Follow Us

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κικίλιας στον Guardian για πρωτιά αφίξεων των Βρετανών: «Δε θυσιάζουν τις διακοπές τους και ξοδεύουν πολλά χρήματα»

Στα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας που δείχνουν ότι πέρυσι για πρώτη φορά οι Βρετανοί ξεπέρασαν τους Γερμανούς ως προς τη χώρα προέλευσης των επισκεπτών προς τη δική μας χώρα, αναφέρεται ανταπόκριση του Guardian.

Συγκεκριμένα οι αφίξεις Βρετανών τουριστών το 2022 αυξήθηκαν κατά 181%, φτάνοντας σχεδόν τα 4,5 εκατομμύρια. Πρόκειται για συνολικό αριθμό αφίξεων από τη Βρετανία που είναι σχεδόν τρία εκατομμύρια περισσότερες από το 2021.

«Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, οι Βρετανοί είναι στην κορυφή. Και ξοδεύουν πολλά χρήματα», δηλώνει στην ανταποκρίτρια της βρετανικής εφημερίδας στην Αθήνα ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας.

Τα στοιχεία της κεντρικής τράπεζας δείχνουν πως οι Βρετανοί επισκέπτες άφησαν στην Ελλάδα πάνω από 3 δισεκατομμύρια ευρώ το 2022, ποσό διπλάσιο από του 2021.

«Ναι, μπορεί να υπάρχει μια ενεργειακή κρίση και πολύ υψηλός πληθωρισμός και ένας πόλεμος στην καρδιά της Ευρώπης, με τα νοικοκυριά να υποχρεώνονται να κάνουν οικονομίες, αλλά τα στοιχεία δείχνουν ότι οι Βρετανοί δε θυσιάζουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές», σχολιάζει ο κ. Κικίλιας.

Advertisement

Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι το 2019 η Ελλάδα κατέγραψε ρεκόρ διεθνών αφίξεων υποδεχόμενη 33,1 εκατομμύρια τουρίστες. Το δε 2022 η χώρα ήταν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στον κόσμο, με μαζικές επισκέψεις από τις ΗΠΑ σε μία παρατεταμένη τουριστική περίπου από τον Μάρτιο ως τα τέλη Νοεμβρίου.

Η συμβολή του τουρισμού, που αναλογεί στο 25% των κρατικών εσόδων, βοήθησε την οικονομία της Ελλάδας να αναπτυχθεί κατά 5,6% το 2022, προσθέτει η εφημερίδα, σχολιάζοντας ότι πρόκειται για μία ανάκαμψη «που θα ήταν αδιανόητη κατά τη διάρκεια της παρατεταμένης κρίσης χρέους της Ελλάδας».

Το δημοσίευμα πάντως σημειώνει ότι η δραματική αύξηση των αφίξεων έχει προκαλέσει και ανησυχίες για τις επιπτώσεις του υπερβολικού τουρισμού στο περιβάλλον και σε πολιτιστικά μνημεία όπως η Ακρόπολη.

Επαγγελματίες του τουρισμού στην Ελλάδα τους οποίους επικαλείται ο Guardian σημειώνουν, τέλος, πως οι αρχικές κρατήσεις δείχνουν πως και το 2023 θα είναι εξίσου καλή αν όχι καλύτερη χρόνια για τις αφίξεις από τη Βρετανία.

Πηγή: skai.gr

Advertisement

Δείτε επίσης: Βασίλης Κικίλιας: Στην Πάτμο με τη Τζένη Μπαλατσινού και τον γιο τους – Η ανάρτησή του







Advertisement
Advertisement

Generated by Feedzy