Follow Us

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Βασίλισσα Ελισάβετ: Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την κηδεία – Στο Λονδίνο οι ισχυροί του πλανήτη

Στο Λονδίνο βρίσκονται οι ηγέτες του πλανήτη, ενόψει της κηδείας της βασίλισσας Ελισάβετ, που θα γίνει αύριο 19 Σεπτεμβρίου.

Advertisement

Ήδη, στη βρετανική πρωτεύουσα βρίσκεται ο Αμερικανός πρόεδρος, Tzο Μπάιντεν , με τη σύζυγό του Τζιλ, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν με τη σύζυγό του Μπριζίτ, ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό και ο βασιλιάς Φελίπε της Ισπανίας με τη σύζυγό του Λετίσια, αλλά και η σύζυγος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι Ολένα Ζελένσκα. Ήδη, ο Τζο Μπάιντεν βρέθηκε στο Γουεστμίνστερ, όπως και ο Εμανουέλ Μακρόν.

Στην κηδεία της βασίλισσας θα βρίσκονται επίσης ο αυτοκράτορας της Ιαπωνίας Ναρουχίτο με τη σύζυγό του, όπως και μέλη όλων των βασιλικών οικογενειών του κόσμου. Συνολικά έχουν κληθεί 500 αρχηγοί κρατών και ξένες αντιπροσωπείες, ενώ ο βασιλιάς Κάρολος θα τους υποδεχθεί στις 20:00 (τοπική ώρα, 22:00 ώρα Ελλάδος) στο Μπάκιγχαμ.

Advertisement

Ο Τζο Μπάιντεν απηύθυνε χαιρετισμό στο φέρετρο της βασίλισσας, ενώ έγραψε και στο βιβλίο συλλυπητηρίων γι’ αυτήν, μιλώντας για μία μονάρχη έντιμη και με αξιοπρέπεια, ενώ εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον βρετανικό λαό. «Ήσασταν τυχεροί που την είχατε για 70 χρόνια, όλοι ήμασταν» έγραψε.

Advertisement
Advertisement

Generated by Feedzy