Follow Us

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Δημοσιογράφος Βόρειας Κορέας: Πώς γίνεται να είμαστε πιο χαμηλά απ’ την Ελλάδα;

Από την Μποτσουάνα και την Αγκόλα, να το δεχτώ, είμαστε χιλιόμετρα πιο κάτω στην ελευθερία του Τύπου. Αλλά από την Ελλάδα; Γελάει το σύμπαν.

Advertisement

Και δεν θέλω να είμαι ρατσιστής με τους Έλληνες, αν και έχω κάθε λόγο. Το θέμα εδώ είναι άλλο: ποιος τις βγάζει αυτές τις λίστες;

Ποιοι είναι οι “Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα”, πού έχουν τα γραφεία τους, σε ποιον όροφο, σε τι συντεταγμένες και πόση ώρα θέλει ένας βαλλιστικός πύραυλος για να τα φτάσει;

Advertisement

Νομίζω ότι έχουμε δικαίωμα να γνωρίζουμε. Εκτός κι αν η δημοκρατία σας λειτουργεί α λα καρτ. Αν είναι έτσι να μας το πείτε.

Αυτά που λέω για την Ελλάδα, δεν τα βγάζω απ’ την κοιλιά μου, άντε έτσι μου κατέβηκε κάτι και το λέω. Έχω δουλέψει στην Αθήνα ένα χρόνο μέσω ενός προγράμματος ανταλλαγής για τον πλουραλισμό και την εγκυρότητα στην ενημέρωση. Όλο κάτι τέτοια κάνουμε, πολύ γέλιο.

Advertisement

Είχαμε έρθει πέντε δημοσιογράφοι απ’ τη Βόρεια Κορέα και είχατε στείλει κι εσείς πέντε δικούς σας. Η ανταλλαγή τεχνογνωσίας μεταξύ μας αποδείχτηκε κάτι παραπάνω από πολύτιμη.

Advertisement

Τα κείμενα που μου σβήσανε εδώ, τα ρεπορτάζ που μου απαγόρευσαν να κάνω, ο τρόπος που μου έμαθαν να σέρνομαι για όποιον είχε λίγη εξουσία παραπάνω, τα σάλια που άφηνα πίσω μου, όλα ήταν πολύ μεγάλο σχολείο.

Και όχι μόνο για μένα, αλλά και για τους πέντε από μας. Σκεφτείτε ότι από τη μέρα που επιστρέψαμε μέχρι σήμερα, μόνο ένας από μας εκτελέστηκε και για άσχετο λόγο με τη δουλειά. Ένα ταπεράκι άνοιξε στο γραφείο, μύριζε λίγο παραπάνω το κοτοσνίτσελ, κάποιοι ενοχλήθηκαν, ντάξει, συμβαίνουν αυτά. Της δουλειάς είναι.

Advertisement

Από τότε όμως έχουμε προχωρήσει πολύ, έχουν βελτιωθεί τα πράγματα. Με τι κριτήρια είναι πιο πάνω στη λίστα η χώρα που πεθαίνει δημοσιογράφος και του βρίσκουν 65 σπίτια -λέω ένα νούμερο στην τύχη τώρα, όπως και το παράδειγμα στην τύχη είναι, δεν εννοώ κάποιον.

Λοιπόν, σηκώνουμε το γάντι, τα λέμε του χρόνου τέτοια μέρα. Μπλέξατε, ε.

Advertisement

Το κείμενο είναι προϊόν μυθοπλασίας

Advertisement
Advertisement

Generated by Feedzy