Follow Us

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δημήτρης Παπαθανασίου για την επίθεση των τραμπούκων στο Γιάνη Βαρουφάκη

Ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι ο πρώτος, μετά τον Ελ. Βενιζέλο το 1920, επικεφαλής κοινοβουλευτικού κόμματος στην Ελλάδα, που δέχεται άνανδρη, απρόκλητη και ανθρωποκτόνα επίθεση τραμπούκων, που προέρχονται ενδεχόμενα από δύο «ανθρωποδεξαμενές» :

Advertisement

Από απολίτικα χουλιγκάνια που στο όνομα της αναρχίας (με την οποία καμία φυσικά σχέση δεν έχουν στην πραγματικότητα) θέλησαν να αποδείξουν το πόσο «μπάχαλοι» μπορούν να γίνουν.

Από εγκάθετους παρακρατικούς υπαλλήλους των ολιγαρχών για να στείλουν μήνυμα στο Γιάνη και σε όλους μας, σε ένα μέρος, όπου υπάρχει ισχυρή αστυνομική παρουσία, κλούβες των ΜΑΤ και συμβατικά οχήματα της ασφάλειας σταθμεύουν σε όλα τα δρομάκια γύρω από το μαγαζί, ότι «όπου ακόμα και στην πιο αστυνοκρατούμενη περιοχή, εμείς θα βρούμε την ευκαιρία να σε ξυλοφορτώσουμε σήμερα ή να σε βγάλουμε από την μέση αύριο».

Advertisement

Στο συγκεκριμένο μαγαζί ο Βαρουφάκης έχει πάει άπειρες φορές, χωρίς να συμβεί το παραμικρό, όπως και στην ευρύτερη περιοχή τω Εξαρχείων (με εξαίρεση το γνωστό επεισόδιο την «Ελληνική άνοιξη» του 2015), όταν, όντας υπουργός Οικονομίας και πάλι τον είχαν στοχοποιήσει οι ξένοι δανειστές και οι εγχώριοι πλουτοκράτες και οι πολιτικοί τους εκφραστές, που κραύγαζαν «βάστα Γερούν», χωρίς όμως τότε να βιαιοπραγήσουν εναντίον του.

Περιττό να επισημάνω ότι η αστυνομία, ενώ για έναν καμένο κάδο απορριμμάτων εξαπολύει πογκρόμ στα Εξάρχεια με προσαγωγές και συλλήψεις άπειρων και άσχετων ατόμων, χθες δεν έκανε…ούτε μία προσαγωγή. Το σημείο της επίθεσης βρίσκεται 50 μέτρα από την πλατεία, που  όποιος έχει περάσει τον τελευταίο καιρό καταλαβαίνει για το επίπεδο αστυνομοκρατίας που επικρατεί.

Advertisement

Χθες όμως για την ΕΛ.ΑΣ. ήταν «Παρασκευή βραδάκι».

Advertisement

Το ότι η συμμορία των τραμπούκων ενώ χτυπούσαν αρχικά με μπουνιές και στη συνέχεια με κλωτσιές στο πρόσωπο όταν έπεσε στο έδαφος, φώναζαν στο Γιάνη, ότι “σε δέρνουμε, γιατί ψήφισες μνημόνιο”, κάτι που και οι πέτρες ξέρουν ότι δεν ισχύει, πρέπει να μας οδηγήσει στο ασφαλές συμπέρασμα ότι μετά την επίθεση οι εγκάθετοι υπάλληλοι πήγαν να αμειφθούν για τις «υπηρεσίες» που προσέφεραν είτε στα βόρεια προάστια, είτε στην παραλιακή.

Τέλος η διαφορά της επίθεσης στο Βαρουφάκη από κάθε άλλη αντίστοιχη στην μεταπολιτευτική πολιτική ιστορία της χώρας, είναι ότι ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 είναι ο μόνος επικεφαλής κοινοβουλευτικής ομάδας, που κυκλοφορεί πάντοτε χωρίς την παραμικρή αστυνομική συνοδεία που πολυάριθμη εξασφαλίζεται σε κάθε αρχηγό πολιτικού κόμματος.

Advertisement

Άδικος ο κόπος όμως των εκτελεστών και των εμπνευστών της χθεσινής άνανδρης επίθεσης, αλλά και όσων τυχόν ακολουθήσουν. Με το ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη και το Γιάνη Βαρουφάκη συνεχίζουμε να προχωράμε πιο αποφασιστικά, όσο ποτέ άλλοτε μέχρι σήμερα.

Advertisement
Advertisement

Generated by Feedzy