Follow Us

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κορονοϊός: Νέα κρούσματα στο Πεκίνο – «Περιορίζουν αυστηρά» τα μη απαραίτητα ταξίδια στο εξωτερικό

Το Πεκίνο κατέγραψε 36 νέα κρούσματα κορονοϊού, τοπικής μετάδοσης, κατά τη διάρκεια 24 ωρών έως τις 3 μ.μ. (τοπική ώρα, 10.00 π.μ. ώρα Ελλάδας) σήμερα, όπως ανακοίνωσε αξιωματούχος των υπηρεσιών ελέγχου της πανδημίας στην κινεζική πρωτεύουσα.

Από τις μολύνσεις, οι 32 εντοπίστηκαν σε «ελεγχόμενες περιοχές» και 4 σε διαγνωστικούς ελέγχους στην κοινότητα, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Πανγκ Σινγκχούο, αναπληρωτής επικεφαλής στην Δημοτική Επιτροπή Υγείας του Πεκίνου.

Η Κίνα θα «περιορίσει αυστηρά» τα μη απαραίτητα ταξίδια εκτός χώρας από Κινέζους πολίτες στο πλαίσιο της προσπάθειας αντιμετώπισης της COVID-19, όπως ανέφερε σε ανακοίνωση η Εθνική Διοίκηση Μετανάστευσης. Οι αξιωματούχοι θα πρέπει να αποτρέπουν με αυστηρό τρόπο τις εξάρσεις της COVID που προκαλούνται από την παράτυπη είσοδο στην Κίνα, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Παράλληλα, η Κίνα προσφέρθηκε σήμερα να βοηθήσει τη Βόρεια Κορέα να αντιμετωπίσει τον κορονοϊό, αφού η Πιονγκγιάνγκ ανακοίνωσε επίσημα το πρώτο ξεσπασμα της Covid στη χώρα.

Advertisement

Η κινεζική διπλωματία εξέφρασε την «αλληλεγγύη» της στη γειτονική χώρα για την υγειονομική κατάσταση. «Ως σύντροφος, γείτονας και φίλος, η Κίνα είναι έτοιμη να προσφέρει όλη τη στήριξη και τη βοήθειά της (στη Βόρεια Κορέα) στη μάχη της κατά της επιδημίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Τζάο Λιτζιάν.

To άρθρο Κορονοϊός: Νέα κρούσματα στο Πεκίνο – «Περιορίζουν αυστηρά» τα μη απαραίτητα ταξίδια στο εξωτερικό δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Advertisement

Generated by Feedzy