Follow Us

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κλασικός σχεδιασμός κουζίνας. Η διαχρονικότητα συνδυασμένη με σύγχρονες επιλογές!

Τα τελευταία πέντε χρόνια, μια από τις πιο διαδεδομένες τάσεις στην διακόσμηση της κουζίνας είναι ο κλασσικός σχεδιασμός. Ως αποτέλεσμα, πολλοί καταναλωτές επιλέγουν πιο απλοποιημένα σχέδια, με λιγότερο περίπλοκα και σκαλιστά σχέδια και πόμολα, σε σύγκριση με το βικτοριανό στιλ που ήταν δημοφιλής επιλογή στα τέλη της δεκαετίας του ’90.

Ωστόσο, η βιομηχανία της κουζίνας έπρεπε να διασφαλίσει ότι τα κλασικά έπιπλα είναι κατάλληλα για τις σύγχρονες απαιτήσεις και ως εκ τούτου, συχνά συνδυάζονται με σύγχρονες τεχνολογίες και εξαρτήματα. Αυτό σημαίνει ότι τα εσωτερικά εξαρτήματα, οι κάδοι και το υλικό που εμφανίζονται στις σύγχρονες ή μινιμαλιστικές σειρές προϊόντων, συνδυάζονται και με κλασικά έπιπλα για να παρέχουν στον καταναλωτή μια πιο διαχρονική και πιο πρακτική κουζίνα. Επιπλέον, η ευελιξία των κλασικών χειροποίητων επίπλων σημαίνει ότι τα κατά παραγγελία σχέδια είναι σε θέση να ταιριάξουν με τη χρήση ευρύτερων και μεγαλύτερων, δημοφιλών ηλεκτρικών συσκευών, κάτι που συχνά δεν είναι δυνατό με τα έτοιμα έπιπλα κουζίνας που υπάρχουν προς πώληση στο εμπόριο με συγκεκριμένες διαστάσεις.

Παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, η ζήτηση για κλασικές κουζίνες υψηλών προδιαγραφών συνεχίστηκε. Αυτό θα μπορούσε ίσως να αποδοθεί στο γεγονός ότι οι άνθρωποι αναγνωρίζουν τη σημασία της ποιότητας και της μακροζωίας στις αγορές τους και αναζητούν μια πιο μακροπρόθεσμη επένδυση.

Advertisement

Οι πόρτες των ντουλαπιών κουζίνας που ανοίγουν προς τα επάνω παραμένουν ο πιο δημοφιλής κλασικός σχεδιασμός κουζίνας, ενώ το βαμμένο ξύλο να είναι το πιο δημοφιλές φινίρισμα, αν και η τρέχουσα τάση είναι να γίνεται συνδυασμός των ξύλων (συνήθως ξύλο καρυδιάς ή βελανιδιάς) με την πλειονότητα των κουζινών να είναι βαμμένες στο χέρι.

Advertisement

Αυτές οι κουζίνες συνήθως γίνονται κατά παραγγελία και οι διαστάσεις μπορούν να γίνουν με βάση τις ανάγκες σας αλλά και το διαθέσιμο χώρο, ενώ ο σχεδιασμός ποικίλλει ανάλογα με τα γούστα και το στιλ διακόσμησης του υπόλοιπου σπιτιού. Οι συνδυασμοί που μπορεί να επιλέξει να κάνει κάποιος, όπως για παράδειγμα η ποιότητα των ξύλων, οι πάγκοι εργασίας, τα ντουλάπια και οι ιδιαίτερες νησίδες ώστε να δημιουργηθεί επιπρόσθετος χώρος εργασίας, αυξάνουν μεν το συνολικό κόστος ωστόσο πρόκειται για μια πολύ σημαντική επένδυση που απαιτεί να είστε προσεκτικοί και επιλεκτικοί.

Τα κλασικά έπιπλα κουζίνας ήταν και αναμένεται να παραμείνουν μια δημοφιλής επιλογή των καταναλωτών καθώς πρόκειται για ανθεκτικά έπιπλα που αντέχουν στο πέρασμα του χρόνου και παρέχουν έναν άνετο χώρο μα πάνω απ’ όλα λειτουργικό, όπου εκεί πραγματοποιείται η προετοιμασία του φαγητού και συχνά συγκεντρώνεται όλη η οικογένεια ή και οι φίλοι ακόμη ώστε να περάσουν ευχάριστες στιγμές στο τραπέζι όλοι μαζί.

Advertisement
Advertisement

Generated by Feedzy