Follow Us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Θεσσαλονίκη: Αυτές είναι οι πιθανές αιτίες θανάτου της 3χρονης και του 7χρονου

Θλίψη και προβληματισμό προκαλεί η είδηση του θανάτου των δύο παιδιών στη Θεσσαλονίκη, που κατέληξαν μέσα σε λίγες μέρες σε νοσοκομεία της πόλης.

Ο διευθυντής Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, μίλησε για τους θανάτους των δύο μικρών παιδιών σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και αναφέρθηκε στα αίτια που «έφυγαν» από τη ζωή.

Ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά: «Διερευνώνται οι θάνατοι και του 7χρονου και του 3χρονου που έφυγαν από αιφνίδιο θάνατο. Προφανώς είναι κάποια λοίμωξη που κρύβεται από πίσω ή μία εγκεφαλίτιδα. Μέσα στα νοσοκομεία δε βλέπουμε ασθενείς με υποκείμενα νοσήματα, ξαφνικά μολύνονται και χάνουν τη ζωή τους. Όταν χάνεται ένα παιδί «χάνεται» ο ήλιος. Πίσω από έναν αιφνίδιο θάνατο κρύβονται πολλές λοιμώξεις, και λοιμώξεις από διάφορες νόσους. Οι περιπτώσεις ωστόσο αυτές είναι σπάνιες, αλλά όχι ότι δεν υπάρχουν. Για παράδειγμα ο μύκητας candida auris δεν απειλεί τη δημόσια υγεία, απασχολεί τα νοσοκομεία και πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα», δήλωσε.

Συνεχίζοντας τόνισε πως «η μία περίπτωση, του 3χρονου, είναι ότι μπορεί να είναι σύνδρομο μετά από λοίμωξη από κορονοϊό. Παρόλο που το παιδί δεν είχε μολυνθεί, είχαν περάσει οι γονείς του, και στον ορό του παιδιού βρέθηκαν αντισώματα του κορονοϊόυ. Και οι δύο περιπτώσεις είναι υπό διερεύνηση».

Νόσος των λεγεωνάριων πίσω από το θάνατο του 7χρονου;

Με τη σειρά του, ο παιδίατρος Μάριος Ανδρέου αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο πίσω από το θάνατο του 7χρονου στη Θεσσαλονίκη να κρύβεται η νόσος των λεγεωνάριων. Όπως είπε η νόσος προκαλείται από ένα βακτήριο, μικρόβιο, που ζει μέσα σε στάσιμα νερά.

Advertisement

Ο χρόνος επώασης από τη στιγμή που ένα άτομο έρθει σε επαφή με το βακτήριο είναι από 2 μέχρι 10 ημέρες και στην αρχή τα συμπτώματα θυμίζουν την γρίπη όπως την ξέρουμε, τόνισε ο παιδίατρος.

Η επιδείνωση είναι ραγδαία με πνευμονία και πολύ υψηλό πυρετό και διάρροιες, ενώ απαιτείται κατάλληλη αντιμικροβιακή αγωγή για την αντιμετώπισή του.

Ο παιδίατρος έσπευσε να τονίσει πως δεν είναι εύκολο να υποψιαστούν οι γιατροί ότι ευθύνεται το συγκεκριμένο βακτήριο ακόμα και όταν ο ασθενής φτάσει στο νοσοκομείο και εξήγησε πως τα δείγματα πρέπει να σταλούν σε εξειδικευμένα εργαστήρια.

Σημειώνεται πως όπως τόνισε ο πατέρας του 7χρονου, μιλώντας στο Mega, στο νοσοκομείο οι γιατροί τους ενημέρωσαν ότι για τον θάνατο του παιδιού φταίει το κλιματικό και η νόσος των Λεγεωνάριων, ωστόσο όπως ο ίδιος ανέφερε αρνείται να το πιστέψει.

«Σαν πρώτη φάση μας είπαν ότι υπήρχε ένα μικρόβιο, λεγεώνα λέγεται, και βρέθηκε αυτό στο αίμα του. Μας είπαν μάλιστα να βγάλουμε τα φίλτρα (κλιματισμού) που έχουμε στα σπίτια μας. Εγώ δεν πιστεύω ούτε μία στο δισεκατομμύριο ότι είναι από αυτό το πράγμα. Δεν μπορεί τώρα από ένα τέτοιο μικρόβιο, ένα παιδί με τόσο δυνατό ανοσοποιητικό να καταλήγει ουσιαστικά σε τέσσερις ώρες» αναφέρει ο πατέρας.

Advertisement

{DATE}

Δείτε επίσης: Ξεσπά η μητέρα της 3χρονης: «Έχουμε κοινή κάψα με τους γονείς του 7χρονου» (vid)

Advertisement
Advertisement

Generated by Feedzy