Follow Us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Μίτινγκ αλμάτων στην Καλλιθέα: «Έλαμψαν» Σρισανκάρ και Φράνκλιν

Νικητής αναδείχθηκε ο Ινδός Μουραλί Σρισανκάρ με 8,31 μ., ο αθλητής που μοιράζεται μαζί με τον Τεντόγλου την κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο.

Παγκοσμίου επιπέδου ήταν το μήκος των Ανδρών στο μίτινγκ Αλμάτων της Καλλιθέας. Ο Μίλτος Τεντόγλου μπορεί να απουσίαζε, προκειμένου θα προστατέψει το πόδι του, ωστόσο οι υπόλοιποι αθλητές κατάφεραν να προσφέρουν μοναδικό θέαμα στον κόσμο που βρέθηκε στις εξέδρες του σταδίου της Καλλιθέας.

Νικητής αναδείχθηκε ο Ινδός Μουραλί Σρισανκάρ με 8,31 μ., ο αθλητής που μοιράζεται μαζί με τον Τεντόγλου την κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο. Ο 23χρονος έδειξε συνέπεια σε μεγάλα άλματα, σε μια χρονιά, που θα επιδιώξει τη διάκριση στο Παγκόσμιο του Όρεγκον.

Το φετινό του ρεκόρ βελτίωσε και ο Τόμπιας Μόντλερ (Σουηδία), που είχε καλύτερο άλμα στα 8,27 μ., ενώ «προσγειώθηκε» ακόμη και στα 8,21 μέτρα. Την έκπληξη έκανε ο Γάλλος Τζουλς Πομερί με 8,17 μ. (0,9) και νέο ατομικό ρεκόρ.

Βράβευση Καραμαρίνοφ στην Καλλιθέα, καλή επίδοση από την Φράνκλιν στο τριπλούν

Advertisement

Η Τόρι Φράνκλιν ήταν από τα πρόσωπα που ξεχώρισαν στο μίτινγκ. Η αθλήτρια από τις ΗΠΑ ήταν νικήτρια στο τριπλούν με 14,34 μ., σε έναν αγώνα όπου «προσγειώθηκε» τρεις φορές πάνω από τα 14,20 μέτρα. Η Οξάνα Κορένεβα ήταν η ευχάριστη έκπληξη του αγωνίσματος, αφού κατέλαβε την δεύτερη θέση με 13,94 μ. (2,4). Η αθλήτρια ασχολείται πρώτη χρονιά με το αγώνισμα και δείχνει πως μπορεί να έχει καλές επιδόσεις. Η αθλήτρια του Δημήτρη Σιούντρη με κανονικό άνεμο έκανε 13,60 μ., επίδοση που αποτελεί ρεκόρ της.

Την τρίτη θέση στο τριπλούν κατέλαβε η Τουρκάλα Ντανιζμάς με 13,89 μ., ενώ πίσω της ήταν η Σπυριδούλα Καρύδη με 13,79 μέτρα.

Το μίτινγκ αλμάτων της Καλλιθέας τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ντόμπρομιρ Καραμαρίνοφ και ο κάτοχος του ρεκόρ Ευρώπης στο μήκος Ρόμπερτ Εμιγιάν.

Οι διοργανωτές τίμησαν τον Βούλγαρο πρόεδρο της ΕΑ για την προσφορά του στον κλασικό αθλητισμό, σε μια βράβευση όπου έκαναν η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος και ο πρόεδρος του ΦΣ Καλλιθέας και ειδικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ, Παναγιώτης Δημάκος. Λίγο αργότερα τιμήθηκε και ο Εμιγιάν με αφορμή τη συμπλήρωση των 35 χρόνων από την επίτευξη του ευρωπαϊκού ρεκόρ στο μήκος.

Δείτε επίσης: Γ. Οικονόμου: Το σκοτάδι που προσπαθεί να δημιουργήσει o ΣΥΡΙΖΑ γίνεται μπούμεραγκ για τον ίδιο

Advertisement







Advertisement

Generated by Feedzy