Follow Us

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ιωάννα Καρρά: Πώς η αγροτική παραγωγή θα καταστεί βιώσιμη

Τα κράτη, τα οποία αντιμετωπίζουν την αγροτική παραγωγή ως κομμάτι μείζονος οικονομικής σημασίας για τη χώρα, φροντίζουν να την προστατεύουν!

Advertisement

Φροντίζουν να συνδέουν την τεχνολογία με την παραγωγή, να κάνουν πράξη τις μελέτες… Φροντίζουν να δημιουργούν ανάπτυξη!!

Τα παραπάνω δεν τα πράττει η Ελλάδα, που έχει εγκαταλείψει την αγροτική παραγωγή σαν έρμαιο του κόστους ενέργειας, της κλιματικής κρίσης, της κάθε δυσκολίας που προκύπτει.

Advertisement

Για να καταλάβετε πως πραγματικά αντιμετωπίζουν οι υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες τον πρωτογενή τομέα σας παραθέτω ένα παράδειγμα, το οποίο έφερε στο προσκήνιο ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Καστοριάς «Μακεδνός», Θωμάς Μόσχος.

Σε αίτημα που κατέθεσε η Γερμανική κυβέρνηση στην ΕΕ το 2019, ζητάει επιχορήγηση 40 εκατομμυρίων €, για πειραματική τεχνική νέας τεχνολογίας άρδευσης σε αγροτική γη, θερμοκήπια και αμπελουργία. Σύμφωνα με την αίτηση θα γίνουν ειδικές επιχορηγήσεις σε Δήμους, αντίστοιχα ΤΟΕΒ και αγρότες για να δημιουργήσουν πειραματική υποδομή για ειδικές καλλιέργειες, που χρειάζονται άρδευση, ώστε να μελετήσουν το αντίκτυπο στην κατανάλωση νερού και να αντιμετωπίσουν την κλιματική κρίση, αφού πλέον χρειάζονται άρδευση και στην Γερμανία..

Advertisement

Το νερό άρδευσης που θα προκύψει από τα νέα συστήματα, θα χρησιμοποιηθεί από τους αγρότες ΔΩΡΕΑΝ, επαναλαμβάνω ΔΩΡΕΑΝ.

Advertisement

Θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο από τους αγρότες αλλά και από ανθρώπους εκτός αγροτικής παραγωγής.

Στην Ελλάδα προφανώς και έχουμε άλλη άποψη….

Advertisement

Η αγροτική παραγωγή στην χώρα μας ΔΕΝ θεωρείται οικονομικής σημασίας.

ΔΕΝ εκμεταλλευόμαστε τα χρηματοδοτικά εργαλεία της Ε.Ε.

Advertisement

ΔΕΝ αξιοποιούμε ούτε στο ελάχιστο τις θεμελιώδεις βάσεις της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής της Ευρώπης, που άπτονται της επισιτιστικής ασφάλειας και της αξιοπρεπούς διαβίωσης των παραγωγών.

Advertisement

Ενώ ο ΕΛΓΑ χρησιμοποιείται ψηφοθηρικά από τις εκάστοτε κυβερνήσεις… Αν θέλεις να ακουστεί η φωνή σου, αν θέλεις να θεμελιώσεις τα αναφαίρετα δικαιώματά σου, αν θέλεις να διεκδικήσεις τη σωστή αντιμετώπιση της καθημερινής σου προσπάθειας, η εκπροσώπησή σου από ανθρώπους του κλάδου κρίνεται απαραίτητη!!!



H Iωάννα Καρρά είναι υποψήφια βουλευτής του Πασοκ στον Ν. Τρικάλων

Advertisement

Advertisement
Advertisement

Generated by Feedzy