Follow Us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ερντογάν: Μητσοτάκης και Δένδιας ζουν στον κόσμο τους

O πρόεδρος Ερντογάν υποστήριξε πως η κυβέρνηση του δεν θέλησε να μειώσει τον ελληνικό πληθυσμό στην Τουρκία κατηγοόντας για ακόμα μια φορά την Ελλάδα

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους στο προεδρικό αεροσκάφος κατά την επιστροφή του από τη Νέα Υόρκη είπε:

«Για τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών δεν μπορώ να πω πολλά, δεν είναι ομόλογος μου… Αν πρόκειται να μιλήσει, ας δει τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ας μιλήσει μαζί του. Όμως ο πρωθυπουργός, δυστυχώς, δεν γνωρίζει τη δική του κατάσταση με την Τουρκία. Δεν υπήρξαμε η κυβέρνηση που να θέλει τη μείωση του ελληνικού πληθυσμού στην Τουρκία. Αντίθετα, όταν είχα ταξιδέψει στην Τένεδο και Ίμβρο, για παράδειγμα, πάντα ρωτούσα τους ελάχιστους Έλληνες που ζούσαν εκεί. ”Πού είναι τα παιδιά σου;”. ”Στην Αμερική”, μου είπαν. Τους είπα, ”Φέρτε τους να ζήσουν εδώ”. ”Δεν μπορώ να φέρω το παιδί μου από την Αμερική”, μου είπαν. Τι δείχνει αυτό; Σημαίνει ότι δεν έχει καμία επιθυμία ή κόπο να ζήσει στην Τουρκία. Αν μη τι άλλο, η πόρτα μας είναι ανοιχτή. Θα δίναμε υπηκοότητα σε αυτό το παιδί, αν δεν είχε υπηκοότητα. Αλλά φυσικά ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών δεν γνωρίζει τίποτα από όλα αυτά. Ζουν στον κόσμο τους».

«Η πόρτα μας είναι πάντα ανοιχτή (σσ. για τους Έλληνες), δίνουμε και υπηκοότητα. Επί εποχής μας δεν διώξαμε κανέναν Ρωμιό από τη χώρα μας», είπε ο Ερντογάν και επανέλαβε πως: «η Ελλάδα συνεχίζει να ακολουθεί ‘καταπιεστικές πολιτικές’ κατά της μουσουλμανικής τουρκικής μειονότητας.

«Μία από τις φωτογραφίες που έδειξα ήταν το άψυχο σώμα του βρέφους Ασίμ, που ήταν 9 μηνών, και του 4χρονου Aμπντούλ Βαχάπ, που έχασαν τη ζωή τους ως αποτέλεσμα της βύθισης των σκαφών τους από την ελληνική ακτοφυλακή. Θέλαμε να δώσουμε στον κόσμο ένα μάθημα ανθρωπιάς δείχνοντας τη φωτογραφία με τα άψυχα σώματα αυτών των παιδιών, και πιστεύω ότι έχουμε διδάξει και αυτό το μάθημα ανθρωπιάς», είπε ο Tαγίπ Ερντογάν.

Advertisement

Δείτε επίσης: Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος σε Μητσοτάκη: «Συνεχίζετε να επιδεικνύετε τις ηγετικές ικανότητες»







Advertisement
Advertisement

Generated by Feedzy