Follow Us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Η Αυστρία αρνείται την πληρωμή του ρωσικού φυσικού αερίου σε ρούβλια

Αρνείται την πληρωμή του ρωσικού αερίου σε ρούβλια η Αυστρία

Η Αυστρία δεν προτίθεται να πληρώσει για το ρωσικό αέριο σε ρούβλια, ξεκαθάρισε ο υπουργός Εξωτερικών Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ σε συνέντευξή του στο Al Jazeera.

«Η θέση μας είναι σαφής. Είμαστε δεσμευμένοι στις ήδη υπάρχουσες συμφωνίες [με τη Ρωσία] και δεν θα πληρώσουμε σε ρούβλια, δεν έχουμε τέτοια πρόθεση», είπε ο Σάλενμπεργκ.

Στα τέλη Μαρτίου, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ζήτησε οι πληρωμές για τις προμήθειες φυσικού αερίου σε «μη φιλικές χώρες» να γίνονται σε ρούβλια για να στηρίξει το ρωσικό νόμισμα.

Ανέθεσε επίσης στην κυβέρνηση να δώσει στην Gazprom μια οδηγία για την τροποποίηση των υφιστάμενων συμβάσεων. Στις 31 Μαρτίου, ο Πούτιν υπέγραψε διάταγμα σχετικά με τους κανόνες εμπορίου φυσικού αερίου με μη φιλικές χώρες, το οποίο ορίζει ένα νέο σύστημα πληρωμής συμβολαίων.

Advertisement

Η νέα διαδικασία πληρωμής για το ρωσικό αέριο σε ρούβλια από αγοραστές «μη φιλικών χωρών» τέθηκε σε ισχύ την 1η Απριλίου

Από πλευράς του, ο αυστριακός καγκελάριος Καρλ Νεχάμερ δήλωσε στις 27 Απριλίου ότι η Αυστρία μπορεί να πληρώσει για το ρωσικό αέριο σε ευρώ, παρά τις αλλαγές στη διαδικασία πληρωμής που εισήγαγε η Gazprom. Η αυστριακή εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου OMV είπε, απαντώντας σε αίτημα του ρωσικού πρακτορείου TASS για σχολιασμό, ότι είχε αναλύσει πληροφορίες από την Gazprom και εργαζόταν σε μια λύση που θα ήταν σύμφωνη με τους όρους των κυρώσεων.

{DATE}

Δείτε επίσης: Κατάρρευση κτιρίου στην Κίνα: Στους 53 οι νεκροί – Τέλος στην επιχείρηση διάσωσης

Η Αυστρία αρνείται την πληρωμή του ρωσικού φυσικού αερίου σε ρούβλια
Στις 08:30 η εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός
Σήμερα η κλήρωση για τα πειραματικά σχολεία
Θεσσαλονίκη: Δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σήμερα στην πόλη
Θεσσαλονίκη: Viral η παραγγελία πελάτη – Ήθελε 100 φορές χτυπημένη την ζάχαρη στον καφέ του

Advertisement

Advertisement

Generated by Feedzy