Follow Us

ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ

Κύμα στήριξης μετά την ρατσιστική επίθεση σε βάρος του Βινίσιους

Κύμα στήριξης στον σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης, Βινίσιους Ζούνιορ, μετά τη νέα ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα της Ρεάλ Μαδρίτης κόντρα στην Βαλένθια, στο «Μεστάγια».

Συγκεκριμένα, παράγοντες του ποδοσφαίρου, εν ενεργεία παίκτες και πρώην ποδοσφαιριστές, ο ένας μετά τον άλλο, εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον Βινίσιους Τζούνιορ της Ρεάλ Μαδρίτης, μετά τη ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε ο παίκτης της «βασίλισσας» από οπαδούς, κατά τη διάρκεια του αγώνα κόντρα στη Βαλένθια που έγινε στο «Μεστάγια».

Όπως έγινε γνωστό, ο Βινίσιους σκέφτηκε να φύγει από το γήπεδο μετά τις προσβολές εναντίον του και δήλωσε μετά το ματς ότι το ισπανικό πρωτάθλημα «ανήκει πλέον στους ρατσιστές» και ότι η Ισπανία «θεωρείται ρατσιστική χώρα».

Ο πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στον παίκτη της Ρεάλ, τονίζοντας πως «δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό στο ποδόσφαιρο ή στην κοινωνία… και η FIFA στέκεται δίπλα σε όλους τους παίκτες που έχουν βρεθεί σε μια τέτοια κατάσταση».

Advertisement

Διάσημοι σταρ του ποδοσφαίρου στήριξαν επίσης τον Βινίσιους. Ενδεικτικά, ο Γάλλος επιθετικός Κιλιάν Μπαπέ έγραψε στο Instagram: «Δεν είσαι μόνος… είμαστε μαζί σου και σε στηρίζουμε».Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίζ Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα και αρκετοί από τους υπουργούς του υπουργικού συμβουλίου υποστήριξαν τον Βινίσιους και ήταν επικριτικοί για το ισπανικό ποδόσφαιρο. «Δεν είναι δίκαιο για ένα φτωχό αγόρι που κερδίζει τη ζωή του ως ένας από τους καλύτερους στον κόσμο, σίγουρα ο καλύτερος στη Ρεάλ Μαδρίτης, να προσβάλλεται σε κάθε γήπεδο στο οποίο πηγαίνει», είπε ο Λούλα.

Advertisement

Generated by Feedzy