Follow Us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Μαυρωτάς: «Το πρόβλημα της παιδικής και εφηβικής παχυσαρκίας έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις στην Ελλάδα»

Για την αύξηση των ποσοστών της παιδικής και εφηβικής παχυσαρκίας, τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας και τη σημασία της άσκησης για την αντιμετώπιση του προβλήματος, μίλησε ο Γιώργος Μαυρωτάς.

Για την αύξηση των ποσοστών της παιδικής και εφηβικής παχυσαρκίας, τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας και τη σημασία της άσκησης για την αντιμετώπιση του προβλήματος, μίλησε ο Γιώργος Μαυρωτάς στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ, με αφορμή την εκδήλωση που διοργανώνει την Πέμπτη (26/5) η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Μητέρας-Παιδιού και Ιατρικής Ακριβείας.

Σύμφωνα με τον γ.γ.Α., η αντιμετώπιση του προβλήματος χρειάζεται μια ολοκληρωμένη προσέγγιση και σε αυτό το πλαίσιο διοργανώνεται η σχετική ημερίδα με θέμα: «Παιδί/Έφηβος, Στρες και Παχυσαρκία. Ο καταλυτικός ρόλος της Επιστήμης της Άσκησης και του τρόπου ζωής». Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο διακεκριμένος Καθηγητής Παιδιατρικής Γιώργος Χρούσος, επικεφαλής της Έδρας της UNESCO στην Εφηβική Υγεία και Ιατρική.

Συνοπτικά ο κ. Μαυρωτάς ανέφερε πως «η παιδική και εφηβική παχυσαρκία είναι μια από τις σύγχρονες απειλές για την υγεία των επόμενων γενιών. Ειδικά στη χώρα μας, το πρόβλημα έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις καθότι, με βάση τελευταίες έρευνες, το 41% των παιδιών 10-12 ετών είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα, όταν ο μέσος όρος της Ευρώπης είναι 23%. Ειδικά μετά την περίοδο της πανδημίας COVID19, η ανάγκη κατανόησης των μηχανισμών του στρες και η διασύνδεσή του με την παιδική & εφηβική παχυσαρκία είναι κομβική. Η αντιμετώπιση του προβλήματος χρειάζεται μια ολοκληρωμένη προσέγγιση και σε αυτό το πλαίσιο διοργανώνεται η σχετική ημερίδα, η οποία απευθύνεται κυρίως σε προπονητές ηλικιακών κατηγοριών και καθηγητές φυσικής αγωγής».

Advertisement







Advertisement

Generated by Feedzy