπτικών σταθμών, εντύπων και ιστοσελίδων, απέστειλαν την Τετάρτη 14 Σεπτμεβρίου, επιστολή στον πρωθυπουργό, μέσω της οποίας κατηγορούν τον ίδιο και τον εκπρόσωπό του, για την απαξιωτική, όπως αναφέρουν, αντιμετώπισή τους. Περαιτέρω ωστόσο, σημειώνουν ότι προκάλεσε αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι το κυβερνητικό επιτελείο επέλεξε και μάλιστα πρώτον στη σειρά έναν τηλεοπτικό σταθμό με μόλις τρεις μήνες λειτουργίας και με μηδενική παρουσία στην διάχυση της ενημέρωσης.

Πρόκειται για τον τηλεοπτικό σταθμό FORMedia, ιδιοκτησίας του Αχιλλέα Νταβέλη, ο οποίος εκπέμπει μόλις από τα τέλη του περασμένου Μαΐου και κατάφερε όχι απλώς να πάρει ερώτηση σε αντίθεση με τα υπόλοιπα media της Θεσσαλίας, αλλά να εξασφαλίσει και προτεραιότητα έναντι και όλων των αντιπολιτευόμενων Μέσων, δηλαδή της Εφημερίδας των Συντακτών, της Αυγής και του news247.

Advertisement

Μάλιστα, στην επιστολή που έχει στα χέρια του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι επιδείχθηκε δυσεξήγητη εύνοια, προς τον εν λόγω τηλεοπτικό σταθμό και επιβεβαιώθηκαν οι φήμες περί μη αξιοκρατικής διαδικασίας και κυβερνητικής εύνοιας στον συγκεκριμένο επιχειρηματία, δηλαδή προς τον Αχιλλέα Νταβέλη.

Ο πρωθυπουργός κατηγορείται από τους ιδιοκτήτες και τους διευθυντές των Μέσων που αποκλείστηκαν, ότι αγνόησε Μέσα Ενημέρωσης με μεγάλη απήχηση στο αναγνωστικό και τηλεοπτικό τους κοινό. Χαρακτηριστικό της στάσης των κυρίων Μητσοτάκη και Οικονόμου, είναι ότι αποκλείστηκαν μεταξύ άλλων ο τηλεοπτικός σταθμός TRT με 33 χρόνια λειτουργίας, το ΘΕΣΣΑΛΙΑ TV με 29 χρόνια λειτουργίας καθώς και εφημερίδες και γνωστά σάιτς.

Advertisement

Το νέο κανάλι του πρωθυπουργικού φίλου

Advertisement

Ο Αχιλλέας Νταβέλης, εμφανίστηκε στο τηλεοπτικό προσκήνιο με τον τηλεοπτικό σταθμό FORMedia, μόλις τον περασμένο Μάιο, αφού εξαγόρασε τον τηλεοπτικό σταθμό TV10 ο οποίος είχε την έδρα του στα Τρίκαλα. Μάλιστα, κατάφερε να εξασφαλίσει για την επένδυσή του αυτή, επιχορήγηση και μάλιστα μεγαλύτερη του ενός εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, όπως έχει γράψει η εφημερίδα «Δημοκρατία» από τον περασμένο Ιούλιο, η εταιρία του Νταβέλη με την επωνυμία 21 Admedia Μον ΙΚΕ στην οποία ανήκει ο νέος τηλεοπτικός σταθμός που εξασφάλισε ερώτηση στη ΔΕΘ, εντάχθηκε σε καθεστώς ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων και εισέπραξε 1.553.617,16 ευρώ.

Advertisement

Αν και η επιχορήγηση αυτή φαίνεται να έχει δοθεί νόμιμα ή τουλάχιστον νομότυπα, το Documento πληροφορείται ότι σοβαρές καταγγελίες για τον εν λόγω τηλεοπτικό σταθμό, δηλαδή τον FORMedia, αλλά και την εταιρία του Αχιλλέα Νταβέλη, έχουν αποσταλεί τόσο στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και στην Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, όσο και στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, χωρίς ωστόσο να είναι προς το παρόν γνωστό αν έχουν γίνει ενέργειες για τη διερεύνησή τους. Σε κάθε περίπτωση, το Documento συνεχίζει την έρευνα και θα επανέλθει με περισσότερο ρεπορτάζ.

