Follow Us

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΠΘ: Τριάντα χρόνια ζωής συμπληρώνει φέτος το Τμήμα Πληροφορικής – Πλούσιες εκδηλώσεις

Τριάντα χρόνια δυναμικής παρουσίας και προσφοράς στην επιστημονική ζωή και την τεχνολογική ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης συμπληρώνει το Τμήμα Πληροφορικής του ΑΠΘ και με αφορμή το γεγονός αυτό διοργανώνει δράσεις κι εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, με έμφαση στην αποτίμηση της συμβολής του Τμήματος, τα ερευνητικά και τεχνολογικά επιτεύγματα, καθώς και τις προοπτικές του για το μέλλον.

«Αν και είναι το νεότερο Τμήμα της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το Τμήμα Πληροφορικής, σε σύντομο χρονικό διάστημα καταξιώθηκε στο εγχώριο και διεθνές επιστημονικό γίγνεσθαι, με κύρια χαρακτηριστικά το ποιοτικό ερευνητικό έργο και το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Τμήματος.

Σημειώνεται δε, ότι το Τμήμα Πληροφορικής του ΑΠΘ βρίσκεται σταθερά ψηλά στις διεθνείς λίστες κατάταξης των Πανεπιστημίων στα πεδία της Επιστήμης Υπολογιστών και Μηχανικών Πληροφορικής, παρέχοντας προπτυχιακές, μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές που προάγουν την έρευνα και τη γνώση για την επιστημονική κατάρτιση των αποφοίτων, ώστε να γίνουν ανταγωνιστικοί στην αγορά εργασίας.

«Με γνώση από το παρελθόν, εμπειρία και όραμα για τα επόμενα βήματά μας, επιδιώκουμε τη συνεχή βελτίωση και αναβάθμιση της ποιότητας στην εκπαίδευση και την έρευνα, τομείς που στο Τμήμα μας θεωρούνται αλληλένδετοι για την παροχή των απαραίτητων εφοδίων στους αποφοίτους μας. Στόχος μας είναι τα νέα παιδιά, οι νέοι επιστήμονες, κρατώντας στα χέρια τους το πτυχίο Πληροφορικής, να έχουν ένα διαβατήριο στην παγκόσμια αγορά, να παράγουν έρευνα αιχμής και να συμμετέχουν στις επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις», υπογραμμίζει ο Ιωάννης Σταμέλος, πρόεδρος του Τμήματος Πληροφορικής ΑΠΘ.

Στο Τμήμα λειτουργούν τρεις τομείς και έξι ερευνητικά εργαστήρια. Παράλληλα, προσφέρονται πέντε αυτοδύναμα και υποστηρίζονται τρία διατμηματικά προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών.

Advertisement

Επιπλέον παρέχεται η δυνατότητα εκπόνησης διδακτορικών σπουδών για την απόκτηση Διδακτορικού Διπλώματος στην Πληροφορική. Στη διάρκεια λειτουργίας του, το Τμήμα έχει απονείμει τον τίτλο του διδάκτορα σε 192 υποψηφίους, ενώ ως επίτιμοι διδάκτορες έχουν αναγορευθεί πέντε διακεκριμένοι καθηγητές.

Μεταξύ των εκδηλώσεων του 2023 είναι η εκδήλωση του ACM Student Chapter του Τμήματος με επιστημονικές ομιλίες, η συνάντηση αποφοίτων του Τμήματος, η ανοιχτή εβδομάδα για μαθητές και δασκάλους, μια κεντρική εκδήλωση για τα 30 χρόνια τον ερχόμενο Ιούνιο κ.ά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης: ΑΠΘ: Κατέρρευσε οροφή κλινικής της Οδοντιατρικής – «Πρόκειται για γυψοσανίδες» απαντάει ο πρύτανης

Advertisement







Advertisement

Generated by Feedzy