Follow Us

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Εφορεία Αρχαιοτήτων Τρικάλων: ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ 2022

Advertisement

Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), στην προσπάθειά του να αναδείξει τον ρόλο των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, καθιέρωσε από το 1977 τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων ( International Museum Day ). Το μήνυμα αυτής της επετείου είναι να γίνουν τα μουσεία φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών “με σκοπό την ενίσχυση της μόρφωσης, την προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης, την ειρήνη και τη συνεργασία μεταξύ των λαών”.

Στο πλαίσιο του εορτασμού η Εφορεία Αρχαιοτήτων Τρικάλων διοργάνωσε την Τετάρτη 18 Μαΐου εκπαιδευτική δράση στο Οθωμανικό Τέμενος «Κουρσούμ τζαμί» και στο Δίδυμο Οθωμανικό Λουτρό, στην παραποτάμια περιοχή του Ληθαίου ποταμού, με τη συμμετοχή εκατό μαθητών από το 1 ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων, το 9ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων και το Γυμνάσιο Φαρκαδόνας.

Advertisement

ΟΙ μικροί συμμετέχοντες γνώρισαν την  αρχιτεκτονική των μνημείων και ανακάλυψαν την ιστορία και την διαδικασία των λουτρών μέσα από μια ψηφιακή εφαρμογή, που περιλαμβάνει ηχητική ξενάγηση και εκπαιδευτικά παιχνίδια. Στη συνέχεια, οι μαθητές ξεναγήθηκαν από τους αρχαιολόγους της Εφορείας στον περιβάλλοντα χώρο και το οθωμανικό τέμενος Οσμάν Σαχ όπου στεγάζεται περιοδική έκθεση με αρχαιότητες που προέρχονται από ανασκαφές της ΕΦΑ Τρικάλων στην περιοχή.

Η δράση σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Αναπτυξιακό Κέντρο
Θεσσαλίας (ΑΚΕΘ).

Advertisement

Εφορεία Αρχαιοτήτων Τρικάλων, Τ.: 2431076647

Advertisement
Advertisement

Generated by Feedzy