Follow Us

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η αγρότισσα διεκδικεί για τους αγρότες

Οι συνεχείς βροχοπτώσεις και οι μεταβολές στη θερμοκρασία τον τελευταίο μήνα, έχουν προκαλέσει σοβαρές ζημιές σε πολλούς κλάδους του πρωτογενή τομέα, οι οποίες οδηγούν, αναπόφευκτα, σε απώλεια εισοδήματος.

Advertisement

Οι καπνοπαραγωγοί δεν είναι σε θέση να μεταφυτεύσουν τα φυτάρια στα χωράφια λόγω της λάσπης, με αποτέλεσμα να παραμένουν στα θερμοκήπια κινδυνεύοντας να αναπτύξουν ασθένειες λόγω της υγρασίας και να καταστραφούν.

Τα σιτηρά, ομοίως, αναπτύσσουν πληθώρα ασθενειών λόγω της παρατεταμένης υγρασίας. Τα σανοδετικά ψυχανθή (όπως πχ η μηδική) παραμένουν στα χωράφια, το “πρώτο μαχαίρι” έχει καθυστερήσει πάρα πολύ, με αποτέλεσμα να χάνεται και η ποιότητα και η ποσότητα της παραγωγής.

Advertisement

Τα καρποφόρα και οπωροφόρα δέντρα, παρουσιάζουν πολύ χαμηλή καρποφορία λόγω της ανομβρίας των προηγούμενων μηνών.

Η γαλακτοπαραγωγή των αιγοπροβάτων παρουσιάζει σημαντική μείωση, λόγω των συνεχών αυξομειώσεων της θερμοκρασίας και η βόσκηση έξω, για μείωση του κόστους παραγωγής δεν είναι δυνατή κατά τη διάρκεια των βροχοπτώσεων.

Advertisement

Σε συνέχεια του αυξημένου κόστους παραγωγής των τελευταίων ετών, οι καιρικές συνθήκες έρχονται να συρρικνώσουν κι άλλο το εισόδημα των Τρικαλινών αγροτών.

Advertisement

Η συνδρομή του κράτους κρίνεται απαραίτητη ΣΗΜΕΡΑ, με αξιολογήσεις κι εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ, για άμεση αποζημίωση όλων των πληγέντων.

Διεκδικούμε τις πράξεις κι όχι τις προεκλογικές υποσχέσεις!!

Advertisement

Ιωάννα Καρρά υποψήφια βουλευτής Πασοκ Ν. Τρικάλων

Advertisement
Advertisement

Generated by Feedzy