Follow Us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Κούβα: Στους 30 οι νεκροί από την έκρηξη στο ξενοδοχείο Saratoga

Στους 30 ανέρχονται οι νεκροί από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στο ξενοδοχείο Saratoga της Αβάνας, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσε απόψε το υπουργείο Δημόσιας Υγείας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, από την έκρηξη τραυματίστηκαν συνολικά 84 άνθρωποι, εκ των οποίων παραμένουν για νοσηλεία οι 24. Από τους 30 νεκρούς, οι 16 ήταν άνδρες, και 14 γυναίκες, μία εκ των οποίων ήταν έγκυος.

Μεταξύ των θυμάτων είναι και 4 έφηβοι και παιδιά

Πυροσβέστες και διασώστες συνεχίζουν να ψάχνουν στα συντρίμμια του εμβληματικού ξενοδοχείου, το οποίο ήταν κλειστό για συντήρηση και ετοιμαζόταν να επαναλειτουργήσει στις 10 Μαΐου.

Οι αρχές εικάζουν ότι η έκρηξη οφείλεται σε διαρροή αερίου τη στιγμή που το ξενοδοχείο ανεφοδιαζόταν από ένα βυτιοφόρο. Οι 4 πρώτοι όροφοι καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Το Saratoga είναι γνωστό επειδή τα τελευταία χρόνια είχε φιλοξενήσει πολλές διασημότητες, όπως τον Μικ Τζάγκερ, την Μπιγιονσέ και τη Μαντόνα. Χτίστηκε το 1880 για να στεγάσει καταστήματα και μετατράπηκε σε ξενοδοχείο το 1933.

Advertisement

{DATE}

Δείτε επίσης: Κούβα: Τουλάχιστον 22 νεκροί από την τρομακτική έκρηξη σε ξενοδοχείο (vids)

Κούβα: Στους 30 οι νεκροί από την έκρηξη στο ξενοδοχείο Saratoga
Βαρουφάκης από αντιπολεμική συναυλία: “Δίπλα σε όποιον λαό δέχεται εισβολή”
Συνεχίζεται η μεγαλειώδης αντιπολεμική συναυλία στη Θεσσαλονίκη – “Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών”
Θεσσαλονίκη: Σε εξέλιξη η κατάσβεση πυρκαγιάς σε εγκαταλελειμένο εργοστάσιο
Σολτς: “Ο Πούτιν θέλει να υποτάξει την Ουκρανία – Η Ουκρανία όμως θα νικήσει και δεν θα γίνει αποδεκτή μια υπαγορευμένη ειρήνη”

Advertisement
Advertisement

Generated by Feedzy