Follow Us

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καμία συμφωνία για το μέλλον των τριών πυρηνικών σταθμών της Γερμανίας

Χωρίς αποτέλεσμα έληξε η νέα συνάντηση στην Γερμανία για την τύχη των τριών πυρηνικών σταθμών που παραμένουν σε λειτουργία. Η συνάντηση έγινε μεταξύ του καγκελάριου Όλαφ Σολτς, του υπουργού Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ και του υπουργού Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ.

Η συζήτηση για το μέλλον των πυρηνικών σταθμών στην Γερμανία αναμένεται να συνεχιστεί σήμερα.

«Θα λύσουμε το πολύ συγκεκριμένο πρακτικό ζήτημα πολύ σύντομα, εντός της επόμενης εβδομάδας», δήλωσε την Παρασκευή ο καγκελάριος, ενώ ο αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Λαρς Κλινγκμπάιλ είχε τονίσει ότι ανέμενε το θέμα να ξεκαθαρίσει έως χθες (Κυριακή 16.10).

Οι Πράσινοι, από την πλευρά τους, αποφάσισαν χθες στο Συνέδριό τους στη Βόνη ότι θα ζητήσουν την διατήρηση των πυρηνικών σταθμών Isar 2 και Νεκαρβεστχάιμ 2 σε εφεδρεία έως την 15η Απριλίου του 2023.

Advertisement

Εφόσον κριθεί απαραίτητο, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή ενέργειας, επισημαίνεται στο ψήφισμα των Πρασίνων.

Οι Φιλελεύθεροι (FDP) όμως τάσσονται υπέρ της διατήρησης των τριών σταθμών σε λειτουργία τουλάχιστον μέχρι το 2024 και ζητούν ακόμη και την ενεργοποίηση σταθμών που έχουν ήδη κλείσει.

To άρθρο Καμία συμφωνία για το μέλλον των τριών πυρηνικών σταθμών της Γερμανίας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Advertisement
Advertisement

Generated by Feedzy