Follow Us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου: Εθελοντική αιμοδοσία δυο φορές το χρόνο – Μεγάλη προσέλευση (vid)

Εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιείται στον Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου σε συνεργασία με κλιμάκιο του Νοσοκομείου Παπανικολάου μετά από μνημόνιο συνεργασίας με τον Δήμο που προβλέπει διεξαγωγή αιμοδοσίας δυο φορές τον χρόνο.

Ρεπορτάζ: Δημόκας Βασίλης

Η επταήμερη ανοιξιάτικη Αιμοδοσία του Γ.Ν.Θ. «Γ. Παπανικολάου» πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου στο ΙΚΑ Κορδελιού (Σμύρνης 25, Κορδελιό).

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αιμοδοσία μέχρι στιγμής έχει αθρώα προσέλευση πολιτών του Δήμου και μη, ωστόσο τόσο το εξειδικευμένο προσωπικό του Νοσοκομείου Παπανικολάου, όσο και οι υπεύθυνοι της αιμοδοσίας καλούν τους πολίτες να προσφέρουν αίμα για την κάλυψη των εκτεταμένων αναγκών.

Παράλληλα, γίνεται λήψη δειγμάτων μυελού των οστών στον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου δια της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας Δημόσιας Υγείας και σε συνεργασία με το Τμήμα Προστασίας & Προαγωγής Δημόσιας Υγείας, συνδιοργανώνουν την Ανοιξιάτικη Αιμοδοσία του Γ.Ν.Θ. Γ. Παπανικολάου.

Advertisement

Η αιμοδοσία πραγματοποιείται από τις 16/4/2022 έως και τις 22/4/2022 σε αίθουσα του Τμήματος Προστασίας & Προαγωγής Δημόσιας Υγείας, στο ισόγειο του ΙΚΑ Κορδελιού (Σμύρνης 25, Κορδελιό). Πληροφορίες για υποψήφιους αιμοδότες: Μπορείτε να αιμοδοτήσετε για οποιονδήποτε ασθενή, για σύλλογο αιμοδοτών ή εθελοντικά. Εμβολιασμένοι ή ανεμβολίαστοι που τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα μπορούν να αιμοδοτήσουν. Δεν είναι απαραίτητο να προηγηθεί εργαστηριακός έλεγχος του ιού COVID-19. Μπορείτε να αιμοδοτήσετε δύο ημέρες μετά τον εμβολιασμό, εφόσον αισθάνεστε καλά.

Ωράρια αιμοληψιών στο ΙΚΑ Κορδελιού

Σάββατο του Λαζάρου 16/04: 08:30-14:00 Κυριακή των Βαΐων 17/04: 08:30-14:00 Μεγάλη Δευτέρα 18/04: 12:00-19:00 Μεγάλη Τρίτη 19/04: 12:00-19:00 Μεγάλη Τετάρτη 20/04: 12:00-19:00 Μεγάλη Πέμπτη 21/04: 12:00-19:00 Μεγάλη Παρασκευή 22/01: 08:30-14:00

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΛΗΨΗ ΔΕΙΓΜΑΤΩΝ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ

Παράλληλα, όλες τις ημέρες της αιμοδοσίας θα πραγματοποιείται λήψη δειγμάτων από υποψηφίους δότες μυελού οστών, σε συνεργασία με τον σύλλογο Όραμα Ελπίδας. Η λήψη δείγματος είναι μία απλή διαδικασία που γίνεται με δείγμα στοματικού επιχρίσματος (σάλιο) και αφορά υγιείς υποψηφίους 18 έως 45 ετών. Ο εθελοντής δότης παραμένει καταχωρημένος στο αρχείο και ενεργός μέχρι τα 55α γενέθλιά του.Οι υποψήφιοι δότες μπορούν να προσέλθουν ανά πάσα στιγμή στα γραφεία του Τμήματος Προστασίας & Προαγωγής Δημόσιας Υγείας, στο ισόγειο του ΙΚΑ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ (Σμύρνης 25, Κορδελιό) για να πραγματοποιηθεί λήψη δείγματος.

Χιλιάδες ασθενείς με απειλητικές για την ζωή τους ασθένειες που μπορούν να γίνουν καλά μόνο με τη μεταμόσχευση, εξαρτώνται από τις Τράπεζες Εθελοντών Δοτών Μυελού των για να βρουν συμβατό δότη και να σωθεί η ζωή τους.Οι ασθενείς χρειάζονται δότες που να έχουν την κατάλληλη ιστοσυμβατότητα. Αν και υπάρχουν εκατομμύρια εγγεγραμμένοι δότες σε παγκόσμιο επίπεδο, εν τούτοις πολλοί ασθενείς (τουλάχιστον ένα ποσοστό 20%) εξακολουθούν να μην μπορούν να βρουν συμβατό δότη.

Advertisement

{DATE}

Δείτε επίσης: Μεγάλη Εβδομάδα: Η κορύφωση του Θείου Δράματος – Τι γιορτάζουμε κάθε μέρα

Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου: Εθελοντική αιμοδοσία δυο φορές το χρόνο – Μεγάλη προσέλευση (vid)
Tο πασχαλινό μήνυμα του Μπόρις Τζόνσον: «Θα θριαμβεύσει το καλό έναντι του κακού»
Παγώνη: «Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή τις μέρες του Πάσχα»
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Ντέρμπι «αιωνίων» σε κατάμεστη «Λεωφόρο»
Πάπας Φραγκίσκος: Φέρω στην καρδιά μου τα τόσα θύματα της Ουκρανίας,

Advertisement
Advertisement

Generated by Feedzy