Follow Us

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ευλογιά των πιθήκων: Η Επιτροπή Εμβολιασμού συζητά το ενδεχόμενο εμβολίου για κάποιες κατηγορίες πολιτών

Η εμφάνιση κρουσμάτων της ευλογιάς των πιθήκων έχει προκαλέσει ανησυχία σε όλο τον πλανήτη με τις υγειονομικές αρχές της χώρας να παρακολουθούν στενά το θέμα.

Στην Ελλάδα μπορεί να μην υπάρχει ακόμα κάποιο κρούσμα ωστόσο πολλά έχουν κάνει την εμφάνισή τους σε Ευρώπη, ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία και Ισραήλ.

Υπό αυτά τα δεδομένα στο τραπέζι της εθνικής επιτροπής εμβολιασμού πέφτει το ενδεχόμενο εμβολιασμού συγκεκριμένων κατηγοριών πολιτών, για την ευλογιά των πιθήκων, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΟΡΕΝ.

Στη συγκεκριμένη λίστα εντάσσονται κτηνίατροι, ερευνητές που εργάζονται σε εργαστήρια, όσοι περιλαμβάνονται στις στενές επαφές κρούσματος, καθώς και οι υγειονομικοί που έχουν έρθει σε επαφή με περιστατικό της «ευλογιάς των πιθήκων». Το εμβόλιο, εφόσον ληφθεί σχετική απόφαση, θα είναι σκεύασμα για την ευλογιά, εγκεκριμένο σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Advertisement

Οπως αναφέρει το Open κάθε χώρα θα χαράξει τη δική της εμβολιαστική πολιτική, όπως συνέβη και με την πανδημία του κορονοϊού. Στη χώρα μας όσοι είναι γεννημένοι μετά το 1980 δεν έχουν εμβολιαστεί για την ευλογιά.

To άρθρο Ευλογιά των πιθήκων: Η Επιτροπή Εμβολιασμού συζητά το ενδεχόμενο εμβολίου για κάποιες κατηγορίες πολιτών δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Advertisement

Generated by Feedzy