Follow Us

ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ

Αποσύρεται το νούμερο φανέλας του Πρέλεβιτς

Η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με αντίπαλο την ΑΕΚ, στο PAOK Sports Arena, την 1η Απριλίου, για την 21η αγωνιστική της Basket League, θα ήταν ούτως η άλλως στο επίκεντρο της προσοχής. Μπαίνει εντονότερα, ωστόσο, στο προσκήνιο, από τη στιγμή που οι διοικούντες τον «Δικέφαλο του Βορρά», προεξέχοντος του επικεφαλής της ΚΑΕ, Θανάση Χατζόπουλου, αποφάσισαν, πριν από την έναρξή της, να τιμήσουν τον πιο εμβληματικό παίκτη της νεότερης ιστορίας της ομάδας, τον Μπάνε Πρέλεβιτς, αποσύροντας τη φανέλα με το νο7, με την οποία συνέδεσε την αγωνιστική του διαδρομή με τον ΠΑΟΚ.

Δύο ευρωπαϊκοί τίτλοι (1991, 1994), ένα πρωτάθλημα (1992) και ένα κύπελλο Ελλάδας (1995), συμμετοχή σε ακόμη δύο τελικούς Κυπέλλων Ευρώπης, αλλά και στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα στην Αθήνα (1993), συνθέτουν τα βασικά επιτεύγματα του «τίγρη» με τον ΠΑΟΚ, ο οποίος μπήκε στη ζωή των «ασπρόμαυρων» της Θεσσαλονίκης το καλοκαίρι του 1988 και άλλαξε τη ροή της ιστορίας της ομάδας, μεγαλώνοντας και εμπνέοντας- εντός και εκτός παρκέ- χιλιάδες ανθρώπους!

Στον Μπάνε Πρέλεβιτς τέθηκε αρκετές φορές, στο πέρασμα των ετών, όσο είχε τον τίτλο του προέδρου στον ΠΑΟΚ (σ.σ. μετά τη θητεία του στην ομάδα, επίσης, ως βοηθός και πρώτος προπονητής, αλλά και ως μάνατζερ), ζήτημα για την απόσυρση της φανέλας του. Γεγονός για το οποίο ήταν κάθετα αρνητικός.

«Οσο ήμουν πρόεδρος στον ΠΑΟΚ, δεν αισθανόμουν καλά να γίνει κάτι τέτοιο. Δε θεωρούσα, επίσης, ότι χρειαζόταν να γίνει», σχολίασε ο ίδιος, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ).

Advertisement

Πρόσθεσε ο Μπάνε Πρέλεβιτς, εξηγώντας για το πώς οδηγήθηκαν τα πράγματα στην απόφαση για την απόσυρση, τελικά, της φανέλας του: «Ο Θανάσης (σ.σ. Χατζόπουλος) το ήθελε πολύ! Εχω αλλάξει, πλέον, και εγώ την άποψή μου για το θέμα. Οι άνθρωποι, γενικά, πιστεύω πρέπει να εξελισσόμαστε, να διαφοροποιούμε τις σκέψεις μας, ειδικά εφόσον αλλάζουν και οι συνθήκες γύρω μας. Σκέφτομαι, ακόμη, πως ίσως με μένα να γίνει η αρχή για να αποσυρθούν μελλοντικά και άλλες φανέλες της ομάδας. Εγιναν, λοιπόν, αρκετές συζητήσεις με τον Θανάση, δεν ήθελα και να του χαλάσω χατίρι, οπότε συναίνεσα στο να γίνει η διαδικασία της απόσυρσης της φανέλας μου. Ευχαριστώ πολύ τον ΠΑΟΚ και τον Θανάση, για τη σκέψη και την τιμή που μου κάνουν».

Advertisement

Generated by Feedzy