Follow Us

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δημοσκόπηση: Στα όρια του στατιστικού λάθους η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Σημαντική μείωση της διαφοράς, που αγγίζει τα όρια του στατιστικού λάθους, ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνει το μηνιαίο βαρόμετρο  που διενεργεί η εταιρεία δημοσκοπήσεων Prorata, στον απόηχο της τραγωδίας των Τεμπών.

Advertisement

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας για λογαριασμό της τηλεόρασης του ATTICA, η ψαλίδα ανάμεσα στα δύο κόμματα μειώνεται στο μισό και, από τις πέντε μονάδες της προηγούμενης μέτρησης, πέφτει πλέον στις δυόμιση.

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 28,5% (από 31%), ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στο 26%, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ ενισχύονται κατά 0,5% (9,5 και 5% αντίστοιχα), ενώ οι αναποφάσιστοι ανέρχονται σε 16%.

Advertisement

Στα ίδια ποσοστά παραμένουν Ελληνική Λύση (3,5%) και ΜέΡΑ25 (3%).

Πού αποδίδουν τις ευθύνες για τα Τέμπη

Advertisement

Στην ερώτηση πού οφείλεται η τραγωδία των Τεμπών, μόνο το 16% θεωρεί ότι αυτό που επέφερε το πολύνεκρο δυστύχημα ήταν το «ανθρώπινο λάθος», το 41% θεωρεί υπεύθυνη τη σημερινή κυβέρνηση, ενώ το 43% επιρρίπτει ευθύνες σε όλες τις κυβερνήσεις.

Να σημειωθεί, πάντως, πως το 48% θεωρεί ότι μεγαλύτερες είναι οι ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης, ενώ το 43% θεωρεί πως όλες οι κυβερνήσεις φέρουν την ίδια ακριβώς ευθύνη.

Advertisement

Advertisement

Generated by Feedzy