Follow Us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Γιάντραν Βούγιασιτς: «Ο δικός μου Μίροτιτς»

Με υψωμένες τις γροθιές και δυνατό χειροκρότημα, αντέδρασε στην ανάδειξη του Νίκολα Μίροτιτς ως MVP της σεζόν 2021-2022

Αποστολή στο Βελιγράδι: Γιώργος Κογκαλίδης, Λένα Καραλή, Τάσος Φραγκούλης

Στην αίθουσα που πραγματοποιήθηκαν οι βραβεύσεις και η συνέντευξη Τύπου, ένας άνθρωπος πανηγύρισε, ίσως λίγο περισσότερο και από τον Νίκολα Μίροτιτς την ανάδειξή του ως MVP. Αρχικά σκεφτήκαμε πως ήταν ο πατέρας του. Δεν είχαμε άλλωστε σε πρώτη φάση τη δυνατότητα να δούμε το πρόσωπό του.

Όταν όμως ο σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα αναφέρθηκε σε αυτόν κατά τη διάρκεια της βράβευσής του, μας λύθηκε κάθε απορία. Επρόκειτο για τον πρώτο του προπονητή, τον Γιάντραν Βούγιασιτς. Αυτόν που τον βοήθησε στα πρώτα του βήματα. Αυτόν που από μικρό παιδάκι τον είδε να ανεβαίνει στην κορυφή. Τότε που δεν υπήρχαν καλοκαίρια, όπως είπε ο Νίκολα. Γι’ αυτό άλλωστε του αφιέρωσε το βραβείο… «πίστεψε περισσότερο σε εμένα, από την πρώτη στιγμή», είπε χαρακτηριστικά. Ο Βούγιασιτς ήταν ντραφτ του NBA το 1981, ενώ αυτή τη στιγμή είναι προπονητής στην Joker Podgorica.

Advertisement

Ο Γιάντραν Βούγιασιτς μίλησε στο overfgm.gr για τον αγαπημένο του μαθητή.

Για την αφιέρωση που του έκανε ο Μίροτιτς
«Είναι φανταστικό. Είναι πολύ ωραίο που ο Νίκολα, αναφέρθηκε σε εμένα μια τόσο σημαντική στιγμή γι’ αυτόν. Έχουμε δουλέψει μαζί πολλά χρόνια. Δουλέψαμε σκληρά και τώρα νιώθω υπέροχα να τον βλέπω να είναι κομμάτι της Ευρωλίγκας και να διακρίνεται».

Για το πώς ήταν ως νεαρός αθλητής
«Ήταν δύσκολος. Υπήρχε όμως εμπιστοσύνη μεταξύ μας. Με εμπιστευόταν πως αυτά που του έλεγα θα τον βοηθούσαν. Γνώριζε πως έτσι θα έφτανα σε αυτό το επίπεδο. Δεν υπήρχε αμφισβήτηση μεταξύ μας».

Για το αν γνώριζε από τότε πως κάποια στιγμή θα γινόταν MVP
«Ακόμα και από την πολύ νεαρή του ηλικία, έβλεπα πως κάποια στιγμή θα γινόταν MVP».

Ποιο είναι το μεγαλύτερο προτέρημά του ως παίκτης και ως άνθρωπος
«Είναι καταπληκτικός άνθρωπος και αθλητής. Έχει ποιότητα και δεν μπορώ να ξεχωρίσω μόνο ένα στοιχείο σε αυτόν».

Advertisement

Advertisement

Generated by Feedzy