Follow Us

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μητσοτάκης: Θα φέρουμε επανάσταση στο ΕΣΥ την επόμενη 4ετία

Ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε τα πεπραγμένα της κυβέρνησης του δίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στην αύξηση κατά 37% των δαπανών υγείας, καθώς και στην αύξηση του απόλυτου αριθμού των νοσηλευτών, αλλά και στην αύξηση κατά 10% των αμοιβών των ιατρών. Επιπλέον, υπογράμμισε τη σημαντική αύξηση των αριθμών των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και στάθηκε ιδιαίτερα στο θεσμό του προσωπικού ιατρού.

Advertisement

«Αποτελεί δέσμευση μου ό,τι μπορούμε να εξοικονομήσουμε από τον υφιστάμενο τρόπο λειτουργίας του ΕΣΥ να επανεπενδύεται στην Υγεία εκτός από τους πόρους, που έχουν ήδη προβλεφθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης και ευρύτερα». Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει στην ψηφιοποίηση της Υγείας.

«Έχουμε βάλει τα θεμέλια για την ολοκλήρωση του ψηφιακού φακέλου του ασθενούς, που φιλοδοξούμε να γίνει εντός της επόμενης 4ετίας» είπε χαρακτηριστικά.

Advertisement

Τι είπε ο πρωθυπουργός για τον προσωπικό γιατρό

«Στην τρέχουσα κυβερνητική θητεία έχουμε ρίξει θεμέλια, κάπου έχουμε χτίσει ορόφους κάπου πρέπει να τρέξουμε πιο γρήγορα, πάντως έχουμε συγκροτημένη άποψη για το τι πρέπει να γίνει στον τομέα της Υγείας τα επόμενα 4 χρόνια και ευελπιστούμε να μας δώσουν οι πολίτες την ευκαιρία να υλοποιήσουμε το σχέδιο μας».

Advertisement

Αναφορικά με τα ζητήματα της ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για μία παγκόσμια «βόμβα» και επέμεινε ότι θα χρειαστεί να ανακατευθυνθούν επιπρόσθετοι πόροι για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος.

Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε πως την επόμενη ημέρα πρέπει «να δούμε τι παραπάνω μπορούμε να κάνουμε, ώστε να αυξήσουμε τον αριθμό των προσωπικών ιατρών». Σε ό,τι αφορά στην πολιτική για τα Κέντρα Υγείας ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως δρομολογείται η ανακατασκευή 156 Κέντρων Υγείας.

Advertisement

Advertisement

Generated by Feedzy