Follow Us

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ενδιάμεσες εκπτώσεις 2022: Πόσο θα διαρκέσουν – Ποιά Κυριακή είναι ανοιχτά τα καταστήματα

Από αύριο, Τρίτη 3 Μαίου 2022, ξεκινούν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα θα μπορούν να είναι προαιρετικά ανοικτά την ερχόμενη Κυριακή 8 Μαΐου 2022.

Με αφορμή την έναρξη των ενδιάμεσων εκπτώσεων αλλά και των γιορτινών ημερών, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Εκφράζοντας την απαίτηση του συνόλου των επιχειρηματιών αλλά και των φορέων εκπροσώπησης των καταναλωτών, ελπίζω αυτή να είναι η τελευταία φορά εφαρμογής του παρωχημένου θεσμού των ενδιάμεσων εκπτώσεων, που δημιουργεί στρεβλώσεις στην αγορά και δεν επιτρέπει τη διαμόρφωση χαμηλότερων αρχικών τιμών σε όλα τα είδη από την αρχή της σεζόν. Καλή Ανάσταση σε όλο τον κόσμο αλλά και στην πολύπαθη αγορά».

Προαιρετικά ανοικτά καταστήματα την Κυριακή 8 Μαΐου

Υπενθυμίζεται ότι η ενδιάμεση εαρινή εκπτωτική περίοδος, με το ισχύον νομικό πλαίσιο, διαρκεί 15 ημερολογιακές ημέρες από 1η έως 15 Μαΐου. Συνεπώς εφέτος η έναρξη των Ενδιάμεσων Εκπτώσεων θα γίνει την Τρίτη 3 Μαΐου.

Advertisement

Κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτώσεων εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και των υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.

Τέλος, με εγκύκλιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων τα καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά την Κυριακή 8 Μαΐου, με προτεινόμενο από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών ωράριο λειτουργίας 11:00′ – 18:00′.

Ενδιάμεσες εκπτώσεις 2022: Πώς πρέπει να αναγράφονται οι τιμές

Όπως ενημερώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ), κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Πάντως, στην ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος επαναλαμβάνει την αντίθεσή του στην ισχύ των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων, υπογραμμίζοντας ότι πάγιο αίτημα των εκπροσώπων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ανά την Ελλάδα, είναι η κατάργησή τους «καθώς δεν βοηθούν τους εμπόρους να αυξήσουν τον τζίρο τους, ενώ επικρατεί αναρχία με τις συνεχείς προσφορές και εκπτώσεις».

Σύμφωνα με τον ΕΣΘ, αν ισχύσουν μόνο οι δύο τακτικές περίοδοι εκπτώσεων τον χειμώνα και το καλοκαίρι, «θα ενδυναμωθεί ακόμα περισσότερο η αγορά, ενώ θα είναι και μεγαλύτερα τα ποσοστά μείωσης που θα γίνονται στις αρχικές τιμές, προκειμένου να είναι ακόμα πιο δελεαστικές για τους καταναλωτές».

Advertisement

To άρθρο Ενδιάμεσες εκπτώσεις 2022: Πόσο θα διαρκέσουν – Ποιά Κυριακή είναι ανοιχτά τα καταστήματα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Advertisement

Generated by Feedzy