Follow Us

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Βιγιαρεάλ – Λίβερπουλ: Πρώτο «εισιτήριο» για τον τελικό του Champions League με ενδιαφέρον για τον Ολυμπιακό

Η Βιγιαρεάλ υποδέχεται το βράδυ τη Λίβερπουλ (22:00 / Newsit.gr /COSMOTE Sport 1) στη ρεβάνς του 2-0 του «Άνφιλντ» με φόντο τον τελικό του Champions League – Το ματς ενδιαφέρει άμεσα και τον Ολυμπιακό.

Θα μπορέσει η Λίβερπουλ να “τσεκάρει” απόψε το… εισιτήριο της για το Παρίσι ή η Βιγιαρεάλ θα αποκλείσει ένα ακόμα “μεγάλο” όνομα του Champions League, εκμεταλλευόμενη την έδρα της. Το σίγουρο είναι ένα… απόψε το βράδυ θα μάθουμε την πρώτη ομάδα που θα περάσει στον τελικό της “λαμπερής” διοργάνωσης.

Η Λίβερπουλ δείχνει να είναι το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση, καθώς στις… βαλίτσες της έχει τη νίκη με 2-0 απέναντι στη Βιγιαρεάλ, μέσα στο “Άνφιλντ”. Ωστόσο, η εξαιρετική εντός έδρας εικόνα του «κίτρινου υποβρυχίου» (12 ματς αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις/τελευταία ήττα 1-2 από τη Μπαρτσελόνα στις 27/11) προκαλεί αισιοδοξία στο… αουτσάιντερ.

Liverpool bossed it at Anfield. What will happen at La Cerámica? #UCL pic.twitter.com/GgTPsRUmdf

Advertisement

— UEFA Champions League (@ChampionsLeague) May 3, 2022

Θυμίζουμε ότι η Βιγιαρεάλ άφησε έξω τη Γιουβέντους στη φάση των «16» (1-1 εντός, 3-0 εκτός) και στη συνέχεια τη Μπάγερν στα προημιτελικά (1-0 εντός, 1-1 εκτός), φτάνοντας στην τετράδα για δεύτερη φορά στην ιστορία της μετά το 2006.

Απ’ την άλλη, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ (θα συνεχίσει στους “ρεντς” μέχρι το 2026) έχει την ευκαιρία να φτάσει σε μία άνευ προηγουμένου κατάκτηση τεσσάρων τίτλων σε μία σεζόν, αφού έχει ήδη πανηγυρίσει το League Cup Αγγλίας (νίκησαν 11-10 στα πέναλτι την Τσέλσι στις 27/2).

Η Λίβερπουλ βρίσκεται ήδη στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας (14/05 με Τσέλσι), ένα βαθμό πίσω από την -πρωτοπόρο της Premier League- Μάντσεστερ Σίτι με 5 ματς ν΄ απομένουν για το φινάλε του πρωταθλήματος (22/5), και φυσικά ελπίζει ότι θα είναι παρούσα και στο Παρίσι. Η μόνη ομάδα που έχει καταφέρει κάτι ανάλογο, είναι η Σέλτικ το 1966/67.

Ματς με ερυθρόλευκο ενδιαφέρον

Η συγκεκριμένη αναμέτρηση ενδιαφέρει άμεσα τον Ολυμπιακό, με την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς να ρίχνει… δαγκωτό στην Λίβερπουλ. Η επικύρωση του αποκλεισμού των ρωσικών ομάδων από κάθε ευρωπαϊκή διοργάνωση και την επόμενη σεζόν σημαίνει πως οι Πειραιώτες -μόλις επικυρώσουν την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος- θα εκκινήσουν από τον β’ προκριματικό, εφόσον η Βιγιαρεάλ ΔΕΝ πάρει το Champions League!

Advertisement

Αυτό σημαίνει ότι ο αποκλεισμός της Βιγιαρεάλ θα δώσει στους Πειραιώτες έναν προκριματικό γύρο λιγότερο και… παραπάνω διακοπές. Θυμίζουμε ότι ο β’ προκριματικός είναι προγραμματισμένος για τις 19 και 20 Ιουλίου (στις 15/6 θα γίνει η κλήρωση και στις 26-27 Ιουλίου θα γίνει η ρεβάνς). Ειδάλλως, η προετοιμασία του Ολυμπιακού για τη νέα περίοδο θα ξεκινήσει στις 5 Ιουνίου, αφού ο α’ προκριματικός είναι στις 5-6 Ιουλίου!

Πιθανές ενδεκάδες

Βιγιαρεάλ (Έμερι): Ρούλι, Φόιτ, Αλμπιόλ, Πάου Τόρες, Εστουπινιάν, Παρέχο, Καπουέ, Κοκλέν, Λο Σέλσο, Μορένο, Αλκάθερ.

Λίβερπουλ (Κλοπ): Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Κονατέ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον, Φαμπίνιο, Τιάγκο, Σαλάχ, Μανέ, Λουίς Ντίας.

Διαιτητής: Ντάνι Μακέλι (Ολλανδία)

Το 2-0 του “Άνφιλντ”

To άρθρο Βιγιαρεάλ – Λίβερπουλ: Πρώτο «εισιτήριο» για τον τελικό του Champions League με ενδιαφέρον για τον Ολυμπιακό δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Advertisement

Advertisement

Generated by Feedzy