Follow Us

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ηλίας Μόσιαλος: Aγαπώ τα Τρίκαλα και τα έχω πάντα στην καρδιά μου

Την ιδιαίτερη πατρίδα του τα Τρίκαλα επισκέπτεται ο Ηλίας Μόσιαλος. Είναι ο καθηγητής με τη σπουδαία προσφορά του στην επιστήμη της Διοίκησης και Πολιτικής της Υγείας, τη μεγάλη συνεισφορά του στην αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19, η οποία έχει αναγνωριστεί, τόσο στην Ελλάδα, όσο και παγκοσμίως, καθώς επίσης και την εξαίρετη ακαδημαϊκή διδασκαλία και έρευνα.

Advertisement

Ο Ηλίας Μόσιαλος με την σπουδαία “ιατρική κουλτούρα” και τις ιδέες του για τη δημόσια υγεία που είναι πάντα επίκαιρες, δεν ξεχνά ποτέ τα Τρίκαλα τα οποία επισκέπτεται πολύ συχνά για να δει συγγενικά του πρόσωπα και φίλους αγαπημένους.

Ο Ηλίας Μόσιαλος είναι Καθηγητής Πολιτικής της Υγείας, κάτοχος της έδρας Brian- Abel Smith, στο London School of Economics and Political Science (LSE). Είναι επίσης Διευθυντής του LSE Health, του κέντρου Πολιτικής της Υγείας του LSE, καθηγητής Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας στην Ιατρική Σχολή του Imperial College London ((Department of Cancer and Surgery) και συν-διευθυντής του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου για τα Συστήματα και τις Πολιτικές Υγείας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Advertisement

Παράλληλα, ο Ηλίας Μόσιαλος είναι Fellow του Faculty of Public, Fellow των Royal Colleges of Physicians του Λονδίνου και του Εδιμβούργου, καθώς και Honorary Consultant της Δημόσιας Υγείας στο NHS στην Αγγλία. Με βασικό επιστημονικό αντικείμενο την χρηματοδότηση των συστημάτων υγείας ασχολήθηκε με την επίδραση του Ευρωπαϊκού Δικαίου στα συστήματα υγείας. Επιπρόσθετα εστίασε στα ζητήματα φαρμακευτικής πολιτικής και ρύθμισης της φαρμακευτικής αγοράς. Ενδεικτικά, σχεδίασε καινοτόμες ερευνητικές προσεγγίσεις και κίνητρα για την αγορά των αντιβιοτικών (Options Market for Antibiotics).

Advertisement

Advertisement

Generated by Feedzy