Τα κυβερνητικά δώρα στον Αχιλλέα Νταβέλη

Advertisement

Ορθοδοντικός από τη Λάρισα, ο Αχιλλέας Νταβέλης, ο οποίος δραστηριοποιείτο επιχειρηµατικά στον χώρο της ιδιωτικής νοσηλείας, εμφανίστηκε στις αρχές της πανδημίας του κορονοϊού, δηλαδή την άνοιξη του 2020 ως ο επιχειρηµατίας που είχε ένα ελπιδοφόρο όνειρο: να σώσει την Ελλάδα µε παραγωγή ελληνικών µασκών. Το θέµα πήρε πρωτοφανή και ανεξήγητη τότε δηµοσιότητα, σαν να επρόκειτο να παρασκευάσει το εµβόλιο για τον επάρατο κορονοϊό ή να σώσει τον κόσμο από την πανδημία.

Advertisement

Εν τω μεταξύ, στην Ελλάδα υπήρχαν τότε ήδη δύο εργοστάσια τα οποία έκαναν την δουλειά για την οποία θα επένδυε ο πρωθυπουργικός φίλος. Παρόλα αυτά, ο Νταβέλης εμφανίστηκε και διαφημίστηκε ως άνθρωπος που θα έφτιαχνε μάσκες σε μια περίοδο που ακόμη και τα νοσοκομεία είχαν ελλείψεις. Βέβαια, ο μιντιακός ήρωας και πρωθυπουργικός φίλος είχε λάβει βοήθεια γι’ αυτό, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα έλεγε ο Τύπος την περίοδο εκείνη.

Εκτός του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια και ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε εκφράσει τη στήριξή του µέσω τηλεφωνήµατος. Από κοντά και ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνης Γεωργιάδης, που προμόταρε τον Νταβέλη µέσω Τwitter, αλλά και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Μάλιστα γραφόταν την εποχή εκείνη ότι το Μέγαρο Μαξίµου παρενέβη για να έρθουν οι µηχανές παρασκευής των μασκών, αεροπορικώς και όχι ακτοπλοϊκώς (κάτι που στοίχισε περισσότερο) από την Κίνα, ενώ κράτησε και το τελωνείο ανοιχτό µέχρι αργά το βράδυ. Το τραγελαφικό είναι ότι οι μάσκες του Νταβέλη τελικώς ανακλήθηκαν από τον ΕΟΦ λόγω ύπαρξης κινδύνων για την υγεία του ανθρώπου καθώς και για το περιβάλλον.

Advertisement

Οι σχέσεις Νταβέλη – οικογένειας Μητσοτάκη

O Aχιλλέας Νταβέλης, όπως προκύπτει από µια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο, δεν είναι τυχαίος επιχειρηµατίας, αλλά ένας άνθρωπος που έχει δεσµούς και σχέσεις µε την οικογένεια Μητσοτάκη. Τόσο µε τον πρωθυπουργό όσο και µε την αδερφή του και πρώην υπουργό Ντόρα Μπακογιάννη. Στις 30 Μαρτίου 2019 η αδερφή του πρωθυπουργού παρέστη μάλιστα στα εγκαίνια «της νέας δοµής του οµίλου Animus, του πολυιατρείου Animus» συµφερόντων Νταβέλη στη Λάρισα. Η Ντόρα Μπακογιάννη ήταν αυτή µάλιστα που έκοψε και την κορδέλα στα εγκαίνια µαζί µε την οικογένεια Νταβέλη, σύµφωνα µε όσα αναφέρονται τόσο στο σάιτ του Animus όσο και σε τοπικά ΜΜΕ.

Advertisement

∆εν ήταν η πρώτη φορά βέβαια που Νταβέλης και Μπακογιάννη συναντιούνταν. Τον Φεβρουάριο του 2018 η βουλευτής της Ν∆ επισκέφτηκε τη Λάρισα καθώς ήταν κεντρική οµιλήτρια στην κοπή της πίτας της ΝΟ∆Ε Λάρισας. Τότε ο Νταβέλης παρέθεσε προς τιµήν της γεύµα, όπως αναφέρεται σε δηµοσιεύµατα, «παρουσία του προέδρου της ΝΟ∆Ε Χρήστου Καπετάνου και άλλων “γαλάζιων” τοπικών παραγόντων». Η κίνηση αυτή είχε αποτέλεσµα να φουντώσουν τα σενάρια περί επικείµενης υποψηφιότητας του Αχιλλέα Νταβέλη για τη δηµαρχία της Λάρισας το 2019 µε τη στήριξη της Ν∆. Σχετικό δηµοσίευµα είχε η εφηµερίδα «Παρασκήνιο» την ίδια περίοδο, καθώς και τοπικά ΜΜΕ της Λάρισας.

