Follow Us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Θάνος Νίκλας: «Υπάρχει πολύ ταλέντο στην Εθνική Νέων Γυναικών»

«Η ομάδα μας διαθέτει παίκτριες οι οποίες κάποια στιγμή στο μέλλον θα μπορούν να στηρίξουν την Εθνική Γυναικών», δήλωσε ο προπονητής της Εθνικής Νέων Γυναικών U20, Θάνος Νίκλας, ο οποίος “φιλοξενήθηκε” στο EOK WebRadio στην εκπομπή «Woman to woman» με την Μαριάννα Αξιοπούλου.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Θάνος Νίκλας

Για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Εθνική ομάδας Νέων Γυναικών: 

«Απ’ το προηγούμενο καλοκαίρι υπήρχε μια εμπειρία ως συνεργάτης στο προπονητικό staff της Εθνικής Νέων. Ερχόμενη η νέα διοίκηση, κάναμε κάποιες συζητήσεις πώς μπορεί να λειτουργήσει το πρότζεκτ και να είμαι προπονητής στην ομάδα. Αυτό για ‘μένα ήταν τιμή, γιατί εκπροσωπώ τη χώρα μου. Είτε είμαι στην Κορασίδων, είτε στη Νεανίδων, είτε οπουδήποτε αλλού.

Είμαι πολύ χαρούμενος που είχα αυτήν την πρόσκληση και την τιμή να είμαι προπονητής στην Εθνική U20. Είναι πάντως μια ιδιαιτερότητα, γιατί μιλάμε για ένα τμήμα υποδομών ακόμα».

Για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στα Σκόπια το καλοκαίρι: 

«Είναι το πρώτο επίσημο Πανευρωπαϊκό μετά από 2.5 χρόνια, οπότε υπάρχει και μια δυσκολία με τις «φουρνιές», με τις παίκτριες που έχουν μείνει αρκετό καιρό έξω ή που έχουν φύγει στην Αμερική. Έχουμε πάντως μια ομάδα με ταλέντο, έχουμε παίκτριες που όπου και να αγωνίζονται μπορούν να στηρίξουν και την Εθνική γυναικών σε κάποια χρόνια στο μέλλον.

Advertisement

Όλες οι παίκτριες έχουν το μέλλον και το ταλέντο να βοηθήσουν κάποια στιγμή την Εθνική γυναικών ενεργά. Υπάρχει και το υλικό και η θέληση. Είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος και θεωρώ ότι αν τα καταφέρουμε να είμαστε πλήρεις, μπορούμε να πάμε πάρα πολύ καλά στο ερχόμενο Πανευρωπαϊκό τον Ιούλιο στα Σκόπια».

Advertisement

Generated by Feedzy