Follow Us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Β. Κικίλιας: Δρομολογείται θεσμικό πλαίσιο για τον ιατρικό τουρισμό – Ανάκαμψη του συνεδριακού τουρισμού

Το έντονο ενδιαφέρον των ρουμάνων επιχειρηματιών για επενδύσεις στον τουρισμό στην Ελλάδα μετέφεραν στον υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια η διοίκηση και τα μέλη του Ελληνορουμανικού Διμερούς Εμπορικού Επιμελητηρίου στο πλαίσιο της συνάντησης που είχαν με τον υπουργό κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Βουκουρέστι

Ο κ. Κικίλας συνομίλησε με τους έλληνες επιχειρηματίες και συζήτησαν τους τρόπους για περαιτέρω ανάπτυξη συνεργασιών, ειδικά στον τομέα του ιατρικού αλλά και του συνεδριακού τουρισμού, ο οποίος στην Ελλάδα ανακάμπτει. Την ίδια ώρα, ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι δρομολογείται θεσμικό πλαίσιο για την ανάπτυξή του ιατρικού τουρισμού.

Δεν παρέλειψε ωστόσο να αναφέρει το έργο που γίνεται για τη διευκόλυνση των ψηφιακών νομάδων (digital nomads) με τη δημιουργία υποδομών για τη διευκόλυνση της εργασίας τους, καθώς είναι πολλοί και οι Ρουμάνοι που ενδιαφέρονται να ζήσουν στην Ελλάδα και να εργάζονται από απόσταση.

«Οι έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη Ρουμανία είναι δείγμα υγείας και εξωστρέφειας για την Ελλάδα», τόνισε ο κ. Κικίλιας και επεσήμανε: «Βλέπω ότι οι Ελληνες του εξωτερικού, της εξωστρέφειας, είναι αυτοί που δίνουν προστιθέμενη αξία στη χώρα ενώ συνδέονται και με τον τουρισμό και το τουριστικό προϊόν, μια που είναι πολύ καλοί πρεσβευτές της χώρας μας στο εξωτερικό και συνδράμουν στην προβολή της χώρας με κάθε τρόπο».

Όπως επεσήμανε ο Χριστόδουλος Σεφέρης πρόεδρος του Ελληνορουμανικού Διμερούς Εμπορικού Επιμελητηρίου το ενδιαφέρον των Ρουμάνων να επενδύσουν στην Ελλάδα – όχι μόνο στον τουρισμό αλλά και σε άλλους τομείς – είναι πάρα πολύ ισχυρό. Ειδικά για τον τουριστικό κλάδο, από τις συζητήσεις και επαφές που κάνουν ως Επιμελητήριο διαπιστώνουν ότι το επενδυτικό ενδιαφέρον για ξενοδοχεία και τουριστικές υποδομές στην Ελλάδα μέσα στα επόμενα δύο χρόνια αγγίζει τα δύο δισεκατομμύρια ευρώ.

Advertisement

«Θέλω να ευχαριστήσω τον υπουργό και την κυβέρνηση που εκπροσωπεί για το καλό όνομα που έχει η Ελλάδα στη Ρουμανία. Με αυτό το όνομα εμείς, ως επιχειρηματική κοινότητα στη Ρουμανία, προσπαθούμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, να φέρουμε επενδύσεις στην Ελλάδα καθώς επίσης και να αναπτύξουμε τις διμερείς εμπορικές συναλλαγές», σημείωσε ο κ. Σεφέρης.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Σεφέρης, στη Ρουμανία δραστηριοποιούνται περισσότερες από 1500 ελληνικές επιχειρήσεις εκ των οποίων περίπου οι 450 είναι σημαντικού μεγέθους, απασχολώντας περί τους 20.000 εργαζόμενους. «Αρκετοί από εμάς κάνουμε εισαγωγές και εξαγωγές στην Ελλάδα και αυτό βοηθάει πολύ στο διμερές εμπορικό ισοζύγιο», εξήγησε.

Σημειώνεται ότι ο κ. Κικίλιας επισκέφτηκε τα γραφεία του Ελληνορουμανικού Διμερούς Εμπορικού Επιμελητηρίου στο κλείσιμο της δεύτερης ημέρας της παραμονής του στο Βουκουρέστι, κατά την οποία νωρίτερα είχε “ μαραθώνιο” μεμονωμένων συνεντεύξεων σε περισσότερους από 15 δημοσιογράφους ρουμάνικων ΜΜΕ, ο οποίος έκλεισε με μια συνέντευξη Τύπου, παρουσία περίπου 35 εκπροσώπων του ρουμάνικου Τύπου.

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
{DATE}
 

Β. Κικίλιας: Δρομολογείται θεσμικό πλαίσιο για τον ιατρικό τουρισμό – Ανάκαμψη του συνεδριακού τουρισμού
Όνειρο θερινής νυκτός φθηνό ενοίκιο στην Αθήνα – Οι χρυσές συνοικίες της πόλης
ΠΑΟΚ: Με αρκετές απουσίες στα Ιωάννινα
Χανιά: Απανθρακωμένος βρέθηκε 53χρονος σε εγκαταλελειμμένο σπίτι
ΗΠΑ: Δύο στα τρία παιδιά έως τεσσάρων ετών έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό λόγω της Όμικρον

Advertisement

Advertisement

Generated by Feedzy