Follow Us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Με τον Παπαγιάννη «πράσινη» η κορυφή των μπλοκέρ μετά από 26 χρόνια

Σε σειρά επιτευγμάτων με κοψίματα έφτασε ο Γιώργος Παπαγιάννης μέσα από την τελευταία αγωνιστική της Stoiximan Basket League και τον αγώνα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ κόντρα στον Ηρακλή. Μπήκε στην 20άδα των μπλοκέρ του επαγγελματικού Πρωταθλήματος και έφτασε τον Δημήτρη Διαμαντίδη στην τρίτη θέση της αντίστοιχης, «πράσινης» λίστας. Παράλληλα έγινε ο πρώτος παίκτης του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ μετά από 26 χρόνια και τον Στόγιαν Βράνκοβιτς που αναδείχτηκε κορυφαίος μπλοκέρ της κανονικής περιόδου.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γιώργος Παπαγιάννης με τα δύο μπλοκ που έκανε στο Ιβανώφειο έφτασε τα 157 και…

*«Έπιασε» στην 20ή θέση της λίστας των κορυφαίων της Stoiximan Basket League τον συμπαίκτη του Βασίλη Καββαδά.

*«Έπιασε» στην τρίτη θέση των μπλοκέρ του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Ο Παπαγιάννης έφτασε τις 157 τάπες σε 131 αγώνες με τα πράσινα ενώ ο «3D» το έκανε σε 397 αγώνες.

Advertisement

*Ο «Big Papa» τελείωσε την κανονική περίοδο έχοντας 35 τάπες και με αυτές κέρδισε εύκολα την πρωτιά στη σχετική κατηγορία για πρώτη φορά στην καριέρα του, αφού δεύτερος ήταν ο Ρέτζι Λιντς που μέτρησε 21 τάπες με τον Ηρακλή. Ο Παπαγιάννης έγινε ο πρώτος παίκτης του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ μετά από 26 χρόνια που αναδείχτηκε ο κορυφαίος μπλοκέρ της κατηγορίας. Ήταν η περίοδος 1995-96 όταν ο Στόγιαν Βράνκοβιτς μέτρησε 58 τάπες σε 24 ματς (2,41 μέσος όρος).

*Ακόμη ο Παπαγιάννης με την 131η εμφάνιση του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, ξεπέρασε τον Κώστα Παταβούκα και έφτασε στη 19η θέση της λίστας τον Βασίλη Σπανούλη.

Κατά τα άλλα για τους «πράσινους»…

*Ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος με την 49η εμφάνιση του στο Πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, έφτασε στην 30ή θέση της λίστας των ξένων της ομάδας τον Άλεκς Μάριτς που φόρεσε τη φανέλα της στη διετία 2010-12.

Μέσα από τη συνολικά 96η εμφάνιση του στη Stoiximan Basket League, ο Κουβανός γκαρντ ξεπέρασε τα 400 ριμπάουντ και έφτασε τα 150 κλεψίματα καριέρας.

Advertisement

Ο Σαντ-Ρος τελείωσε την κανονική περίοδο με 40 κλεψίματα και έγινε ο τρίτος παίκτης στην ιστορία του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ μετά τους Δημήτρη Διαμαντίδη (2004-05) και Νικ Καλάθη (2015-16) που αναδείχτηκε ο κορυφαίος «κλέφτης» της κανονικής περιόδου.

*Ο Ντάριλ Μέικον συμπλήρωσε 40 παιχνίδια στο ελληνικό Πρωτάθλημα και μέσα από αυτό ξεπέρασε τους 600 πόντους ενώ έφτασε τα 200 εκτελεσμένα δίποντα εκτελώντας με 60%. Ο Αμερικανός έχει 120/200 σουτ δύο πόντων.

Ο Αμερικανός γκαρντ μπήκε μαζί με τον Οκάρο Ουάιτ στη λίστα των παικτών που σημείωσαν 20+ πόντους χωρίς να αστοχήσουν σε σουτ δύο πόντων. Αυτή απαριθμεί πλέον 16 παίκτες, με τον Ουάιτ να έχει 6/6 και τον Μέικον 4/4. Ο πρώτος μάλιστα ισοφάρισε την τρίτη καλύτερη επίδοση μετά τους 30 πόντους με 7/7 του Γιώργου Τσαλμπούρη στο εκτός έδρας ματς του Απόλλωνα Oscar με τον Ιωνικό και τους 33 με 14/14 του Δημήτρη Αγραβάνη στο εντός έδρας ματς του Προμηθέα με τον Ιωνικό.

Advertisement
Advertisement

Generated by Feedzy