Follow Us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Αυστραλία: Προειδοποίηση από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης για τις πλημμύρες

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Anthony Albanese πραγματοποίησε περιοδεία την Κυριακή σε πλημμυρισμένες περιοχές της νοτιοανατολικής πολιτείας της Βικτώρια – καθώς οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγλης προειδοποίησαν ότι τα νερά που έφτασαν μέχρι και τα 12 μέτρα, αναμένεται να πλημμυρίσουν χιλιάδες ιδιοκτησίες

Παράλληλα, δήλωσε ότι οι σκηνές που αντίκρυσε κατά την επίσκεψή του ήταν «καταστροφικές» στην πόλη Μπέντιγκο και κατά την πτήση του με ελικόπτερο πάνω από την πόλη Ρότσεστερ, όπου το Σάββατο ένας άνδρας 71 χρόνων βρέθηκε νεκρός σε μια πλημμυρισμένη αυλή. Ο θάνατος του 71χρονου αύξησε σε δύο τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες στηα νοτιοανατολικά της Αυστραλίας την περιασμένη εβδομάδα. Η αστυνομία της Βικτώρια δήλωσε ότι οι ακριβείς συνθήκες του θανάτου του παραμένουν αδιευκρίνιστες.

Μέχρι το τέλος της ημέρας πάνω από 100 μέλη των Αυστραλιανών Δυνάμεων Άμυνας θα βρίσκονται στην Βικτώρια, σημείωσε ο πρωθυπουργός στους δημοσιογράφους.

Τα μέλη των Δυνάμεων συνδράμουν στη διάσωση από τις πλημμύρες, στην αποκατάσταση των ζημιών και στις προσπάθειες προστασίας από την στάθμη των υδάτων που αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες μέρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι 355 δρόμοι παραμένουν κλειστοί στη Βικτώρια λόγω των πλημμυρών και περίπου 6.000 ιδιοκτησίες γύρω από την πόλη Moonroopna παραμένουν χωρίς ρεύμα.

Advertisement

Τα πλημμυρικά έργα στην περιοχή Shepparton αναμένεται να ανέλθουν στα 12,2 μέτρα, γεγονός που θα φέρει περισσότερες από 7.000 ιδιοκτησίες αντιμέτωπες με την πλημμύρα.

Δείτε επίσης: Αυστραλία: Ένας άνθρωπος βρέθηκε νεκρός στην πίσω αυλή του σπιτιού του που είχε πλημμυρίσει







Advertisement
Advertisement

Generated by Feedzy