Follow Us

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Εκδήλωση τιμής στους 5 ΕΠΟΝίτες από τον Δήμο Τρικκαίων

Εβδομήντα οκτώ χρόνια από την ημέρα απαγχονισμού των 5 τρικαλινών ΕΠΟΝιτων και ο Δήμος Τρικκαίων τίμησε τη θυσία τους. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Μ. Δευτέρα 18 Απριλίου 2022, ανήμερα της επετείου, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου. Εκεί στέκει το άγαλμα που έστησε ο Δήμος Τρικκαίων και θυμίζει τη θυσία των ΕΠΟΝιτών, των Στέργιου Γάτσα, Ιωάννη Μπριάζη, Κωνσταντίνου Στεργιόπουλου, Κωνσταντίνου Σύρμπα και Απόστολου Τσανάκα.

Advertisement

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση, τα ιστορικά γεγονότα και τη σημασία τους στην απελευθέρωση της πατρίδας υπενθύμισε η αντιδήμαρχος του Δήμου Τρικκαίων Εφη Λεβέντη. Τόνισε τον ρόλο της θυσίας και το ότι λίγους μήνες, με την απελευθέρωση, τα Τρίκαλα γιόρταζαν μεν, αλλά είχαν στο μυαλό τους τα γεγονότα εκείνα μαζί με όλα τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στη διάρκεια της Κατοχής.
Ακολούθησε ανάγνωση ποιήματος από τον απόγονο της οικογένειας Στεργιόπουλου, Ηλία Στεργιόπουλο.

Advertisement

Η κατάθεση στεφάνων έγινε από την αντιδήμαρχο του Δ. Τρικκαίων Εφη Λεβέντη, τον αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τον γραμματέα της ΝΕ Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρο Νταούλα, τη γραμματέα της ΝΕ Τρικάλων του ΚΙΝΑΛ Λόρεν Κασσοπούλου, τον εκπρόσωπο της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων κ. Νίκο Παπακωνσταντίνου (προϊστάμενος Εκπαιδευτικών Θεμάτων), τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων κ. Χρήστο Τρικάλη, τον αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Δημ. Τσόλα, τον αντιπρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αθ. Φαλτάκα και τον εκπρόσωπο της οικογένειας Στεργιόπουλου, Ηλία Στεργιόπουλο.
Παρέστησαν ακόμη, η βουλεύτρια Τρικάλων Κατερίνα Παπακώστα, ο τ. βουλευτής Χρήστος Σιμορέλης, ο περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας, Χρ. Γακόπουλος, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Τρικκαίων Κώστας Κρεμμύδας, αντιπροσωπείες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ.
Τον Εθνικό Υμνο παιάνισε η Δημοτική Φιλαρμονική Δήμου Τρικκαίων με υπεύθυνη τη μαέστρο κ. Μ. Μητσοπούλου.

Advertisement

Από το γραφείο Τύπου

Advertisement
Advertisement

Generated by Feedzy