Follow Us

ΜΠΑΣΚΕΤ

«Με βίασε δύο φορές, πάγωσα» είπε ο 24χρονος για τον Λιγνάδη, άφαντος ο τρίος καταγγέλλων

Συγκλονιστική ήταν η κατάθεση του 24χρονου που κατηγορεί τον Δημήτρη Λιγνάδη για βιασμό. Άφαντος παραμένει ο τρίτος εκ των καταγγελλόντων.

Τη γνωριμία του με τον Δημήτρη Λιγνάδη το 2015 στο Μεταξουργείο, όταν ήταν ακόμα 17 χρονών, περιέγραψε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ο τέταρτος εκ των ανθρώπων που καταγγέλλουν για βιασμό τον πρώην διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Ο μάρτυρας ανέφερε πως ενώ καθόταν με τους φίλους του, ο καλλιτέχνης τον πλησίασε. Ήταν σε χρόνο που τον είχε εγκαταλείψει η μητέρα του και ζούσε μόνος χωρίς χρήματα και χωρίς να έχει μιλήσει σε κανέναν για όσα ζούσε.

«Τον εμπιστεύθηκα. Του είπα για τη μάνα μου, για τον πατέρα μου, ότι δεν έχω ρεύμα στο σπίτι ούτε και χαρτιά για την παραμονή μου στη χώρα. Μου πρότεινε να μείνω μαζί του. Μου είπε “δεν θέλω να στο επιβάλλω, δική σου είναι η επιλογή”. Ένιωθα ότι θα μπορούσε να με βοηθήσει. Ένιωθα εμπιστοσύνη, γιατί μου είπε ότι κι ο δικός του πατέρας ήταν κακοποιητικός και ότι αγαπούσε τη μητέρα του. Ένιωσα ότι με καταλάβαινε. Το είδα ως ευκαιρία να ξεφύγω από όλα. Να τελειώσω το σχολείο, να είναι πιο νορμάλ η ζωή μου» είπε ο μάρτυρας στους δικαστές, συμπληρώνοντας πως μετά από περίπου ένα μήνα γνωριμίας με τον κατηγορούμενο, δέχθηκε την πρότασή του να μείνει στο σπίτι του.

Advertisement

Όπως ανέφερε: «Κοιμόμουν στο σαλόνι. Μετά από κάποιες ημέρες μου έδωσε και κλειδιά … Ένοιωθα άσχημα που δεν είχα κάτι να προσφέρω. Του είπα αν θέλει να μαγειρεύω. Μου άφηνε ένα ποσό, ψώνιζα, μαγείρευα. Ταυτόχρονα πήγαινα σχολείο. Καθάριζα και το σπίτι, τακτοποιούσα. Ένοιωθα υποχρέωση».

Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, λίγο διάστημα μετά την μετακόμισή του στο σπίτι του καλλιτέχνη, ο Δ.Λιγνάδης άσκησε σε τρεις περιπτώσεις σεξουαλική βία με τον ίδιο να παγώνει και μετά να κλαίει κρυφά. Όπως είπε, ο κατηγορούμενος αργότερα άρχισε να του μιλάει άσχημα, είχαν τσακωμούς και τον πίεζε να πιάσει δουλειά ενώ, όπως είπε, δεν είχε χαρτιά παραμονής. Αναφέρθηκε επίσης και σε περιστατικό που είδε, με άλλον νεαρό.

Άφαντος ο τέταρτος μάρτυρας
Αυτή ήταν η τρίτη κατάθεση που ξεκίνησε στο δικαστήριο, με τον τέταρτο καταγγέλλοντα, τρίτο στον κατάλογο του ΜΟΔ, να παραμένει άφαντος παρόλο που κατά την προηγούμενη συνεδρίαση οι δικαστές διέταξαν την βίαιη προσαγωγή του.

Η διαδικασία ξεκίνησε με την υπεράσπιση του άλλοτε επικεφαλής του Εθνικού Θεάτρου να ζητά την αποβολή του συνηγόρου τού εν λόγω απόντος μάρτυρα από την Πολιτική Αγωγή. Όπως υποστήριξε ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας, ο δικηγόρος έχει πλαστογραφήσει την υπογραφή του φερόμενου θύματος στην εξουσιοδότηση εκπροσώπησης που φαίνεται να του χορηγήθηκε τον περασμένο Μάρτιο.

Advertisement
Advertisement

Generated by Feedzy