Advertisement

Το όνομα του Νταβέλη φιγουράριζε σε δηµοσιεύµατα περί επικείµενης καθόδου του στον εκλογικό στίβο µε τη στήριξη της Ν∆ πολύ καιρό. Σύµφωνα µε δηµοσίευµα του σάιτ kosmolarissa.gr τον Οκτώβριο του 2016, ο Νταβέλης εµφανιζόταν ως ένα από τα πρόσωπα που βολιδοσκοπήθηκαν για µια θέση στο ψηφοδέλτιο της Ν∆ στη Λάρισα στις εθνικές εκλογές. Το δηµοσίευµα, το οποίο επικαλείτο πηγές της Πειραιώς, ανέφερε ότι το όνοµα του Νταβέλη «ταιριάζει απόλυτα στην εικόνα ανανέωσης που θέλει να δώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο κόµµα της αξιωµατικής αντιπολίτευσης».

Αναλυτικά η επιστολή προς τον πρωθυπουργό

Advertisement

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ         

Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2022

Advertisement

Εξοχότατε κ. Πρωθυπουργέ

Advertisement

Όπως σας είναι γνωστό είναι παράδοση εδώ και δεκαετίες τα περιφερειακά μέσα ενημέρωσης να παρίστανται στη συνέντευξη τύπου του Πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη για να θέσουν ερωτήματα και να λάβουν απαντήσεις για τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν την ελληνική περιφέρεια.

Τα παραδοσιακά μέσα του έντυπου ,τηλεοπτικού και ηλεκτρονικού τύπου της περιφέρειας Θεσσαλίας διαμαρτυρόμαστε για τη ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΗ αντιμετώπισή μας στο πλαίσιο της συνέντευξης σας στη Διεθνή έκθεση της Θεσσαλονίκης, από τον υπουργό Τύπου κ.Γιάννη Οικονόμου

Advertisement

Αλγεινή εντύπωση μάλιστα μας προκάλεσε το γεγονός ότι στη φετινή συνέντευξη Τύπου για όλη τη Θεσσαλία επέλεξε και μάλιστα πρώτο στη σειρά έναν τηλεοπτικό σταθμό με μόλις τρεις μήνες λειτουργίας και με μηδενική παρουσία στην διάχυση της ενημέρωσης τουλάχιστον μέχρι τώρα επιδεικνύοντας μία δυσεξήγητη εύνοια, και επιβεβαιώνοντας φήμες περί μη αξιοκρατικής διαδικασίας και κυβερνητικής εύνοιας στον συγκεκριμένο επιχειρηματία αγνοώντας παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης της Θεσσαλίας και με μεγάλη απήχηση στο αναγνωστικό και τηλεοπτικό τους κοινό στο οποίο και σας εξέθεσε με τη συμπεριφορά του .

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι αγνοήθηκαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί TRT με 33 χρόνια λειτουργίας ΘΕΣΣΑΛΙΑ TV με 29 χρόνια λειτουργίας καθώς και εφημερίδες και πολλοί άλλοι .

Advertisement

Επειδή δεν είναι δυνατόν να ανεχθούμε τέτοιες συμπεριφορές και αρνούμαστε να πιστέψουμε ότι έγινε σε γνώσης σας παρακαλούμε για την αποκατάσταση .


για την ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ (ΛΑΡΙΣΑ) και την Ιστοσελίδα thessaliatv.gr Ιωάννης Κολλάτος2. για την εφημερίδα ΝΕΟΣ ΑΓΩΝ (ΚΑΡΔΙΤΣΑ), το Ράδιο ΘΕΣΣΑΛΙΑ και την Ιστοσελίδα neosagon.gr Γεώργιος Αλεξίουγια την TRT ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, ΠΟΛΥΖΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣγια την εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ, την Ιστοσελίδα eleftheria.gr Μιχαλόπουλος Γεώργιος –Πρόεδρος ΣΗΠΕγια την εφημερίδα Ταχυδρόμος Βολος , την Ιστοσελίδα www.taxydromos.gr, ΠΟΠΩΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣγια την εφημερίδα ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ Τρίκαλα, ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣdocumentonews.gr

Advertisement

Advertisement

Generated by Feedzy