Follow Us

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γιατί ενόχλησε τόσο ο Νίκος Ανδρουλάκης; Είπε ό,τι λέει το Σύνταγμα

Λώρεν Κασοπούλου

Advertisement

Αυτό που συμβαίνει με τα συστημικά ΜΜΕ  της χώρας μας είναι εξοργιστικό. Λοιδορούν την θέση ενός κόμματος, εν προκειμένου του ΠΑΣΟΚ,  με προσβλητικό τρόπο και αντιθεσμική επίθεση στον πρόεδρο του, την διαστρεβλώνουν απροκάλυπτα ώστε  να στηρίξουν το αφήγημα της ΝΔ για αυτοδυναμία ή ακυβερνησία.

Εκβιάζουν και εκφοβίζουν τον ελληνικό λαό μαζί με τον κ. Μητσοτάκη, μην τυχόν εκφράσει  στις εκλογές την δυσαρέσκεια του απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ  γιατί  δήθεν αυτό θα σημάνει χάος και ακυβερνησία.

Advertisement

Ζητάνε  από τον ελληνικό λαό να ξεχάσει  την «θυσία» κατά Μητσοτάκη στα Τέμπη, την εγκληματική εγκατάλειψη του σιδηροδρομικού δικτύου, την διατήρηση της πελατειακής λογικής και του κομματικού κράτους εν έτει 2023, ( δείτε τον σταθμάρχη και πιο κοντά  στο Νομό μας, που σχεδόν όλα τα στελέχη της ΝΔ είναι διορισμένα σε κρατικές θέσεις), να ξεχάσει την ακρίβεια που ενώ ο πληθωρισμός πέφτει οι τιμές συνεχίζουν να ανεβαίνουν, αντί για καλές δουλειές συνεχίζει τις επιδοματικές πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ,  μοιράζει το Ταμείο Ανάκαμψης σε λίγους και εκλεκτούς (1,2 δις σε 68 εταιρείες) , να ξεχάσει το παρακράτος στο Μαξίμου που βάπτισε επιτελικό κράτος με τον ανηψιό επικεφαλής,  για να ελέγχει τα πάντα και να στήνει υποκλοπές  σε βάρος πολιτικών αντιπάλων, δημοσιογράφων και όποιων του αντιστέκεται, να ξεχάσει την προσβολή στη Δημοκρατία και τους θεσμούς, την εγκατάλειψη του ΕΣΥ, της δημόσιας Παιδείας, και κάθε μεταρρύθμισης για εξάλειψη των τεράστιων παθογενειών του ελληνικού κράτους που μετά την τραγωδία των Τεμπών θυμήθηκε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης  στην περιβόητη συνέντευξη του, που ενόχλησε τόσο τον κ. Μητσοτάκη και το μιντιακό σύστημα, αφού ανέλυσε τις θέσεις μας για τα παραπάνω ζητήματα, ξεκαθάρισε άλλη μια φορά αυτό που λέει από την αρχή της εκλογής του.       

Advertisement

          Ζητάει ισχυρό διψήφιο ποσοστό από τον ελληνικό λαό προκειμένου σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας όπως διαφαίνεται από τις δημοσκοπήσεις να εγγυηθεί την σταθερότητα της χώρας επιβάλλοντας πολιτικές προς όφελος της κοινωνίας και των πολιτών  και να συμβάλλει στην νέα Αλλαγή που χρειάζεται η χώρα.

Advertisement

Αλήθεια δεν αφουγκράζονται Μητσοτάκης και Τσίπρας τι συμβαίνει εκεί έξω με την νέα γενιά, απογοητευμένη και αγανακτισμένη να διαδηλώνει  στους δρόμους, χάνοντας κάθε εμπιστοσύνη στο πολιτικό σύστημα. Τί έκαναν για αυτή τη γενιά οι κυβερνήσεις και των δύο;      Το μόνο που ενδιαφέρει Μητσοτάκη και Τσίπρα είναι η καρέκλα του Πρωθυπουργού;

Το δεύτερο που είπε ο Ανδρουλάκης είναι ότι εφόσον ο λαός δώσει στο ΠΑΣΟΚ ισχυρό ποσοστό και δεν υπάρξει αυτοδυναμία τότε σύμφωνα με το σύνταγμα πάμε στις διερευνητικές εντολές. Λαμβάνοντας την τρίτη εντολή θα επιδιώξει συζήτηση για προγραμματική σύγκλιση με δέκα κόκκινες γραμμές του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ που ανακοινώθηκε και ο καθένας μπορεί να το διαβάσει.  

Advertisement

Τρίτον εφόσον υπάρξει προγραμματική σύγκλιση με ένα η δύο κόμματα θα συζητηθούν τα πρόσωπα που θα υλοποιήσουν αυτό το κοινό πρόγραμμα. Ο άγνωστος Χ πρωθυπουργός που προβοκατόρικα ζητάει όλο το σύστημα της ΝΔ να ανακοινώσει ο Ανδρουλάκης, είναι φανερό ότι θα συμφωνηθεί μεταξύ των συγκυβερνητών όπως προβλέπει το Σύνταγμα άρθρο 37.

 Επιπλέον, σύμφωνα με το Σύνταγμα,  ο  κοινοβουλευτισμός χωρίζεται σε πλειοψηφικό κοινοβουλευτισμό  όταν έχουμε αυτοδυναμία οπότε ο αρχηγός του πρώτου κόμματος γίνεται πρωθυπουργός και σε συνεργατικό κοινοβουλευτισμό όταν κανένα κόμμα δεν έχει αυτοδυναμία, οπότε τα κόμματα συνεργάζονται και η κυβέρνηση όπως και ο πρωθυπουργός αντλούν την νομιμοποίηση τους από την συμφωνία των κομμάτων και την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής.  

Advertisement

Ο Νίκος Ανδρουλάκης λοιπόν είπε το αυτονόητο. Ότι προβλέπει το Σύνταγμα.                  Και έχουμε παραδείγματα και στη χώρα μας. ΝΔ και Συνασπισμός τότε, στη συγκυβέρνηση του 1989 για να καταδικάσουν τον ιδρυτή μας Ανδρέα Παπανδρέου συνεργάστηκαν με  πρωθυπουργό τον κ. Τζανετάκη κι όχι τον  πατήρ Μητσοτάκη.  Το 2011  όταν ΝΔ και ΛΑΟΣ

Advertisement
Advertisement

Generated by Feedzy